Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikki, mitä halusit tietää Pietarista.

Miksi Pietari on ihana?

Olen sieltä kotoisin ja aina välillä minun on pakko käydä siellä, koska joku sisäinen magneetti vaan vetää minut entiseen kotimaahani. Jos ei puhuta minusta, niin kukaan kuka kävi Pietarissa seurassani ei jäänyt kylmäksi kaupunkia kohtaan. Se on kaunis, historiallinen, turvallinen ja yllättävän eurooppalainen.

Mitä erityistä siellä on suomalaismatkailijalle?

No kaikesta eniten ennakkoluulojen murtumista ja yleissivistyksen kannalta kaikkien täytyy tutustua lähimpään suurkaupunkiin. Ei se tarvitse oikeasti tarvitse edes mitään mainontaa, jokaisen kuuluu nähdä sen, erityisesti jos takana on useita kymmeniä reissuja Tallinnaan tai Tukholmaan. Olen vienyt Pietariin, sekä niitä, kenelle Pietari on tuttu esim. 20 vuoden takaa, kuten vaikka appini ja myös niitä, kenelle kaupunki on täysin tuntematon. Kaikki ovat olleet matkoista mielissään, toki tiedostan sitä, että siihen vaikuttaa myöskin hyvät järjestelyni ja halu pitää vieraat tyytyväisenä.

Mitä ensikertalaisen kannattaa kokea Pietarissa?

No se kuuluisa Eremitaasi, kirkkoja. Lähtökohtaisesti kannattaa nähdä kaupunki maasta ja vedestä, eli risteilyn muodossa. Parinkymmenen minuutit helikopterilennot maksaa alkaen 100€ per henkilö. Pietarissa on valtavasti ravintoloita, jotka sijaitsevat upeissa paikossa. Kesäaikaan on tietenkin pakko nähdä avonaiset sillat. Grand Hotel Europa on yksi pietarin kalleimmista hotelleista ja on myös tunnettu brunsseistaan, jotka sisältävät myös free flow alkoholijuomia. (Vinkkejä eremitaasiin)  x    

Mitä ensikertalaisen kannattaa huomioida ennen matkaa Pietariin?

Tietenkin on hyvä ottaa selvää viisumikäytännöistä. Kortti toimii melkein kaikkialla, mut käteistä toki kannattaa varata mukaan. Edullisinta on vaihtaa eurot paikan päällä, silloin saa aina parhaimman kurssin. Liikenteessä on helpointa hyödyntää aplikaatioita, kuten Uber ja Yango. Toki kantsii myös laskeutua maan alle ja vilaista metro, esimerkiksi kuuisa Avtovo. Tarjoilijat eivät yleensä jaa laskuja ravintolassa seurueen kesken, maantapa on, että tilataan yksi yhteinen lasku ja jokainen laittaa siihen oman osuuden käteisellä. Jakaminen tarjoilijan toimesta on myös joskus onnistunut, mutta he eivät tee sitä kovin mielellään. Tämän siis on hyvä muistaa, kun reissaa isommalla porukalla.

Miten paikalliskulttuuri näkyy matkailijalle ja miten siihen kannattaa valmistautua?

Venäläiset on todella vieraanvaraisia ja pääsääntöisesti ravintoloissa saa huipputasoista palvelua. Jos panostaa ja edes yrittää sanoa pari sanaa paikallisella kielellä, antaa varmasti hyvän kuvan itsestään ja murtaa jään. Jos joskus saa tylyä palvelua, sitä ei kannata ottaa liian lähelle sydäntä, suosittelen ottamaan sen hymyllä vastaan ja ihailla, kuinka hartaasti kansa säilyttää Neuvostoliiton aikaisia perinteitään :))

Millainen hintataso?

Löytyy joka lompakolle jotakin, lähtökohtaisesti kuitenkin samalla rahalla, kuin täällä saa paljon tasokkaampaa ruokaa ja palvelua. Joskus huippuhotelleihin, kuten vaikka Kempinkiin pääsee alkaen 150€ yö ja aamiasella saa shampanjaa, samalla rahalla meillä pääsee Sokos -hotelliin. Limusiinitaksit Uberilla ja Yandexilla on tosi edullisia suomalaiseen hintatasoon nähden, S-mersulla tai 7-bemarilla pääsee ajelee reilulla kympillä jo aika pitkän matkan.  Paikalliset pikaruokalat on aivan ilmaisia- esimerkiksi chainaja lozhka (чайная ложка) on mun suosikki.

Monesti kuulen, kuinka Pietaria mainostetaan edullisena kohteena, mutta itse muistan vielä hyvin, aikoja ennen kriisiä, kun kurssista johtuen hinnat on olleet puolet korkeammat, kuin nyt. Silloin mielestäni sellaiset ”laadukkaat” paikat oli vähintään Suomen hinnoissa tai ehkä jopa vähän enemmän. Tällä hetkelle kurssi on meille tietenkin hyvä ja edullinen, mutta ainakin meillä Pietarissa menee jostain syystä tavallista enemmän rahaa, kun näennäisesti kaikki on ”halpaa” silloin saattaa kuluttaa paljon enemmän. Myös kannattaa muistaa, ettei Pietari ole mikään ostoparatiisi, vaikka kaikkia kauppoja siellä on laidasta laitaan. Syy siihen on se, että vaatteet on kalliimpia, kuin meillä, siitä syystä myöskin venäläiset itse tulevat tänne ostoksille.

Millä alueella kannattaa majoittua? Ensikertalaisen näkökulma?

Eremitagelta ihan maksimissaan Nevskin puoleen väliin. Jos ei ole kovin taitava suunnistamaan, silloin myös se Nevsky prospekti on tosi hyvä maamerkki ja sen kyllä löytää sitten. Älä antaudu houkutukselle ottaa hotelli väärästä päästä Nevskyä, se metro ei aina ole mukavin tapa liikkua, ja jos on ruuhkaa, niin pelkästään Nevskin ylittäminen autolla saattaa viedä 30 min. (Hotellisuosituksia)

Oma ehdoton suosikkikohde, mitä suosittelet?

Riippuu aivan ajankohdasta, Baletti toimii aina. Kesällä Peterhof on tosi upea ja ylipäänsä jos on aikaa, niin lähikaupungit kuten carskoe selo, missä on katarinan kesäpalatsi. Kesällä on mainioita yökerhoja Petrovsky avenuella , joissa kannattaa olla niin kauan kunnes aurinko nousee.

Mikä on paikka tai elämys, jota matkailijat ei yleensä löydä, mutta mikä kannattaa käydä kantsomassa?

Erikoinen juttu, mutta tämä liittyy yökerhoihin. Pietarissa on mieletön karaoke kulttuuri ja se tarkoittaa taustalaulajia ja kunnon viihdettä. Pietarilaiset ”karaokekapakat” on siistejä yökerhoja ja melkein kaikkialla on ruokailumahdollisuus. Ensimmäinen Pietari Suuren perustettu museo kunstkamera ei taida olla suosituimpien listalla, mutta on erikoinen paikka käydä. Museossa ei ole taidetta, vaan epätavanomaisia esineitä, joita kansa ymmärsi taidetta paremmin. Pietarissa on konsertteja todennäköisesti joka ikinen päivä ja myöskin on olemassa useita showravintoloita, joissa tarjoilijat saattaa laulaa ja tanssia. Nykytaidemuseoita on perustettu useita, ne on tutustumisen arvoinen paikka, esimerkiksi Erarta ja Etazhi. Rubinsteina katu pursuaa yksi toinen parempia ravintoloita ja baareja ja sijaitsee aivan Nevskin kupeessa, sillä ei kuitenkaan varsinaisesti ole baarikadun mainetta. Baarikatu, jota kannattaa välttää on Dumskaja kadulla, siellä kuulemma sataa tyrmäystippoja laseihin.

Mitä kannattaa maistaa Pietarissa?

No niitä oikeita blinejä, zakuski eli alkupaloja, georgialaista keittiötä eli shahslik. Mari Vanna ravintola on täydellinen, jos haluaa viettää iltaa, niin kuin venäläisen babushkan luona. Kantsii myös tilata sokkona ruokia niin paljon, ettei niitten alta näe pöytää ja siihen pyytää rohkeasti tarjoilijalta apua analysoimatta ruokia liikaa. Krapulassa kannattaa tietenkin maistaa jotain laatupontikkaa tai tosi hyvää itsetehtyä makuviinaa. (ravintolavinkkejä)(ravintolavinkkejä)(ravintolavinkkejä)

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 20 tammikuun, 2020 at 12:28

    Voi että, Pietari kuulostaa ihan huipulta. Vielä jokin aika sitten se ei oikeastaan kiinnostanut, mutta viime aikoina se on ollut varsin usein mielessä, kun sopivaa viikonloppukohdetta ollaan mietitty. Ja tosiaan blinit, niitä olisi mahtavaa päästä kokeilemaan Pietarissa. Viime viikolla sellainen tuli tilattua täällä eräässä ravintolassa ja eipå siitä tullut kuin paha mieli.

    • Reply Irina/HopOnHopOff maanantai, 20 tammikuun, 2020 at 12:43

      Kuten sanottu, minä suosittelen lämpimästi! Jos on kysymyksiä, mielelläni jeesaan! Ja jää seurailee blogia, laitan tulevaisuudessa vinkkejä tapahtumista ja uusista rafloista!

    Leave a Reply