hero taustakuva

Huippumallista hotelliyrittäjäksi – Saimi Hoyer uudistaa Punkaharjun Valtionhotellin

Hotelli Punkaharju artikkelin kuva
Hotellit
Punkaharjun Valtionhotelli on Suomen vanhimpia majoitusliikkeitä ja oli parhaimpina vuosinaan yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Viime vuosien aikana Valtionhotelli on toiminut kesähotellina sekä -ravintolanal. Nyt hotelli avataan uudistettuna kesällä 2016.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 26.01.2016
facebook   whatsapp

Luotto Saimaan luonnon vetovoimaisuuteen

Tammikuussa 2016 Kiinteistöosakeyhtiö Punkaharjun Valtionhotelli siirtyy uuteen omistukseen työeläkeyhtiö Elon myydessä kokonaisuuden Saimi ja Thomas Hoyerin sekä Janne Leinosen perustamalle Punkaharjun Luontomatkailu Oy:lle.

Kauppaan sisältyy intendentti E.B. Lohrmannin suunnittelema, vuonna 1845 rakennettu hotellin päärakennus, vuonna 1898 valmistunut Sebastian Gripenbergin suunnittelema Keisarinnan huvila, pihapiirin vuonna 1896 valmistunut asuin- ja talousrakennus ja viinikellari, vuonna 1910 valmistunut hirsinen rantasauna sekä 15 rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa metsämajaa.

Talven ja kevään aikana sekä rakennukset että pihapiiri kunnostetaan. Majoitus- ja ravintolatoiminta käynnistyy kesäkuussa 2016 Hotelli Punkaharju -nimellä.

– Saimaan ja Punkaharjun seutu on yksi Suomen vaikuttavimpia matkailukohteita. Tulemme tarjoamaan niin koti- kuin ulkomaisille matkailijoille ikimuistoisia elämyksiä ainutlaatuisessa ympäristössä. Me luotamme vahvasti luonnon vetovoimaan, Saimi Hoyer kertoo.

Hotellista hyötyä koko matkailualueelle

Kesällä 2016 Hotelli Punkaharjussa on käytössä yli 30 majoitushuonetta. Kahdessa ravintolassa ja baarissa on noin 110 ravintolapaikkaa.

– Matkailijoilla on jo tulevana kesänä valinnanvaraa yli 150 vuotta vanhan päärakennuksen, tunnelmallisten metsämajojen sekä yli sata vuotta vanhan höyrylaivan välillä – ja kaikki tämä upealla niemellä aivan Pihlajaveden ja Puruveden rajalla, keskellä Punkaharjun luonnonsuojelualuetta, Janne Leinonen kuvailee.

Hotelli sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta, ja myös kaupunki uskoo vahvasti hankkeeseen.

– Näen Hotelli Punkaharjun monipuolisen palvelutarjonnan arvokkaana lisänä alueen matkailulle. Savonlinnassa on menossa erittäin myönteinen kehitysvaihe matkailun investoinneissa ja matkailijamäärissä, ja seutu kuuluu matkailun vetovoimatutkimuksissa viiden vetovoimaisimman alueen joukkoon. Punkaharjun upea ja kaunis harjualue muodostaa hyvin kehittyvän kärkialueen matkailun kasvulle, kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa.

– Uskomme, että Hotelli Punkaharju tuo alueelle uusia asiakkaita ja tulee lisäämään matkailijoiden viihtymistä Savonlinnan seudulla. Tästä hyötyy koko paikallinen matkailusektori, Thomas Hoyer päättää.

Lähde ja kuva: Hotelli Punkaharju

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.