Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mielenosoitukset Hong Kongissa

Tarkoituksella vähän provosoiva otsikko ja kansikuva, joka riiteelee sen kanssa. Menin tarkistamaan, mitkä on suosituimmat google -haut Hong Kongista tällä hetkellä ja tässäpä tulos.

  • Hong Kong tilanne
  • Hong Kong uutiset
  • Hong Kong mellakat
  • Hong Kong mielenosoitukset
  • Hong Kong mielenosoitukset syyt
  • Hong Kong Espoo 😀

Olimme reissussa Hong Kongissa 8-12.11.19 ja raportin tuoreuteen voi näin ollen luottaa. Minua ärsyttää se, että jos emme ottaisi ”riskiä” ja luottaisimme vain siihen, mitä uutisissa lukee, niin emme todellakaan lähtisi Hong Kongiin. Kuten mainitsin jo edellisessä postauksessa, meidän reissu oli varattu jo peräti puoli vuotta sitten ja koko kesän se kuumotteli takaraivossa, että mitä sen kanssa nyt oikein tehdään.

Varmasti joku muukin on tässä samassa tilanteessa ja haluan rohkaista ihmisiä lähtemään sinne juuri nyt. Hong Kong ei ole missään nimessä halvin paikka lomailla ja nyt on hyvä hetki majoittua luksushotelliin tosi edullisesti. Edellisellä kerralla olimme hotellissa, joka oli ei oikein missään keskellä, eikä millään tavalla hieno. Itseasiassa se tais olla muistini mukaan yksi mauttomimmista huoneista, joissa ikinä olin ja sekin silloin vuonna 2016 maksoi about 200€ yö.

Nyt hyviä ketjuhotelleja keskeisellä sijainnilla saa varattua reilulla satasella yö ja Hong Kongista lähtevät paluulennot on sen verran tyhjiä, että itselleen voi saada, vaikka koko rivin nukkumatilaa. Sekä itse Hong Kongissa voi nauttia kaikista nähtävyyksistä ilman sen pahimpia ryysiksiä, toki jos ihmisryysis on sun herkkua, niin odota toki, että tilanne rauhoittuu (paitsi, että en usko sen tapahtuvan lähiaikoina). Vuodelta 2016 muistan, kun menimme katsomaan The Symphony of Lights showta Tsim Sha Tsui rantabulevardilla ja se oli ihan jäätävä tapahtuma. Ihmisiä oli aivan jumalattomasti, kaikkialla oli valokuvaajia, jotka yritti tyrkyttää sulle ”hienot” turistikuvat. Show ei silloin todellakaan vakuuttanut ja jäi fiilis, että tämänkö takia ollaan tässä odoteltu?

Tällä kertaa kaikki oli sivistyneemmin ja showhun on ilmeisesti tehty parannuksia. Nyt ei ahdistanut niin paljoa eli, kun kerta liikkui siinä lähellä muuteenkin, niin kyllä show oli ihan näkemisen arvoinen. Samoin vanhalla purjelaivalla seilailu oli mun unelma edellisestä kerrasta ja nyt se onnistui ostamalla liput netistä saman päivän aikana ja olisi onnistunut ostaa myös ihan paikan päältä.

Majoituimme Hong Kongissa kahdessa eri hotellissa, sekä Hong Kongin saaren puolella, että Kowloonin puolella. Liikuimme päivittäin noin 10-15 kilsaa kävellen, eikä mihinkään muuhun, kuin vihaisiin graffiteihin olla törmätty. Parina päivänä näkyi leppoisasti päivystäviä poliisejä ja näkyi ainakin pari ihmistä, jotka varusteista päätellen olivat aikeissa osallistua mellakkaan. Lentokentälle saapuessa paikalla oli enemmänkin poliisejä ja kaikilta tarkistettiin huolellisesti vaadittavat asiakirjat. Mitenkään muuten perusturistina ei olla huomattu, että Hong Kongissa olisi ”tilanne” päällä.

Tästä tuli mieleen vaan, että tulevaisuudessa, kun luen uutisia jostain, niin jaan ne mielessäni sadalla ennen, kuin uskon siihen. Suosittelen Hong Kongia lämpimästi kaikille huolimatta mellakoista.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply