Suomen suurin matkablogiyhteisö

Onko Hong Kong turvallinen?

Uutisista saa kuvan, että koko Hong Kong olisi about tulessa ja ihmisia ammutaan kaduille. Tämä reissumme oli varattu useita kuukausia sitten ja tunnelmat sen suhteen meni vuoristorataa.

Jos en ole väärässä, niin Antti tais ostaa tämän reissun minun synttärilahjaksi vielä kevään loppupuolella. Kesän aikana alkoivat mellakat ja me koko ajan pähkäiltiin, että odottaako sitä, että tilanne rauhoittuu, vai ostaako suosiolla jatkolennot eteenpäin. Päätettiin ensin odottaa, sitten jo mietittiin vaihtoehtoja ja sitten taas yritin selvittää, että miten vaarallista siellä nyt oikeasti on.

Paikallinen suomalainen vinkkasi, että turvallista on ja luotimme siihen. Sen jälkeen, kun näimme, että kaiken lisäksi vielä hotellien hinnatkin on halpoja, niin päätös oli sinetöity.

Olimme Hong Kongissa kertaalleen vuonna 2016 ja se oli aika nopea reissu, jossa vertasin Hong Kongia koko ajan Singaporeen, eikä se vaan vetänyt sille vertoja. Tosin hintatasosta mielestämme se meni ohi Singaporen, eikä se ollut hyvä asia. Etsin Hong Kongista samanlaista puhtautta, moderniutta ja ruokaa, kuin Singaporessa. Ei, ei löytynyt. Paska paikka, lähetään.

Ajan kanssa tuli fiilis, että no vois sille antaa toisen mahdollisuuden ja just nyt, kun olimme menossa, niin jengi rupesi mellakoimaan. Sen voin nyt kokemuksesta sanoa, että median luomia mielikuvia ei kannata uskoa. Mikäli en tietäisi, että Hong Kongissa on tilanne päällä, niin se ei olisi tullut mun mieleen.

Vaikka rakas mieheni sanoo, että yksi kuva valehtee enemmän, kuin 1000 sanaa, näistä meidän kuvista saa hyvin tän hetkisen tunnelman kiinni. Henkensä edestä ei tarvitse pelätä. Asuimme reissumme aikana kahdessa eri hotellissa ja liikuimme tosi laajalla alueella, miten kaikki erosi edellisestä kerrasta – oli ”Free HK” -graffitit, muutamissa paikossa. Turisteja oli nyt huomattavasti vähemmän, mikä on ”nätisti sanottuna säästeliään” matkailijan mielestä on pikemminkin mahdollisuus nauttia halpuudesta. Liittyen Hong Kongiin sanaa halpaa pääsee käyttäämään aika harvoin, nyt ainakin hotellit on edullisia ja paluulennot tyhjiä.

 

Uhka vai mahdollisuus?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply