Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haaveiletko hyvistä yöunista? Helsinki-Vantaan lentokenttähotellin uusi konsepti satsaa hyviin uniolosuhteisiin

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Kunnon yöunet ennen lentomatkaa tai yö hotellissa vain hemmottelumielessä? Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä sijaitseva Clarion Hotel Aviapolis mahdollistaa tarjoaa uuden unikonseptin, jonka avulla vieraat voivat taata itselleen edellytykset hyvään uneen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.12.2022
facebook   whatsapp

Hotellihuoneessa kaikki valmiina hyvää unta varten

Kun haluat nukkua erityisen hyvin ilman häiriötekijöitä, saatat ajatella nopeasti hotellihuonetta. Se ei ole kaukaa haettua, sillä unitutkija Markku Partisen mukaan juuri hotellihuoneet mahdollistavat niin hyvät puitteet unelle, että hotelliin kannattaa lähteä jo pelkästään hyvän unen perässä.

– Tällöin unta häiritsevät arkiset tekijät, kuten stressi tai työt, jäävät konkreettisesti kotiin, unitutkija sanoo.

Partinen on ollut mukana suunnittelemassa marraskuussa 2022 lanseerattua Clarion Hotel Aviapolisin Sleep Well -majoituskonseptia. Siinä keskiössä on hyvä ja palauttava uni. Unikonsepti sopii juuri tähän hotelliin erinomaisesti, koska se on Clarionin mukaan suunniteltu tavallista hiljaisemmaksi, sillä lentokentän läheisyyden vuoksi hotellissa yöpyy paljon lentohenkilökuntaa.

– Heille lepoajat ovat erityisen tärkeitä. Hotellin huoneet on myös sisustettu tunnelmaltaan rauhallisiksi, Clarion-hotellien kaupallinen johtaja Outi Hartman kertoo.

Lentohenkilökunnan lisäksi huoneiden rauhasta voivat nautiskella myös aivan tavalliset matkailijat.

Yö unikonseptin ohjeiden mukaan

Sleep Well -hotelliyö alkaa kirjautumisen yhteydessä, jolloin valitaan yhdessä hotellin työntekijän kanssa itselle parhaiten sopiva tyyny. Valinnassa huomioidaan erityisesti nukkumisasento, ja apuna on unikonseptia varten koottu lehtinen, jossa on rutkasti Partisen vinkkejä hyvään uneen.

Univieraiden huoneeseen toimitetaan niin valittu tyyny kuin hyvää unta tukeva teevalikoima. Näiden ja kirjautumisen yhteydessä mukaan annetun ohjelehtisen avulla olisi tarkoitus saada hyvät unet.

Clarion Hotel Aviapolis
Kofeiiniton teevalikoima rauhoittaa ennen nukahtamista.

Ohjeet muistuttavat laskemaan huoneen lämpötilaa riittävän matalalle, valitsemaan Clarionin oman Sleep well -soittolistan taustamusiikiksi ja nautiskelemaan kylvyssä rauhoittavien aromaattisten kylpytuotteiden vaikutuksesta. Yöpyjät saavat myös toimintaohjeet siltä varalta, jos uni ei meinaa tulla, tai herää keskellä yötä.

Periaatteessa monet huoneen ominaisuuksista eivät eroa hotellihuoneen perusvarustelusta. Huoneesa on pimennysverhot, huoneen lämpötilan säätömahdollisuus ja sängyn vieressä pistorasiat, jotka Clarionin mukaan mahdollistavat esimerkiksi uniapneaa sairastavien CPAP-laitteen käytön ilman erillisiä jatkojohtoja. Kylpyamme on tarjolla varaustilanteen sen mahdollistaessa.

Huoneessa kaikki ovat kohdallaan hyvän unen mahdollistamiseksi, ja vieraan tärkeimmäksi tehtäväksi jääkin mennä sänkyyn ja antaa unen tulla.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.