Nerjan pikavisiitti

7.12.2018

Espanjan aurinkorannikon itäisin kaupunki Nerja on tunnettu erityisesti tippukiviluolistaan. Noin tunnin matkan päässä Malagasta sijaitseva pieni kaupunki tarjoaa myös mukavan rauhallista tunnelmaa päivän reissua varten.

Lähdimme reissun tukikohdastamme iltapäivällä ajelemaan kohti Nerjaa ja ajomatkalla pyörähdimme pikaisesti Malagassa ihmettelemässä suurkaupungin hulinaa. Malagan ruuhkaisan keskustan jälkeen saapuminen Nerjaan tuntui heti rauhoittavalta. Tämä pienempi kaupunki ei ole läheskään niin pahasti turistien kansoittama kuin länteen jäävät tunnetummat kohteet. Koska tarkoituksenamme ei ollut käydä tippukiviluolissa, veimme auton sattumanvaraisesti valittuun parkkihalliin ja lähdimme kävelemään kohti keskustaa.

Nerjan kaupungissa on aitoa Espanjalaista tunnelmaa. Kapeat kävelykadut ovat täynnä erilaisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Todennäköisesti jossain kadun kulmassa on myös trubaduuri soittelemassa tai jokin mu katuperformanssi meneillään. Kaupunkikierroksen ehdoton kohokohta on Balcon de Europe -niminen näköalatasanne. Euroopan parvekkeelta on upeat maisemat joka suuntaan – meren ja kallioisen rannikon lisäksi näkymä Nerjan suosituimmalle aukiolle on hieno. Vanhoilla tykeillä koristeltu tasanne on rakennettu vanhan linnoituksen päälle.

          

Ihailtuamme riittävän kauan Balcon de Europen maisemia, lähdimme tutustumaan Nerjan kapeisiin katuihin ja niiltä löytyviin ravintoloihin. Ostokset jäivät tällä kertaa kokonaan tekemättä, mutta hyvää ruokaa onneksi saimme.

Illan päätteeksi palasimme vielä takaisin näköalatasanteella katsomaan aurinognlaskua. Aurinko laskee kauniisti kaupungin taa ja näkymä rannikolle on valtavan kaunis. Tästä hienosta maisemasta kuva heti tämän artikkelin alussa.

  

 

Horisontti @ instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply