Suomen suurin matkablogiyhteisö

Benalmadenan köysirata Calamorro-vuorelle

8.1.2019

Benalmadenan uimarannoilta on yllättävän lyhyt matka toisenlaisiin maisemiin. 800 metriä korkealle Calamorro-vuorelle pääsee kätevästi köysiradalla tai patikoiden. Tässä meidän kokemukset köysiratakyydistä sekä vuorella olleesta lintunäytöksestä.

 

 

Aurinkorannikon lomallamme yksi puolipakollinen etappi oli Benalmadenan lomaparatiisin vieressä sijaitseva Calamorro vuori. Olimme kuulleet positiivista palautetta ylhäällä järjestettävästä lintunäytöksestä, joten askelmerkit kohti huippua.

Vuorelle pääsee kätevästi tivolin vierestä lähtevällä kaapelihissillä tai patikoiden, kuten Espanjatar blogissaan kertoo. Meillä ei ollut patikointiin sopivaa varustusta yllä, eikä aikataulukaan antanut periksi lähteä reippailemaan huipulle. Köysirata on kuitenkin kokemuksena varsin mukava, eikä hintakaan huimaa päätä. Sesongista riippuen yhden hengen edestakainen matka kustantaa noin 13-15 €.

 

 

Parinkymmenen minuutin jonottamisen jälkeen pääsimme hyppäämään noin vartin mittaiselle matkalle. Köysiradan vaunuihin mahtuu kerrallaan 4 henkilöä (tai 320 kg), mutta henkilökunnalla ei tuntunut olevan halua ahtaa kyytiä täyteen vaan päästi pariskunnat ja perheet aina matkaan myös kaksin tai kolmestaan. Köysirata kiipeää reilun 600 metrin korkeuteen, joten maisemat Benalmadenaan sekä ympärille ovat hyvät. Kirkkaalla säällä näkymät yltävät aina Sierra Nevadan huipuille, Gibraltarille sekä Afrikan rannoille saakka.

 

 

Köysiratakyyti oli paikoitellen aika keinuvaa, en tiedä johtuiko tuulesta vai mistä. Kameraan taltioitui muutamia varsin kuvaavia otoksia lievää pakokauhua potevasta rouvasta, mutta säästetään ne perhealbumiin.

Ylös päästyämme ihailimme tovin aikaa maisemia ennen kuin siirryimme alueella järjestettävän lintunäytöksen katsomoon. Tästä ilosta ei muistaaksemme tarvinnut maksaa mitään vaan katsomoon sai marssia ilmaiseksi. Esitys oli hyvin samantyylinen kuin esim. Kolmårdenin eläintarhassa järjestettävät näytökset. Kotkia ja haukkoja saalistuspuuhissa sekä lentämässä ohjaajien komentojen mukaan. Yleisökin pääsi osallistumaan näytökseen – lintuja lennätettiin istumaan ihmisten päähän, lapsia pyydettiin areenalle avustamaan jne. Eräs lintu istuikin edessämme istuneen kokeneemman herrasmiehen pään päälle ja sain taltioitua tilanteesta hyviä kuvia. Kuvaustarkoituksessa esityksellä oli myös oma valokuuvaja joka ikuisti näitä otoksia edestäpäin ja kuvat olisi saanut ostaa itselleen esityksen jälkeen. Esityksellä oli kestoa puolisen tuntia ja show oli kokonaisuudessaan viihdyttävä. Suosittelemme käymään katsomassa, jos alueella liikutte.

 

 

 

Lintunäytöksen jälkeen kävimme huipulla sijaitsevassa ravintolassa syömässä burgerit. Ruokaa sai odotella hyvän aikaa ja annoksia valmistettiin vähän epämääräisessä järjestyksessä. Hinnat olivat yllättävän edulliset sijaintiin nähden sekä ruoka kelvollista.

Vatsa täynnä kiipesin vielä parisataa metriä ylöspäin aina vuoren huipulle saakka. Ravintolasta lähtee huipulle oma reittinsä, jota pitkin kavutessa sai pienen hien pintaan. Maisemien ihailun jälkeen oli aika suunnata takaisin kothi köysirataa ja aloittaa paluumatka.

Vuorella on mahdollista harrastaa patikoinnin lisäksi esimerkiksi maastopyöräilyä. Reittejä kulkee ilmeisesti aika mukavasti ja fillarin saa kuljetettua ylös kätevästi kaapelihissillä.

 

Horisontti @ instagram

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jorma Salovaara 19.2.2019 at 21:28

    Lintujen lentonäytökseen pääsee hissilipulla, eli ei ole ilmainen näytös.

  • Leave a Reply