Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Huh! Tämän hotellin näköalahissi on sen ehdoton vetonaula – hulppea pudotus 32. kerroksesta

Flickr / Prayitno / Thank you for (12 millions +) view artikkelin kuva
Hotellit
Tässä hotellissa hissimatka on kaikkea muuta kuin tylsä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 28.09.2017
facebook   whatsapp

Hissi kuin näköalatorni

Tylsä hissimatkakin voi olla pakollisen pahan sijaan elämys – ainakin mikäli hissi tarjoaa yhtä komeat maisemat kuin San Franciscossa sijaitsevan Westin St. Francis -hotellin lasihissi.

Hotelli muodostuu kahdesta eri osasta. Siihen kuuluu perinteikäs vanha rakennus sekä uudempi tornitalo, jonka seinää pitkin näköalahissit liikkuvat. Lasiseinäiset hissit nousevat aina 32. kerrokseen saakka.

Westin-ketjuun kuuluva St. Francis sijaitsee Union Squaren laidalla, joka on yksi San Franciscon keskeisimpiä paikkoja tavarataloineen ja hotelleineen. Näköala hissistä aukeaa siis kiireisen keskusta-alueen ylle.

Huipulla ei ole näköalatasannetta tai baaria, joten valokuvat kannattaa napata nimenomaan hissin ikkunasta. Hotellin 32. kerros toimii vuokrattavana kokoustilana, josta levittäytyy 360 asteen näkymä San Franciscon kattojen ylle.

Vielä muutamia vuosia sitten matkailijat hehkuttivat verkossa käyttävänsä hissiä eräänlaisena ilmaisena näkötornina – vaikka eivät olisikaan hotellin asukkaita. Netin arvostelupalveluissa monet käyttäjät kertoivat tehneensä retkiä näköalahissiin lapsesta saakka.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet siitä, kun hissit avattiin vuonna 1972. Tiukentuneiden turvatoimien myötä hissiin ei tänä päivänä ole asiaa ilman hotellin avainkorttia, joten näköala-ajelut ovat sallittuja vain hotellin asukkaille. Hotellin verkkosivujen mukaan huoneiden hinnat alkavat 250 dollarista eli noin 210 eurosta.

Verkossa hissiä arvioivat matkailijat ovat yhdestä asiasta samaa mieltä: huimimman kokemuksen hississä saa laskeutumalla alas 32. kerroksesta ilman yhtäkään pysähdystä.

San Franciscoon matkustaminen on viime aikoina ollut Suomesta helpompaa kuin koskaan. Finnair on liikennöinyt kaupunkiin suoraa kesäreittiä, ja halpalentoyhtiö Norwegian on puolestaan tarjonnut vaihdollista yhteyttä naapurikaupunki Oaklandin lentokentälle edullisimmillaan jopa noin 300 eurolla.

Katso Instagramissa jaetuista kuvista ja videoista, miltä hissi oikein näyttää!

Happy 113th birthday to us! Double tap if you think we don't look a day over 99. ❤️

A post shared by The Westin St. Francis (@westinstfr) on

captivated by the elevator #views

A post shared by ☆ELEANOR☆ (@eleanorhearne) on

Nyvakna jag och fina SF när jag va i hissen påväg till livets frukost antagligen

A post shared by Esther Lindfors (@estherrix) on

Weeeeeeeeeee

A post shared by Douglas Valenzuela (@douglasvalenzuela) on

Lift ride #westinstfrancis #sanfrancisco

A post shared by Steve ? (@yanjai915) on

Mikäli et ole matkalla San Franciscoon saakka, voi näyttävä hotellihissi löytyä lähempääkin. Oletko jo kuullut Berliinissä sijaitsevasta ketjuhotellista, jonka uumeniin on piilotettu akvaariohissi?

Lähde: Westin St. Francis
Kuva: Flickr / Prayitno / Thank you for (12 millions +) view, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.