Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2018 matkat

Vuosi 2018 oli oikeastaan ihan tosi hyvä. Pitkän vauvasta johtuvan tauon jälkeen olin saanut matkustettua ja elättyä taas omaa tuttua elämää, mikä tuntui aika yllättävältä, koska jossain vaiheessa olin varma, että elämä muuttui lopullisesti. Mutta varmuudella nyt väitän, että elämäni on tismalleen samanlaista, kuin mitä ennenkin oli, paitsi emme enää asu Töölössä, eikä juhlittua tule joka viikonloppu. Halutessa, kyllä pääsisin juhlimaan vaikka joka viikonlopun, mutta rehellisesti sanottuna Helsingin yöelämä ei kiinnosta.

Aika paljon kaikkea, sitä on ehtinyt nähdä ja kokea vuonna 2018. Jotkut reissut tehtiin lapsen kanssa, jotkut ilman. Jotkut tehtiin kokonaan erikseen kumpikin omassa kaveriporukassa. Ehkä tässä on kumoutunut myytti, jos toinenkin. Lapsen saannin jalkeen voi matkustaa ja elää elämää. Annin ollessa muutaman kk ikäinen, olin puhunut kavereille tyyliin ”Hankkikaa lapset, kun olette valmiina TÄYSIN luopumaan omasta elämästä”.

Mutta miltä nyt tuntuu? Minulla on kaikki miten on ollutkin, mutta paljon paremmin. Olen myös varoittanut kaikkia kavereitani, että ”kun saatte lapsen, ette saa enää ikinä viettää rauhallista darrapäivää”, mutta tässäkin olin väärässä. Kun palaa rankalta lomalta, ei ole mitään parempaa, kuin kotona odottava iloinen ja virkeä lapsi.

Reissuvuoden kohokohta oli ehdottomasti tyttöjen reissu Abu Dhabiin. Suunnittelimme pitkään vierailua lentoemäntäystävämme luona ja nyt vihdoin se toteutui. Ei ole mitään parempaa, kuin juhlia kaveriporukalla, etenkin siinä tilanteessa, kun monet asuvat ihan eri maissa. Ja tietenkin se, että matkustaa paikkaan, jossa joku voi toimia oppaana – on ihan parasta.

Toiseksi paras reissu, oli ehdottomasti Tokio. Se oli pitkäaikainen haaveeni ja ja se kyllä täytti kaikki odotukset. Sinne on pakko matkustaa joskus toistekin, ilman lasta. Ranskan Metz oli kans ihan sairaan hieno ja tapahtuma, johon osallistuttiin oli järjestetty aivan viimeisen päälle. En olisi eläessäni voinut kuvitella ikinä sanovani, että shampanja tulee korvista ulos, enkä jaksa sitä juoda. Mutta ranskalaiset todella kokeilivat rajojani.

Vuoden 2018 matkat näytti tältä.

Helmikuu: Marbella

Huhtikuu: Mallorca

Kesäkuu: Luxemburg & Metz (Ranska)

Elokuu: Lontoo

Syyskuu: Pietari

Lokakuu: Tokio, Taipei, Singapore

Marraskuu: Malta

Joulukuu: Abu Dhabi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply jossu keskiviikko, 19 joulukuun, 2018 at 14:40

    Ihana matkavuosi! Minäkin kävin Abu Dhabissa 2018. Kävin moskeijassa päiväsaikaan, oli tosi mahtavan näköinen illallakin.

  • Leave a Reply