Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkakuvat, joita ei kukaan halua näyttää.

Tässä, jonkin aikaa sitten juteltiin muiden matkabloggaajien kanssa matkakuvien todenmukaisuudesta ja siitä, että joidenkin mielestä ”hienosti” kuvattu kuva, jostain temppelistä, ei anna kuvaa minkälaista paikan päällä oikeasti oli. Oma mielipiteeni on asiaan se, että jos jonkun kuvaustaidot on vain parempia, kuin toisen, niin ei se ihminen osaa tahallaan ottaa ”huonoa” kuvaa. Ja siihen vielä lisäisin sen, että valokuvaus, on kuin taide, joku sitä ymmärtää ja joku ei. Jokainen kuvaaja, kuitenkin ”näyttää” kuvissa sen, minkä haluaa näyttää, eikä kaikkia voi miellyttää.

Mutta tästä aiheesta, tulikin mieleeni näyttää sellaisia matkakuvia, jotka todellakin välittää tunnelmaa aika paljon, minkälaista on esimerkiksi matkustaa köyhissä maissa. Monen mielestä se on eksoottista, matkustaa ”ei mainstream” paikkoihin, mutta todellisuudessa, jos johonkin paikkaan kukaan ei halua mennä, niin siihen on yleensä syynsä.

Näen tärkeänä sen, että näkee myös niitä ”huonojakin” paikkoja, yksinkertaisesti siksi, että laajentaa omaa maailmankuvaa ja saa perspektiiviä asioihin. Mutta, kun ne on yhden kerran nähnyt, takaisin ei ole todellakaan pakko mennä takaisin, ainakaan omasta mielestäni. Roskat, rotat ja katukoirat, eivät vain ole niitä asioita, joita haluan lomallani nähdä, saatika kadulla alasti nukkuvia lapsia (niitäkin on nähty).

Meidänkin blogin kuvat on ehkä jonkun verran kiiltokuvamaisia, koska Antti on vain niin taitava valokuvaaja ja hänellä on monesti hyvin taiteellinen näkemys asioihin, vaikka loppupeleissä, se on toki minä, kuka valitsee, mitka kuvat blogiin tulee ja mitkä ei.

Tässä kuitenkin kokoelma siitä, mitä saattaisin jättää kertomatta matkoistamme.

 • Aamuisin Lontoon kadut on täynnä roskia.

 • Tällä reissulla en ollut mukana, mutta kuvat on Antin matkalta Myanmariin. Kuvat nähtyäni olin tyytyväinen, että joku muu raukka joutui sinne, minun sijastani. Tuo ei todellakaan näytä lomakohteeltani, vaikka kuvat ostareista näyttivät, jopa yllättävän moderneilta.

 • Kambodzassa tunnelman pilasivat nimenomaan roskat, vaikka ilmeisesti niitä pahimpia kuvia ei tullut edes käsiteltyä, kadulla nukkuvat lapset ja alaikäiset tarjoilijat, jotka olivat selkeästi myymässä itseään. Teki vaan todella todella pahaa nähdä.

 • Vietnamin Da Nangissa ranta kärsii hiekkakatoa ja vaikka sitä yritetään paikkailla, niin myrsky kuitenkin vie hiekat mereen ja ranta ei oo kovin paljoa paratiisirannan näköinen. Mutta tuo on sentään parempi, kuin Singaporen lähellä sijaitsevilla pikkusaarilla (Batam, Bintan) – siellä vesi on paikoin niin likaista, ettei se käytännössä oo uintikelpoista.

 • Pietarin Eremitaasissa sesonkiaikaan, on aika monta muutakin pällistelijää. Jos menee sinne vielä hieman darrassa, niin taivas varjele sitä turhautumisen määrää.

 • Valitettavasti talvisin Pietari ei ole näteimmillään. Tunnelman aika hyvin pilaa kaikki ne urvot, jotka heittävät roskia jäisiin jokiin ja kanaviin. Ne mukavasti jäävät sinne koko talveksi ja kevään tullen uppoavat, muutenkin niin ”siisteihin” vesistöihin.

 • Hienoimmat kulkuvälineet, mitä Palawanin-saarelta löytyi. Kovin turvallista, tuo kyyti ei myöskään ollut. Palawanilla, oli upeimmat rantamaisemat, mitä olin ikinä nähnyt, mutta katukoirien laumat teki sit se, että koko loman ajan pelkäsin saada madon jalkaani, niin kuin ystäväni joskus sai.

Matkailu ei ole pelkkää kiiltokuvaa ja olen itsekin monesti ollut mukavuusalueeni ulkopuolelle, se tavallaan kuuluu siihen, mutta en näe mitään väärää siinä, että ihmiset, joilla on yksi loma vuoteen, eivät halua lähteä seikkailemaan noihin paikkoihin. Meillä taas matkoja on niin paljon, että voimme sekä lähteä joskus vain olemaan kivassa hotellissa ja viettää perinteistä lomaa, kuin taas joskus voimme lähteä seikkailemaan näihin köyhiin perseenreikiin.

Vaikka en aina mielelläni lähde epämääräisiin paikkoihin seikkailemaan, se kieltämättä tekee hyvää, kun tajuaa, että jossain päin maailmaa, ihmiset elää vuoden meidän päiväbudjetilla ja siitä huolimatta osaavat nauttia elämästään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Makke lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 19:03

  Mitäs pahaa näissä nyt oli?

  Jos olisit lähtenyt nykyisin melko turismin täyttämältä palawanilta muualle filippiineille, olisit huomannut että näky ei ole kaunista katseltavaa.

  • Reply Irina/HopOnHopOff lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 19:21

   Ajatus oli tarjota jotain muuta, kuin kuvia macaronseista eiffelin tornin edustalla. Ja ehkä näyttää sitä puolta, mikä ei oo niin houkutteleva.

  Leave a Reply