Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pidennetty viikonloppu Kööpenhaminassa

10.12.2018

Olimme huhtikuun alussa Köpiksessä pidennetyllä viikonloppureissulla. Aurinkoinen sää toi Kööpenhaminan parhaat puolet esiin, kevät oli mukavasti Suomea pidemmällä ja iltaisin tarkeni hyvin tarkkailla kaupungin vilskettä ravintolan terassilta.

 

Olin vuodenvaihteesta lähtien tutustunut erilaisiin kaupunkikohteisiin mieheni tulevaa syntymäpäivää silmällä pitäen. Halusin tarjota hänelle pidennetyn viikonlopun pikaisen irtioton parissa, joten kohteen valinnassa piti huomioida nopeat lentoyhteydet jotta aikaa kohteessa jäisi riittävän paljon. Pisimmän korren vei tällä kertaa Kööpenhamina, joka tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja sekä sinne pääsee Helsingistä alle kahdessa tunnissa.

Lennot bookkasin Norwegianilta alle kahteensataan euroon. Hotellien korkea hintataso yllätti hieman, mutta joukosta löytyi myös meidän tarpeisiimme sopiva moderni hotelli erittäin hyvällä sijainnilla järkevällä hinnalla. Wake up Copenhagen oli loistava hotelli pariskunnan reissua varten – viihtyisät huoneet olivat kompaktit ja intiimit sekä ikkunoista avautui näkymä suoraan vilkkaalle kadulle.

Lentokentältä pääsee keskustaan kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, metrolipun kertamaksu oli 36 kruunua. Meidän osalta julkisten käyttö reissulla rajoittuukin matkoihin kentältä keskustaan ja takaisin. Kauniissa Kööpenhaminan keskustassa etäyisyydet ovat verrattain lyhyitä, joten päädyimme taittamaan reissumme jalkaisin. Jos kävely ei kiinnosta, suosittelen vuokraamaan polkupyörän – kaupungissa on erittäin aktiivinen pyöräilykulttuuri, pyöräilijöille on merkitty omat kaistat vilkkaassa liikenteessä. Suurin osa paikallisesta väestöstä liikkuukin fillareilla.

Hotellistamme oli lyhyt kävelymatka kuvankauniiseen Nyhavnin alueeseen. Tuo 1600-luvulta peräisin oleva satama-alue toimii myös viihde-elämän keskuksena. Ikoniset värikkäät rakennukset reunustavat kanaalia, ruoka- ja juomaravintoloita on vieri vieressä ja valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun. Rakkaudentäyteiset matkaajat voivat käydä ripustamssa rakkauslukon kanaalin ylittävän sillan kaiteeseen.

Nyhavn on erittäin mukava paikka lounaalle tai illalliselle. Lounaaksi suosittelemme paikallista herkkua, Smörrebrödiä, jota tarjoillaan lukuisilla erilaisilla täytevaihtoehdoilla.

   

Nyhavnista voi tehdä mukavan kävelyretken nähtävyyksien äärelle. Lähdimme kävelemään kohti Kastelletin linnoitusta ja ihastelimme matkan varrella Amalienborgin linnaa, joka nykyään toimii Tanskan kuningasperheen talvikotina.

Kastellet on 1600-luvulla rakennettu linnoitus. Viisisakaraisen tähden muotoinen linnoitus mahdollisti tehokkaan tulituksen jokaiseen suuntaan. Nykyään Kastellet toimii julkisena puistona ja suosittuna nähtävyytenä, mutta siellä on edelleen myös armeijan toimintaa. Alueella on hyvin hoidetut lenkkipolut, joilla näkyikin paljon kuntoilijoita.

Kastelletin vierestä löytyi myös yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä; pieni merenneito -patsas, joka on kaupungin symboli. Turistin silmään patsas todellakin on pieni ja meidän vierailumme aikaan pahasti aasialaisten kansoittama 🙂

        

Jatkoimme matkaa Kastelletista kohti keskustan vilkkaita pääkatuja. Matkan varrella kahvihammasta alkoi kolottamaan ja törmäsimme aivan ihanaan ja sympaattiseen Mormors-kahvilaan. Kahvilan tarjonta ja yleinen tunnelma veivät mukanaan ja täällä vierailimmekin vielä uudelleen matkan aikana. Nimensä mukaisesti tunnelma ja sisustus toivat mieleen mummolan lämmön. Sisutus oli täynnä pieniä yksityiskohtia, joita ihastellessa olisi vierähtänyt helposti pidempikin aika.

Kävelykadun varresta löytyvä pyöreä torni, Rundetaarn, oli mielenkiintoinen paikka. 36-metrisen tornin huipulle kiipeäminen on verrattain helppoa. Jos kuitenkin pyöreän tornin kapuaminen saa pään pyörälle, voi matkalla pysähtyä vierailemaan kirjastossa tai pienessä planetaariossa. Tornin huipulta avautuu hieno näkymä koko kaupungin ylle. Tornin kiertämisestä perittiin 25 kruunun hintainen sisäänpääsymaksu.

 

Kävelykadut ovat pullollaan erilaisia vaihtoehtoja jokaisen shoppailijan makuun. Kaduilta löytyvät melko perinteiset halvemmat ketjuliikkeet kuten H&M, NewYorker yms. sekä laatua arvostaville suuri valikoima erilaisia merkkiliikkeitä. Hinnat merkkiliikkeissä olivat Suomen hintatasoa korkeammat, mutta alennusprosentit hieman suurempia kuin mihin täällä on totuttu.

          

Pimenevää iltaa lähdimme viettämään monien muiden tapaan Tivoliin. Valoissa kylpevä Tivoli oli kaunis ja monipuolinen kokemus. Ruokailimme ylihintaisessa ja varsin keskinkertaisessa amerikkalaistyylisessä ravintolassa, ilmeisesti sijainnin takia listahinnat voi pitää korkeana. Huolimatta kehnosta ruokakokemuksesta, Tivoli on kuitenkin kokemisen arvoinen paikka – edes kerran elämässä. Viikonloppuiltaisin alue toimii paikallisten kokoontumispaikkana, jossa on tarjolla huvipuistolaitteiden lisäksi illanviettoa aikuiseenkin makuun.

Kööpenhaminan reissun aikana vierailimme myös Christianian vapaakaupungissa. Tuosta poikkeuksellisesta alueesta oma juttunsa myöhemmin.

Horisontti @ instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply