Suomen suurin matkablogiyhteisö

Auton vuokraus Malagassa. Kokemuksia SIXT vs MalagaCar.

Ajattelin, että tälläinen postaus voisi olla hyödyksi niille, jotka aikovat vuokrata auton Aurinkorannikon lomalleen, mitä itseasiassa kovasti suosittelen kaikille. Autolla pääsee kätevästi kentältä perille määränpäähän ja esimerkiksi lapsiperhe pääsee isompiin ruokakauppoihin ostamaan tarvikkeita edullisemmin. Yleensä olemme aina omatoimimatkoilla, mutta viime vuonna teimme yhden pakettimatkan Mallorcalle, jolloin tuli todettua, että olisi edullisempaa ja mukavampaa hotellikuljetuksen sijasta ottaa oma vuokra-auto. Ja katsellessani hotellilla hinnastoja eri retkille pyörittelin silmiä, kun retki esimerkiksi Marbellasta Rondaan maksoi peräti 40€ nokka, eikä edes sisältänyt ruokia. Jos perhe ottaa kuljetukset ja vaikka yhden tälläisen retken, niin auton viikkovuokra on jo huomattavasti edullisempi vaihtoehto ja onneksi Espanjassa on suhteellisen helppoa ajaa autoa, eikä liikenne ole kovin kaoottinen.

https://www.rantapallo.fi/hoponhopoff/2018/06/05/finnair-holidays-kokemuksia/

Malagassa olemme edellisen kerran olleet vuosi sitten, jolloin auto tuli vuokrattua MalagaCarilta, eikä siitä oikeastaan ollut mitään pahaa sanottavaa paitsi, että vuokrauspiste ei sijaitse aivan lentokentällä, vaan sinne vie pikkubussikuljetus. Tällä viimeisimmällä matkalla päätimme kokeilla SIXTiä ja sen lisäksi, että se oli kalliimpi en sanoisi, että se olisi yhtään sen mukavampi.

Ensinnäkin SIXTin auton luovutuspiste kyllä sijaitsee terminaalissa, mutta sinne joutuu kävelemään todella pitkän matkan, noin 10min eli jopa kilometrin, kuin taas MalagaCarin kyyti noutaa suoraan lentokentän uloskäynniltä ja niitä kyytejä on tosi usein. Jos huomioi, että matkassa on myös laukkuja ja kaikkea muuta kannettavaa, niin pitkä kävely ei oo kaikista mukavin vaihtoehto.

MalagaCarilla asiointi oli lyhyttä ja ytimekästä, kuin taas SIXTillä meille yritettiin tyrkyttää kaiken maailman lisävakuutuksia ja lisäpalveluja. Huvittavinta oli, kun SIXTin työntekijä yritti myydä meille ”vain sinulle ja vain tänään” -hintaan paremman auton, josta piti maksaa vielä yli tuplaten lisää. Voi toki olla, että kohdallemme sattui ärsyttävämpi työntekijä, mutta siinä kesti todella pitkään ennen kuin edes saimme kaiken maksettua ja jatkettua matkaa kohti autoa.

Otimme SIXTiltä sellaisen Lucky Dip -auton, joka on siis yllätysauto ja halvin vaihtoehto. Auto oli melko uusi Renault manuaalilla vaihdelaatikolla, lisäksi tarvitsimme lapsen istuimen ja lisävakuutuksen kera koko setti tuli maksaa 498,00€

MalagaCarilla meillä oli ehkä hieman vanhempi auto automaatilla vaihdelaatikolla, mutta se oli huomattavasti edullisempi. Vaikka MalagaCarilla ottaisi kaikki lisäpalvelut, niin se on silti satasia edullisempi viikkovuokra. MalagaCarilla ilmoitettu hinta jo sisältää alvin ja siihen kuuluu 2 kuskia (SIXTillä lisähinta toisesta kuskista 10€/pv) Auton vuokra MalagaCarilla oli 232,00€ ,mutta tuolloin oli oma turvakaukalo lapselle mukana. Lastenistuimen lisähinta MalagaCarilla on 5,4€/päivä, joten vaikka olisimme vuokranneet sen, niin selviäisimme silti auton viikkovuokrasta alle 300€.

Ainakin itselleni, satasien ero käytännössä samasta autosta kuulostaa tosi isolta. Emme missään nimessä lähdetä vuokraamaan autoa enää SIXTiltä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Katja perjantai, 20 syyskuun, 2019 at 11:58

    Täysin sama kokemus Sixt-vuokraamosta, tosin Alicanten toimipisteestä. Todella aggressiivista lisävakuutuksen myyntiä ja erittäin epäystävällinen palvelu ja suoranaista uhkailua, kun en lisävakuutusta ostanut. Eikä auto tietenkään ollut se, mikä luvattiin, vaan ”similar”. Golf muuttui Opel Mokaksi, mikä ei minusta ole similar 🙂

  • Reply Kati maanantai, 20 heinäkuun, 2020 at 17:56

    En enää ikinä erehdy vuokraamaan autoa Sixt:iltä. Kun palautimme auton, meille sanottiin että kaikki on kunnossa. Parin päivän päästä huomasimme että tilitä oli hävinnyt auton vuokran lisäksi 200 euroa. Kun selvitimme että mistä on kyse, saimme kuulla että se on erikois siivousmaksu. Autossa oli kuulemma tupakoitu, siellä oli aurinkorasvaa ja hiekkaa. Auto oli meillä muutaman päivän olimme käyneet shoppailemassa sillä, emme rannalla. Meillä ei ollut edes aurinkorasvaa mukana, koska kohteessa oli lämpötila alle 20 astetta. Kukaan meidän porukasta ei edes tupakoi, mutta millä todistat autovuokraamolle että autossa ei ole tupakoitu? Aika loistava keino rahastaa turisteja 😉 Vinkki sinulle, jos vuokraat auton ja jos siellä vähäkään haisee tupakalta, pyydä se kirjallisena. Kuvaa myös auto sisältä ja ulkoa ennen kun lähdet reissuun ja reissun jälkeen. Saatat säästää tällä paljon rahaa

  • Reply lauri sunnuntai, 16 toukokuun, 2021 at 11:37

    ylipäätään Malagan lentoasemalla pitää olla varovainen. Viimeiset kaksi kertaa tulimme huijatuiksi, muutama viikko sitten huijarin GOLDCAR, joka lisäsi kiinteeän vuokrahintaamme yli 200% ylimääräisiä palvlueita, joita emme tilanneet ja nyt kieltäytyy edes keskustelmasta

  • Leave a Reply