hero taustakuva

Missä majoittua Dubaissa? Viisi hotellivinkkiä eri budjeteille

Olit sitten matkalla perheen kanssa tai kaksin, Dubaista ei ole vaikea löytää laadukasta hotellia. Lue viisi vinkkiä Dubain erilaisiin hotellivaihtoehtoihin!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 18.07.2019
facebook   whatsapp

Varaa riittävä majoitusbudjetti

Arabiemiraattien Dubai on erityisen tunnettu lukuisista luksushotelleistaan, mikä antaa siitä kuvan kalliina kaupunkina. Dubaissa majoittuminen on melko hintavaa, mutta hyvää laatua voi saada kahden hengen huoneissa jopa 100 euron yöhinnalla. Jos haluaa nauttia Dubain tarjoamasta luksuksesta, matkabudjettiin voi varata 100–200 euroa yölle.

Hotellia varatessa kannattaa muistaa erityisesti se, että monet paikalliset hotellit voivat vaatia samassa huoneessa majoittuvan pariskunnan olevan naimisissa. Dubain lainsäädännön mukaan eri sukupuolta olevien yöpyjien tulee olla naimisissa, mutta monissa hotelleissa naimattomuutta katsotaan läpi sormien. Jos olet epävarma, varaa majoitus kansainvälisestä hotelliketjusta.

Kulttuurierot saattavat ilmetä myös hotelliaamiaisilla, sillä monissa hotelleissa aamiaisella ei tarjota sianlihaa. Kiinnitä erityistä huomiota hotellin ehtoihin varatessasi matkaa, jotta säästyt ikäviltä yllätyksiltä!

Mukava yllätys on se, että monissa halvemmissakin Dubain hotelleissa on oma uima-allas hotellivieraiden käyttöön.

Lue viisi vinkkiä Dubain hotelleihin!

1. Luksusmatkailijalle: Atlantis the Palm

Purjeenmuotoinen, maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi kutsuttu Burj Al Arab on kenties tunnetuin Dubain luksushotelleista, mutta jos matkabudjetti ei jousta noin 1 000 euron yöhintaan, lähes yhtä ikonisesti voi yöpyä viiden tähden Atlantis, the Palm -hotellissa.

Atlantis-hotelli sijaitsee palmun muotoisen tekosaaren Palm Jumeirahin kauimmaisessa kärjessä, joten hotellista avautuvat näkymät joko Persianlahdelle tai kaupunkiin.

Vedenalaiseen teemaan tyylitelty Atlantis on hotelli, jonka erityisenä vetonaulana on hotellin alueella sijaitseva vesipuisto. Lisäksi hotellilla on kaksi uima-allasta ja pitkä hiekkaranta. Huoneet, uima-altaat ja ravintolat ovat kaikki saavutettavissa myös pyörätuolilla.

Hotellin laadukkaat ravintolat houkuttelevat luksusmatkailijoita, mutta vesipuiston vuoksi Atlantis the Palm on täydellinen lomahotelli myös lapsiperheille. Hotellin asiakkailla on vesipuistoon rajaton pääsy, eli kaikki lomapäivät voi halutessaan viettää vesiliukumäkien ja hauskanpidon parissa.

Parhaimmillaan hotelli on silloin, jos matkailija haluaa myös viettää aikaa hotellilla, sillä keskustaan tarvitaan joko monorailin ja metron yhdistelmä tai vaihtoehtoisesti taksikyyti.

Lomasesongin ulkopuolella huoneen voi saada jopa alle 300 eurolla, mutta lomasesonkina yöhinta kohoaa helposti yli 400 euron.

Atlantis, the Palm
Palm Jumeirah, Dubai

2. Arvoa rahalle: Rove Downtown Dubai

Rove Downtown Dubai on todellista vastinetta rahalle: se sijaitsee keskellä Dubaita, viehättää reppureissaajia hostellimaisella olemuksella ja mikä parasta, hotellissa on myös uima-allas. Hotelli on saavutettavissa myös pyörätuolilla.

Rove Downtown Dubai on suunniteltu vetoamaan nuorempiin matkustajiin, jotka arvostavat keskeistä sijaintia, edullisuutta, sosiaalisuutta ja nykyaikaisuutta. Hotelli on täynnä Instagramiin sopivia matkalausahduksia ja hashtageja, ja sieltä löytyvät niin säkkituoleilla varustettu konsolipelihuone kuin elokuvateatterikin. Palvelu on epämuodollista mutta tehokasta.

Itsenäisille seikkailijoille on pyykinpesumahdollisuus, 24 tunnin pieni kauppa ja ympäri vuorokauden toimiva kuntosali.

Rove Downtownista kävelee kymmenen minuuttia Dubain ikoniselle Burj Khalifalle ja 15 minuuttia Dubain oopperaan. Kaupungissa on myös muita Rove-ketjun hotelleja, joista voi etsiä edullista majoitusta loman ajaksi.

Rove Downtown Dubai
Downtown, Dubai

3. Erikoinen: Queen Elizabeth 2

Erikoista elämystä etsivän kannattaa suunnata katse Dubain rantaan, jonne on ankkuroitu brittiläinen alus Queen Elizabeth 2. Vanha brittiläisalus on restauroitu hotelliksi, joten se tarjoaa elävää historiaa ja aitoa vanhan ajan laivatunnelmaa. Hotellilaivan kymmenen ravintolaa, teatteri ja kylpylä pitävät yöpyjän tyytyväisenä.

Jotkin laivan huoneista voivat olla Dubain suurentelevaan hotelliympäristöön verrattuna pieniä, mutta ne on sisustettu käytännöllisesti. Kahteen laivan sviittiin, Queen Maryyn ja Queen Elizabethiin, pääsee vain kutsusta.

Laivassa ovat yöpyneet muun muassa Nelson Mandela ja Dawid Bowie, joka kirjoitti laivassa myös joitakin levytetyistä lauluistaan.

Kelluva hotelli sijaitsee melko kaukana Dubain nähtävyyksistä, mutta sieltä pääsee liikkumaan kätevästi taksilla kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Esimerkiksi ajomatkat Gold souk -kultabasaariin, Dubai Mall -ostoskeskukseen ja Burj Khalifaan vievät kaikki vain 15 minuuttia.

Yöpyminen laivassa on verrattain edullista, sillä parhaan lomakauden ulkopuolella kahden hengen huoneen voi saada alle sadalla eurolla.

Queen Elizabeth 2
Mina Rashid, Dubai

4. Rantalomailijalle: La Verda Suites & Villas Dubai Marina

Viihtyisällä kanaalialueella Dubai Marinassa sijaitseva La Verda Suites & Villas Dubai Marina tarjoaa majoitusta huviloissa ja sviiteissä. Hotellilla on oma ulkouima-allas, mutta myös tunnettu JBR-ranta sijaitsee 10–15 minuutin kävelymatkan päässä.

Helpon rantalomailun lisäksi La Verda tarjoaa hyvät puitteet myös ostoksiin, sillä hotellin lähettyvillä sijaitsee Dubai Marina Mall.

Hotellin tilavissa kolmen makuuhuoneen villoissa yöpyvät helposti useammankin sukupolven perhelomailijat.

La Verda Suites & Villas Dubai Marina
Marina, Dubai

5. Parhaat näkymät kattoaltaalta: La Ville Hotel & Suites

U:n muotoinen La Ville Hotel & Suites sijaitsee City Walk -kävelykadun läheisyydessä. Se sopii hyvin lomailijoille, jotka arvostavat ostospaikkojen ja elokuvateattereiden läheisyyttä. Hotellilta pääsee seitsemässä minuutissa Downtowniin, jossa ovat muun muassa Burj Khalifa ja Dubai Mall. Myös ranta on noin vartin ajomatkan päässä.

Hotellin paras osa on sen näyttävä kattoallas: uhkarohkeasti katon reunalle kurottavasta infinity poolista avautuu vaikuttava näkymä kaupunkiin ja Burj Khalifalle. Yön hotellissa saa halvimmillaan noin 180 eurolla.

La Ville Hotel & Suites
City Walk, Dubai

>> Lue lisää vinkkejä Dubain kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.