hero taustakuva

Cumulukset kaupattiin! Suomeen 35 uutta Scandic-hotellia

Scandic artikkelin kuva
Hotellit
Cumulus-hotellit muuttuvat Scandic-brändin mukaisiksi juhannukseen mennessä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 09.01.2018
facebook   whatsapp

Kymmeniä hotelleja Scandicin omistukseen

Suomen suurimmaksi hotelliketjuksi kasvanut Scandic saa brändinsä alle myös Cumulus-hotellit sekä Helsingissä sijaitsevan Hotelli Seurahuoneen. Jopa 35 hotellia siirtyy Scandic-brändin alle juhannukseen mennessä.

Taustalla on kauppa, joka toteutui 29. joulukuuta 2017, kun Scandic osti Restelin hotelliliiketoiminnan. Kaupan myötä Cumulus ja Hotelli Seurahuone muuttuvat Scandic-hotelleiksi nimiä myöten, mutta vanhojen nimien historia on aikomus säilyttää.

– Monilla uusista hotelleistamme on paikkakunnillaan pitkät perinteet ja ikoninen asema. Haluamme kunnioittaa näiden hotellien historiaa, mikä näkyy myös nimivalinnoissa, kertoo Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg.

Nimillä halutaan helpottaa myös asiakkaan hotellivalintaa, sillä hotellien nimien yhteyteen lisätään myös maininta sijainnista.

– Keskustaa lähimpänä sijaitsevan hotellin nimessä on aina mukana city-tunnus. Vastaavasti rautatieasemaa lähimmän hotellin nimessä on station-tunnus. Suurissa kaupungeissa kuten Helsingissä ja Tampereella hotellien nimet voivat kertoa myös sijainnista tietyissä kaupunginosissa tai puistojen läheisyydessä, Borg sanoo.

Cumulus-hotellien siirtymä Scandicin brändin alle tapahtuu kevään 2018 aikana.

Suomen mittakaavassa suureen hotellikauppaan kuuluvat myös Intercontinental Hotels Group -ketjun hotellit eli Holiday Inn-, Crowne Plaza-, ja Indigo-hotellit, mutta niiden nimet eivät toistaiseksi muutu.

Lähde ja kuva: Scandic

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.