Suomen suurin matkablogiyhteisö

Valletta

Kan katson näitä kuvia, haluan heti sinne takaisin. Maltan Valletta on ihastuttava paikka. Olen käynyt monessakin paikassa Välimerellä, mutta Malta on omaa laatuaan ja niin erilainen muista. Valletta ei ole pelkkä turistikohde. Siellä voi olla turistina, mutta helposti voisin kuvitella myös asuvani siellä pidemmän aikaa. Se on melkein aina ratkaiseva seikka siinä, tykkäänkö kohteesta vai en. Jos en voi kuvitella itsensä asuvansa jossakin kohteesta, niin silloin paikasta tykkää erityisesti ja sinne tekee mieli palata uudestaan ja uudestaan. Ensi kerralla, jos uudestaan palaamme Maltalle, niin hotelli otetaan Valletasta.

Valletassa on historiaa ja nähtävää, ihania kujia ja ravintoloita, merimaisemia ja hyvää ruokaa. Hintataso on suhteellisen edullinen, vaikka paikkoja varmasti löytyy moneen lompakkoon. Ja pitkäaikaisen matkailukokemukseni perusteella, ruoka on aina parempaa niissä paikoissa, missä on muutakin asutusta, kuin pelkät turistit. Jos kuulostaa siltä, että olen persu safkalle, niin se taitaa pitää paikkaansa. Se on myös yksi erittäin tärkeä kriteeri, minkä perusteella rakennan mielikuvaani matkakohteista.

Valletassa törmää siellä täällä ihaniin pikkupuistoihin, joissa on suihkulähteitä ja penkkejä puiden varjossa, jotta voi piiloutua helteeltä. Kaupungin muurin yli avautuu näkymä kauas turkoosiin horisonttiin. Maltan satama on myös ehdottomasti nähtävä.

Lomasesonki on myös hieman pidempi, kuin muissa Välimeren kohteissa. Itseasiassa pyrkisin, jopa välttämään keskikesää Maltalla, koska silloin se on todella kuuma. Marraskuussa oli vieläkin hyvin lämpimiä päiviä, mutta oli myös niitä sateisia. Lokakuussa kelit olivat melko täydellisiä ja näin turistisesongin ulkopuolella sinne on edullista lähteä, plus välttyy turistimassoilta.

Maltalla missään ei ole ärsyttäviä kaupustelijoita ja kaikkialla pärjää englanniksi. Ainut ongelma on ehkä se, ettei Maltalla ole hirveästi sellaisia perinteisiä hiekkarantoja, vaan ne on monesti kalliota tai sellaista karkeaa hiekkaa. Mutta meri on upea, niin turkoosi. Itseasiassa meidän täytyy vielä palata joskus Maltalle, niin jotta voisimme lähteä veneellä Gozoon ja vähän enemmän tutustua niihin merimaisemiin.

Ihan sattumalta eksyttiin kuvan ravintolaan, katsottua TripAdvisorista, että sen kuuluu olla vähintään ihan hyvä. No, reissun parhaat ruuat syötiin siinä. Mun pasta oli niin täydellinen, että se oli ehkä elämäni paras. Tässä on kova ravintolavinkki.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply