Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakastuin Esteponaan ensisilmäyksellä.

Marbellan lomallemme otettiin vuokra-auto ja päätettiin tällä kertaa käydä muutaman ”kylän”, joissa vielä ei ole tullut käytyä. Estepona oli yksi niistä. Estepona on Marbellasta noin puolen tunnin matkan päässä Gibraltarin suuntaan. Näitä kohteita aina keksii mieheni Antti ja mennään vaan avoimin mielin katsomaan, miltä paikassa näyttää. Etukäteen emme varsinaisesti edes etsitä tietoa paikasta.

Estepona hurmasi heti, kun pääsimme rantabulevardille. Kaikki näytti niin siistiltä ja jokapuolella oli ihan mielettömiä kukkakoristeita. Lapsia oli huomioitu lukuisilla leikkipaikoilla, joten myös Anni oli mielissään Esteponasta. Siellä ollessa höpötin Antille koko ajan ”Kato nyt!”, ”Kato, kuinka ihanaa”, ”Ota kuva, ota kuva, ota kuva”.

Kaikin puolin kylä oli tosi viehättävä, eikä mun mielestä Marbellalle paljoa hävinnyt, ettei olisi jopa kivempi ja autenttisempi. Jos vertaa suomalaisten rakastamaan Fuengirolaan, niin Estepona vie 100-0. En muutenkaan ihan jaa ihastusta Fuengirolaan, mutta se on tietenkin vain minun omani mielipide. Estepona ja Marbella on hyvin samantyylisiä paikkoja, paitsi että Esteponasta ei löydy Puerto Banuksen tyylistä hulppeaa satamaa. Banuksessa on mielestäni kiva käydä pällistelemässä sitä sun tätä, mutta varsinaisesti mitään tekemistähän siinä ei ole.

Esteponasta mulle tuli heti fiilis, että täällä vois vaikka asua. Turistimäärä on huomattavasti vähäisempi, kuin Marbellassa ja veikkaisin, että majoitusten hintataso huomattavasti alhaisempi. Paikallisten eläkeläisten lungia meininkiä seuratessa, ehkä omakin elämän tahti vähän hidastuu. Olen tosi yllättynyt, että en ole aiemmin koskaan kuullut Esteponasta, vaikka omassakin tuttavapiirissä on ihmisiä, jotka viettävät Espanjassa paljon aikaa.

Vaikka kävimme siellä vain pyörähtämässä ja syömässä lounaan, Estepona herätti mielenkiinnon nähdä sitä enemmän. Ei voi tietää, koska mä ensi kerran pääsen takaisin noille nurkille, mutta Esteponassa käyn aivan varmasti ja suosittelen tehdä niin kaikille, jotka sinne lähtevät. Myös niille, ketkä aikovat viettää talvia Espanjan lämmössä Estepona olisi ihana ja järkevä paikka.

Ja taas kerran on pakko olla tyytyväinen, että tuli otettua vuokra auto. Ilman sitä, emme varmasti jaksettaisi edes miettiä lähtöä lähikyliin ja tässä artikkeli, jossa vertaan autojen vuokrafirmoja. Sixt vs MalagaCar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, 11 kesäkuun, 2019 at 10:54

  Heippa, haastoin sut 10 matkaunelmaa haasteeseen. 🙂
  https://www.rantapallo.fi/reisereise/2019/06/09/10-reissu-unelmaa-haaste/

  • Reply Irina/HopOnHopOff sunnuntai, 23 kesäkuun, 2019 at 10:28

   heippa! Haaste tuli perille ja kirjoittelenpa aiheesta mitä pikemmin.

  Leave a Reply