Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuudes kerta Singaporessa. Onks mitään uutta?

Kävimme joulukuun alussa Singaporessa koko perheen voimin ja olimme vajaan viikon siellä. Teimme siis pelkän kaupunkimatkan Singaporeen 2 vuotiaan lapsen kanssa ja olimme perillä vain viikon. Usein sitä kuulee, ettei pikkuskidin kanssa kehtaa lentää kymmentä tuntia suuntaansa viikon matkan takia, mut meillä oli kyl ihan kivaa.

Annin lentomatkat on ihan oma lukunsa. En ehkä tiedä, onko paremmin lentävää lasta olemassa. Anni oli vaan innoissaan kaikesta, eikä vanhempien tarvinnut hävetä, että lapsi otettiin mukaan finskin platinum wingiin. Lentokoneessa Anni valvoi, noin puolikahteen asti ihan siitä syystä, ettei malttanut laittaa silmiä kiinni, kun on niin kivaa. Hän nukkui koko matkan, kunnes ruvettiin tuomaan aamiaista. Se on niin mukavaa, kun vihdoin lapsella on oma paikka, niin ei tarvitse kestää, että koko lentomatkan on apina sylissä repimässä tukkaa. Sanoisin, että jopa melkein nautinnollinen kokemus.

Singapore oli yhtä upea, kuten aina aiemminkin. Saimme, jopa kokea ruuhkan, kun tiet oli suljettuna maratonin ajaksi. Tuttuun tapaan otimme matkan ajaksi kaksi erilaista hotellia, joista yksi oli aivan uusi Grand Park City Hall ja toinen kertalleen testattu Oasia Downtown.

Uusi asia #1

Aiemmin meillä ei ollut tapana syödä tai edes testailla food courteja, jostain syystä menimme aina ravintoloihin. Kerran kävimme syömässä satayt Arab streetillä, siinä on ehkä hieman sellaista food court meininkiä, mutta varsinainen food court -neitsyys meni vasta nyt. Mitäs niistä voi sanoa? Paikoin safka on sairaan hyvää, pääsääntäisesti melko hyvää kaikkialla. Nää kojut on myös ihan sairaan halpoja, parilla eurolla voi saada mahan täyteen ja neljällä eurolla sellainen jättibisse kylkeen. Jotkut kojut on niin suosittuja, että niihin saattaa olla todella todella pitkät jonot. Ne paikat on ainakin kokeilemisen arvoisia. Minulla on nyt unelma, jonka saatan joutua toteuttamaan vasta silloin, kun pääsemme Singaporeen ilman Annia. Haluaisin vetää tumut tollaisessa Food Courtissa ja ottaa joka kiskasta kaikesta oudoimman ruoan ja sitten vaan olla ja maistella. Singapore saatto olla se paikka, jossa opin juomaan viinin sijasta olutta. Se safka on vaan sellainen, että kylmä bisse maistuu sen kanssa älyttömän hyvältä.

Uusi asia #2

Gardens by the Bay – illasaikaan. Kuulostaa jopa hullulta, mutta kävin tosiaan vasta toista kertaa Gardens by the Bayssa ja vasta nyt ensimmäistä kertaa pimeällä. Mutta eipä se ollut myöskään ihan perusreissu Singaporen psykedeeliseen puutarhaan, vaan siellä oli hillitön joulumaa. Se oli HILLITÖN! Meillä oli Antin kanssa jäätävä tappelu päällä, ja yritin parhaani mukaan piilottaa innostumisen ko paikasta ja seistä periatteiteni takana. Mistä tapeltiin? Enpä muista enää, mutta onneksi se sitten loppui ja pääsimme keskittymään hauskanpitoon.

Siellä oli pomppulinnapuisto, joulupukin paja, valaistu piparkakkutalo ja esitykset tasaisin ajanvälein. Kaikkialla soi jenkkiläiset joululaulut ja kun taivaalta rupesi sataa ”lunta”, olin enemmän innostunut, kuin meidän lapsi. Siinä kohtaa, kun tulimme pimeästä ja lumettomasta Suomen marras/joulukuusta oli ihan mieletöntä päästä tälläiseen joulumaahan.

Uusi asia #3

Ekaa kertaa tulimme Sentosalle cable carilla. Kätevää ja kivaa! Anni oli mielissään ja kaikin puolin onnistunut kokemus.

Uusi asia #4

Ensimmäistä kertaa kävimme Sentosa Sea Worldissa, se oli tosi näyttävä ja meidän Anni huus melko monta kertaa ”kala ui” ja ”iso kala ui”. Ensimmäistä kertaa myöskin jotkut pöljät turistit tuli napsii meistä kuvia ilman lupaa (enimmäkseen Annista).

Uusi asia #5

Ensimmäistä kertaa kävimme Singaporen eläintarhassa ja se oli aivan huikea! Siis ehkä elämäni hienon eläintarha ikinä. Puhumattakaan, että suuri osa eläimistä oli siinä ylipäänsä vapaana. Eläimiä oli tosi paljon ja niillä oli hyvät oltavat. Eläintarhassa on tapahtumia about aamusta iltaan ja siellä voi helposti viettää, vaikka koko päivän. Myös täällä saatoin olla enemmän innoissani, kuin Anni. Eikä haitannut, että kastuimme kummatkin vesileikeissä ihan litimäriksi.

Uusi asia #6

Ensimmäistä kertaa kävimme sisällä ArtScience Museumissa Singaporessa. Kävelimme sen ohi lukuisia kerto ja ihailimme rakennuksen näyttävyyttä, mutta ikinä ei otettu selvää, että minkälainen se on sisältä ja mitä siellä näkee. No, tämäkin paikka oli HILLITÖN, mökötin Antille puoli päivää, kun hän halusi lähteä liian nopeasti pois. Se oli itselle jotenkin aivan surrealistinen kokemus ja en voi kuvitellakaan, mitä se oli pienelle lapselle ja minkälaisia unia hän näki sen jälkeen.

Uusi asia #7

Tämä on näistä kokemuksista vähiten kiva, sillä Anni sai elämänsä ensimmäisen korvatulehduksen, eikä me vanhempina osattu epäillä mitään muuta, kuin perusflunssaa. Reissun loppua kohti Anni oli jotenkin niin kitisevä ja levoton ja vasta päästyään Suomeen menimme lääkäriin, kun Anni ei kotonakaan rauhoittunut, eikä alkanut syödä normaalisti, niin siellähän se oli korvatulehdus ja niin pahana, kuin vaan voi olla. Nyt on sekin koettu.

Uusi asia #8

Sain vihdoin maistettua kauan toivomaani chilli crabia. Mitä jäi mieleen? Se oli kyl aika hyvää ja sen syönti on saakelin likaista hommaa. ÄLÄ laita mitään valkoista päälle, kun päätät maistaa. Peratessa rapua, punaista kastiketta lentää joka paikkaan.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply