Suomen suurin matkablogiyhteisö

Caminito del Rey – Kuninkaan polku

3.12.2018

Matkalla Espanjan aurinkorannikolle mutta Fuengirolan suomibaarit ja Torremolinoksen aurinkolasikauppiaat ahdistavat? Andaluciasta löytyy tarjontaa myös aktiivisempaa tekemistä kaipaaville, nyt esittelyssä patikointireittien kuningas Caminito del Rey – Kuninkaan polku.

Ennen reissua olin useammasta blogista bongannut mielenkiintoista tarinaa ja upeita kuvia Caminito del Reyn patikointireitistä. Kuvat vuoren rinteeseen tehdyistä poluista ja maininnat maailman vaarallisimmasta vaellusreitistä pakottivat tutkimaan asiaa enemmän. Pikaisella googlauksella selvisi että reitti oli vaarallisuutensa vuoksi suljettuna pitkään ja massiivisten parannustöiden jälkeen avattiin uudelleen keväällä 2015.

 

Caminito del Rey sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta. Olimme hankkineet liput reitille etukäteen netistä joten suuntasimme aamupalan jälkeen Chryslerin keulan kohti El Chorron kylää, josta reitti alkaa. Maisemat olivat varsin hienot jo automatkalla. Reitin aloituspaikalle saakka ei autolla pääse, vaan parkkipaikalta joutuu patikoimaan muutaman kilometrin.

 

Reitin aloituspaikalla jouduttiin odottelemaan melkein tunnin verran ennen kuin oman ryhmän vuoro koitti. Aloituspisteellä tarkistetaan liput ja kaikille reitille lähtijöille kerrotaan yleiset turvaohjeet sekä annetaan tyylikkäät kypärät. Reitiltä putoamiselta tuo ei suojaa, mutta auttaa kummasti jos vuoren rinteeltä sattuisi joku pieni kivenmurikka kolahtamaan…

 

 

Uusittu reitti itsessään on varsin helppokulkuista ja turvallista. Vuoren rinteeseen on rakennettu tukeva puinen kävelyreitti ja putoamissuojana on verkkoa sekä vaijeria. Matkaa kertyy yhteensä reilu 7 kilometriä, josta osa tapahtuu turvallisesti tasaisella maalla. Reitin suorittaakseen ei tarvitse olla erityisen sporttisessa kunnossa, vaan matkan jaksaa kyllä taittaa kokemattomampikin patikoija.

 

 

Matkan varrella näkee myös vanhan reitin osia. Näitä katsellessa ymmärtää hyvin miksi tätä kutsuttiin maailman vaarallisimmaksi. Tennarin on pitänyt osua melkoisen kapealle ja huonokuntoiselle alustalle. Seinästä löytyi yksittäinen vaijeri kädensijaksi tai valjaiden kiinnitystä varten. Horjahtamiselle ei ollut varaa, sillä mitään putoamissuojaa ei vanhassa polussa ollut.

 

 

Reitin hienoin ja kuumottavin osuus on loppupäässä oleva riippusilta. Noin sadan metrin korkeudessa kulkevan sillan alla virtaa joki, johon sillan verkkopohjan läpi näkee selvästi. Korkeanpaikan kammosta kärsivänä jo pelkkä ajatus sillalle astumisesta tuntui kamalalta, vaan mentävä se oli. Pelkkä kävely sillalla ei suinkaan riittänyt, sillä puolivälissä matkaa koitti se jännittävin osuus – harkittu polvistuminen ja kosinta! Myönteisen vastauksen jälkeen maltillinen suudelma muiden patikoijien taputusten saattelemana oli hieno kokemus. Kaikille romantiikan mestareille tästä vinkki talteen.

 

 

Sillan jälkeiset muistikuvat ovat edellämainitun tapahtuman jäljiltä sumeat – sekä korkeanpaikan kammon aiheuttamasta pakokauhusta että myönteisen vastauksen tuomasta onnellisuudesta johtuen. Reitti alkaa tässä vaiheessa olemaan päätöksessään, edessä on vielä reilu annos rappusia sekä kulkua tasaisella maalla. Maisemat ovat edelleen enemmän kuin kohdallaan.

 

 

Perille päästyä ansaitut virvokkeet maistuivat bussia odotellessa. Muutaman euron bussikyydillä palattiin takaisin lähtöpisteeseen, minkä läheisyydessä automme odotti ja pääsimme jatkamaan matkaa kohti reissun tukikohtaamme.

 

Horisontti @ instagram

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Piyya 3.12.2018 at 21:10

  Kertakaikkisen upeita maisemia ja varmasti huikea kokemus. Ja ehkä se paras muisto ikinä näyttäisi olleen tuon matkan toisen osapuolen huolella mietitty osuus ❤️

  • Reply horisontti 3.12.2018 at 21:41

   Maisemat olivat kyllä niin henkeäsalpaavat että siinä oli hetken aikaa aika ihmeissään. Kyllähän puolison huolellinen suunnitelma reissun kohokohdaksi jäi ikuisesti mieleen 😍

 • Reply Noora 4.12.2018 at 18:03

  Kirjoittelin hiljattain Malaga-vinkkejä blogiini ja harmittelin, kun tämä kohde jäi surkeiden sattumusten vuoksi itseltäni kokematta! Istuin matkaseurani kanssa jo autossa, kun saimme tiedon, että sääolosuhteiden vuoksi polku oli suljettu. Ei kai auta kuin tehdä uusi reissu noille kulmille, ei meinaan nämä kuvat auttaneet yhtään tähän harmitukseen 😀

  • Reply horisontti 4.12.2018 at 20:52

   Voi ei, onpa kurja juttu 🙁 Suosittelen kyllä ehdottomasti tekemään uuden reissun. Niin mahtava kokemus se oli!

 • Reply Janne 10.7.2020 at 02:13

  Kataloniasta löytyy vastaavanlainen reitti,concost de montrebei.Tosin sinne pääsy ei niin helppoa ole!Vaatii paljon kuntoa ja vettä ,koska ensin mennään korkealle ylös ja jyrkästi alas.Riipusiltoja löytyy myös useita

 • Leave a Reply