Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hintataso Maltalla

Olimme Maltalla viimeeksi 4 vuotta sitten ja on hauskaa verrata, minkalaista oli ennen ja miten asiat on nyt. En voi tietenkään varman päälle väittää, mutta tuntuu, että ainakin ruokien hinnat ovat nousseet täällä ja ruoan taso on puolestaan laskenut. Viime kerralta muistan tosi hyvin, kuinka me joka ravintolassa vain ihmeteltiin sitä, kuinka hyvää ruoka oli. Nyt sen fiiliksen sai viikon aikana, ehkä muutaman kerran korkeintaan. Taso on kuitenkin edelleen ihan hyvä verrattuna moniin muihin turistipaikkoihin, mistä saa lehtipihviä ja ranskalaisia tai lihapullia muusilla, mutta ei se enää huimannut päätä, kuin joskus aikoinaan. Ehkä korkeammat hinnat, saavat aikaan sen, että odottaa enemmän, tai sitten, kun jo tiesi mitä odottaa, niin odotukset olivat muuten korkeammat. Sen voin sanoa, että söin sillä reissulla ehkä elämäni parhaimman pastan, se oli niin hyvää, että voisin pohtia matkaa Maltalle ihan vain sen takia. Mikä liittyy hintatasoon, melkein kaikissa ravontoloissa pääruokien hinnat on noin 20€ pintaan, riippumatta ravintolan tasosta tai tyylikkyydestä.

Juomat oli taas mielestäni suunnilleen samoissa hinnoissa kuin ennenkin. Ravintoloittain hinnat vaihteli melko paljon,  jossain lasi skumppaa oli alta 2€, kun taas jossain sama juoma oli voinut olla 4€. Toisaalta eihän sillä oo väliä, onko joku 2 vai 4 euroa, mutta kuitenkin ajatus siitä, että jotkut tavalliset kuppilat pyytää tuplahintaa muihin kuppiloihin nähden, sai tuntemaan itsensä huijatuksi. Ja mikä hassuinta, myöskään tässä tapauksessa paikan taso ei mitenkään käsi kädessä kulkenut hintatason kanssa.

Portomaso -sataman läheisyydessä ravintoloiden hintataso on myös jonkun verran kalliimpaa, syynä siihen varmasti alueen asukkaiden maksuvalmius. Sataman alue on vierailun arvoinen paikka, tosi idyllinen ja suojaisa, missä rauhallisesti kelluu valkoiset botskit sinisessä vedessä.  

Saarella ei toimi Uber, mutta sen sijasta on taxify. Vaikka tavalliset taxit eivät olleet mitenkään kalliita ja kyyti kentältä hotellille St. Juliansiin oli 20€ pintaan, on vain superkätevää tilata kyyti äpillä, kun ei tarvitse kaivella käteistä lainkaan. Itseasiassa kun pidettiin sadetta ravintolassa, eikä se millään meinannut loppua, pyysin tarjoilijaa soittamaan taksin meille, hänen vastauksensa oli se, ettei hän tiedä taksifirmojen numeroita, eikä kukaan käytä tavallisia takseja, vaan taxify -kyytejä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya tiistai, 27 marraskuun, 2018 at 21:56

  Olin Maltalla osittain samaan aikaan kanssasi. Meidän seitsemän naisen matkaseurue oli hämmästynyt Maltan hintatason edullisuudesta. Saimme hyvää ja halpaa ruokaa jopa vähän tuistiloukoissakin.
  Viimeisen illan ruoka oli ihan ok, mutta ei mikään elämys kuten muina kertoina.
  Me maksoimme usein alle 10 € pääruasta. Söimme usein St.Juliansissa missä myös majoittauduimme,
  Näin ne reaktiot voi olla hyvinkin erilaisia. Meillä nyt enemmän se teidän muutaman vuode kokemus ?

  • Reply Irina/HopOnHopOff keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 10:38

   Missä päin Maltaa olitte?

  Leave a Reply