Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maltan upea Mdina

Maltan Mdina on ehdottomasti yksi saaren päänähtävyyksistä. Kahdesti siinä kävin ja kahdesti se henki vaan meinasi pysähtyä sen omalaatuisuudesta ja upeudesta. Mdina on Maltan entinen pääkaupunki ja yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Ja se on tietysti kaikkien Game of thrones -fanien ykköspaikka.

Mdina on ihastuttaa kapeilla kujilla ja ainutlaatuisella tunnelmalla. Hevoskärryjen kolina vie ihan eri aikaan. Kaupungissa elämäntahti hidastuu ja jokaista kolkkaa on vaan pakko ihailla ja kuvata. Mdinan muurien takaa aukeaa upea näkymä Maltan ylle. Näkymää voi ihastella vaikka illallisen merkeissä, mutta veikkaan, että pöydät kannattaa bookata etukäteen. Me valitettavasti olimme paikalla sen verran aikaisin, ettei jaksettu odottaa kunnes illallisravintolat aukeavat klo 18. Paikallislähteemme mukaan, tuo kuvassa näkyvä Fontanella on paras illallisravintola Mdinassa.

Kumpanakin kerralla olimme Mdinassa hieman turistisesongin ulkopuolella, joten en kokenut, että paikka olisi kamala turistirysä, MUTTA kaikki on mahdollista. Jos mesta täyttyy, se on varmasti tuskaista pyöriä siellä helteellä tungoksessa. Joten, jos matkustat turistisesongin aikaan, kannattaisi mennä sinne, joko hyvin aikaisin päivällä tai sitten myöhään.

Mdinan historia on värikäs ja se on yksi Unescon maailman perintökohteista. Kaupunki on perustettu suunnilleen 4000 vuotta sitten ja jo pronssikaudella Mdinassa oli asutusta. Jos Mdinaan haluaa tutustua hevoskärryajelulla, kyyti kustantaa 40€. Autolla kaupunkiin ajo ei ole sallittu muuten kuin poikkeustilanteessa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply