Gdansk tarjoaa matkailijalle hansakaupungin historiaa ja pitkiä hiekkarantoja

Puolan kolmoiskaupungin sydän Gdansk on kiinnostava kaupunkilomakohde, jossa riittää sekä nähtävyyksiä että rentoutumismahdollisuuksia. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Gdansk, Puola

Gdanskin hotellit – neljä vinkkiä

Gdansk on helppo ja edullinen kaupunkilomakohde. Lue neljä majoitussuositusta Gdanskiin – nämä kohteet sopivat erityisesti perheen kanssa matkustaville.

Hotelliyön keskimääräinen hinta tähtiluokituksen mukaan

**
50 euroa
***
55 euroa
****
80 euroa
*****
120 euroa

Gryfhotel **

Sijainti ja halpa hinta ovat kahden tähden Gryfhotellin tärkeimmät myyntivaltit. Hotelli sijaitsee Gdanskin satama-alueella kilometrin säteellä vanhastakaupungista ja rautatieasemasta. Satama-alueella sijaitseva telakkamuseo on melkein hotellin vieressä, ja vanhankaupungin historiallinen keskus on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Keskustaan on sopiva matka vielä kävellenkin, mutta hotellilta on myös bussi- ja raitiovaunuyhteydet ympäri Gdanskia.

Hotellissa on oma ravintola, ja aamuisin tarjoillaan buffetaamiainen. Hotelli on tehty vanhaan rakennukseen, joka ei ole ulkoapäin kaikista esteettisin, mutta sisältäpäin hotelli on siisti ja hyvää perustasoa.

Kolmelle hengelle huonehinnat alkavat noin 50 eurosta per yö.

Gryfhotel

Hotel Artus ***

Hotel Artus sijaitsee Gdanskin vanhankaupungin sydämessä ja sen lähellä ovat vanhankaupungin suosituimpiin kohteisiin kuuluvat Pyhän Marian kirkko ja Dlugi Targ -tori. Historiallinen ulkokuori kätkee sisäänsä moderneja huoneita hauskana kontrastina hotellin huoneista avautuville näkymille keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin.

Vanhassakaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita, joten sopivan ruokapaikan löytäminen on helppoa. Vanhankaupungin elävimpiä kävelykatuja ovat Dluga ja Dlugi targ, joka on oikeastaan pitkänmallinen tori.

Kolmen hengen huonehinnat alkavat 55 eurosta ja neljän hengen huone maksaa halvimmillaan 75 euroa per yö.

Hilton Gdansk *****

Hilton on Gdanskin harvoja viiden tähden hotelleja ja sijaitsee upealla paikalla joen rannalla. Vanhankaupungin ikoninen nosturi kohoaa vain parinsadan metrin päässä.

Hotellin sijainti on erinomainen jos haluat nauttia vanhankaupungin tunnelmasta kävellen. Historialliset kivitalot ja kävelykatujen pienet kaupat ja ravintolat ympäröivät matkaajan jo hotellilta lähtiessä.

Hotellin Mercato-ravintola tarjoilee paikallisia ja kansainvälisiä ruokia ja on kertaalleen valittu maansa parhaaksi ravintolaksikin. Hotellin baarissa voi siirtyä nauttimaan juomansa viidennen kerroksen kattoterassille, josta on näkymät vanhaankaupunkiin ja joelle. Samat näkymät hemmottelevat myös hotellin kylpylä- ja fitnessosastolla sekä kesäisellä aurinkoterassilla.

Kolmihenkinen perhe majoittuu Hiltonissa halvimmillaan 120 eurolla per yö. Yksi alle 11-vuotias yöpyy ilmaiseksi lisävuoteessa.

Hilton Gdansk

Mera Spa Hotel ****

Etäisyydet naapurikaupunkeihin Sopotiin ja Gdyniaan ovat Gdanskissa lyhyitä. Nämä kolme kaupunkia muodostavat tiiviin kokonaisuuden, jonka sisällä ei ole matkailijan kannalta juurikaan väliä, minkä kaupungin alueella hotelli sijaitsee.

Hiekkarantojen ja kylpylähemmottelun ystäville majoitusvalinnaksi sopii Sopotin Mera Spa Hotel, josta on helppo kipaista viereiselle rannalle vaikka koko perheellä. Huonon sään sattuessa hotellin oma kylpylä tarjoaa vaihtoehdon vesileikeille sisätiloissa.

Mera Spa Hotel

Teksti: Jere Uljas, Riikka Krenn
Kuva: Flickr / james_antrobus

Päivitetty: 22.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia