Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuudetta kertaa Singaporeen, miksi ihmeessä?

Näin ihan heti alkuun myönnän, että yritin laskea mahdollisemman oikein, mutta en lähde vannomaan. Kävin Singaporessa noin viisi kertaa ja puolisoni ehkä 9. Meidän kaksivuotiaalle Annille tämä on toinen kerta. Aika hassua, että kuulumme kuitenkin niihin matkailijoihin, ketkä haluaa nähdä mahdollisimman monta maata, mutta taisimme löytää oman ”Espanjan”. Miksi ihmeessä haluamme taas lähteä Singaporeen? Mitä tekemistä siellä muka on?

Kaikki taisi alkaa siitä, kun kävimme täysin ennakkoluulottomina Singaporessa vuonna 2015. Emme odottaneet kaupungilta mitään muuta, kuin sen, että kaikki on kielletty ja on kallista. Ja myös sen, että mitään tekemistä ei mukamas olisi. Oltiinkohan aluksi nelisen päivää siellä ja se riitti, että rakastuimme paikkaan.

Koska kaikki on kielletty – tuli oikein kotoisa fiilis ja Suomessa asuneena arvostan turvallisuutta tosi paljon ja siellä on naurettavan turvallista. Singaporessa asuvalla kaverillamme on tapana sanoa, että jos sammut puistoon satasen seteli otsalla – heräät sieltä satasen seteli otsalla. Singaporessa kaikki toimii, niin kuin Suomessa, mutta kelit on parempia ja myös ruoka.

Meillä oli vahva suunnitelma lähteä Singaporeen asumaan koko perheen voimin, vaikka kuukaudeksi alkuun. Pakoon pimeää marraskuuta, mutta sitten kävi niin, että sain työpaikan ja tämän hetkinen matkustamiseni on luksusta, sillä lomaa minulle ei todellakaan ehtinyt kertyä. Pidemmäksi aikaa minun on valitettavasti ihan mahdotonta irrottautua työstä.

Kaikesta huolimatta täytyy edes välillä olla tyytyväinen siihen, mitä on – kuin miettiä sitä mikä puuttuu. Mä oon nimittäin erittäin hyvä siinä jälkimmäisessä. Kun kysyimme häiden jälkeen neuvoja avioliittoon, appini hetkeäkään ajattelematta kirjoitti muistikirjaan ”Nauti hetkestä, jossa elät”. Tämän parempaa neuvoa voi tuskin antaa.

Mutta Singapore. Miksi taas? Se paikka on meille niin kotoisa, että sinne on pakko päästä uudestaan ja uudestaan. Aina välillä tulee matkakuume Singaporeen. Singaporessa on kaikki hyvin. Siellä on sairaan hyvää safkaa. Kuukauden, jos siellä asustelisimme, niin löisin satasen vetoa, että kummallekin meistä tulisi 5 kiloa kallista läskiä, ei ehkä Annille.

Vaikka moni valittaa, ettei Singaporessa olisi tekemistä, niin minusta todellakin on. Joka kerta, kun olemme Singaporessa pyritään varaamaan hotelli alueilta, joissa emme aiemmin olleet. Singaporessa voi ihailla pilvenpiirtäjiä, voi nauttia rantabaareista Sentosalla, tai tehdä rauhallisia kävelylenkkejä pitkin Singapore-jokea. Singaporessa kannattaa syödä. Me emme onnistuneet löytämään sieltä yhtään huonoa ravintolaa vielä. Paras korealainen, paras intialainen ja paras kiinalainen tuli koettua siellä.

Yllättäen, edelleen on asioita, joita ei olla koettu siellä. Nyt, kun menemme Annin kanssa, niin tulee käytyä Singaporen eläintarhassa ja joka ikinen kerta olen himonnut yhtä tiettyä ravintolaketjua, minkä ravintolat on aina täynnä. Tällä kertaa ilmoitin Antille oikein etukäteen, että en lähde Singaporesta tyytyväisenä, jos en taaskaan pääse siihen ravintolaan.

JUMBO Seafood is famous for its live seafood, prepared in Singapore style. With more than twenty-year experience in serving local and international foodies, Jumbo Seafood is able to touch customers’ pulses and continuously creates distinctive menu items to satisfy any tastes. Jumbo’s award-winning chilli crab is strongly suggested by many locals.”

Tämän lisäksi, olen aina halunnut käydä iltaristeilyllä Singapore-joella ja nahdä maisemat vedeltäpäin. Sentosalla olemme aina tutkineet enemmänkin baaritarjontaa, mutta tällä kertaa aika ihanaa, että meillä on jopa 2 v. tekosyy mukana, kaikkia muita aktiviteettejä varten.

Innolla siis odotan reissua. Oletko käynyt Singaporessa? Tykkäätkö kaupungista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply SP lauantai, 30 marraskuun, 2019 at 06:15

  Hyvä tarina. Käynyt vissiin 5 kertaa? Lento sinne vaan 3h.

  Jos ois alkot halvempaa niin kävisin useimmin. Little India sai kaljaa sopu hintaan.

  Maista myös Laksa nuudelia. Taitaa olla kansallis sapuska?

  • Reply Irina/HopOnHopOff maanantai, 2 joulukuun, 2019 at 07:00

   Joo Little Indiassa aika hyvää ruokaa kans!

 • Reply hannamarihenrika tiistai, 3 joulukuun, 2019 at 10:46

  Voih, en yhtään ihmettele! 🙂 Kävin ekaa kertaa Singaporessa syyskuussa ja nyt kun katsoin näitä kuvia, haluaisin heti takaisin. Itsekin haluaisin nähdä mahdollisimman monta maata, mutta Singaporeen lähtisin uudestaan…

  • Reply Irina/HopOnHopOff keskiviikko, 11 joulukuun, 2019 at 11:59

   Jee, on muitakin sieluveljiä!

 • Reply Lissu torstai, 5 joulukuun, 2019 at 08:13

  Marraskuussa olin toisen kerran. Miesystäväni ekaa kertaa ja ekaa kertaa muualla kuin Kreetalla😃 hän sanoi, että tänne voisi muuttaa. Söimme ja kävelimme enemmän, kuin koskaan lomalla. Ruoka on niin taivaallista, että voisin jo sen takia sinne muuttaa. Näimme paljon viikossa, mutta paljon jäi näkemättä. Missään maassa en ole kokenut oloani niin turvalliseksi mitä Singaporessa. Singaporessa kaikki on ihanaa ja nyt jo mietin pitäiskö kevään Balin reissulla ottaakki lennot finskillä Singaporeen, olla muutama päivä sielä ja lentää sitten Balille☺️

  • Reply Irina/HopOnHopOff keskiviikko, 11 joulukuun, 2019 at 12:02

   Tietoni mukaan singaporessa asustaa jokin 600 suomalaista ja ehkä luku suurenee pian.

  Leave a Reply