Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taipein hintataso 2018

Varmasti kaikkien, ketkä matkustaa maahan, jossa ei ole aiemmin käynyt, kiinnostaa sen kohteen hintataso. Tässä sitten suurinpiirteinen raportti Taipeista. Taipei on edullisempi kuin Suomi ja Lomalistalla onkin aika hyvä raportti Taipeista https://www.lomalista.fi/lomakohteet/aasia/taiwan/taipei/hintataso.  Vaikka Taipein yleinen hintataso on melko edullinen, olimme kuitenkin päättäneet ottaa hotellin New Taipei Cityn -puolelta, koska siellä hienojen ketjuhotellien hinnat oli huomattavasti halvemmat, kuin itse Taipeissa. Jos Taipeissa 5-tähden hotellit on alken noin 200€ yö, niin New Taipei Cityssä, hotellimme maksoi 130€ yö ja oli aivan viimeisen päälle. Mikä parasta, niin juomien hinnat hotellissa olivat myös varsin kohtuuhintaisia.

Liikuimme pääsääntöisesti Uberilla, mutta kun ei ollut nettiyhteyttä tai oli muutenkin kyseessä vain lyhyt matka, niin käytimme takseja. Uber Blackilla matka kentältä hotellille otti 45min ja maksoi vain noin 40€ takaisin tullessa otimme tavallisen Uberin, niin se kyyti oli vielä halvempi, noin 25€. Lyhyemmät kyydit kaupungilla olivat kaikki alta 10€.

Ruoka oli edullista ja hyvää. Olisikohan kallein illallinen jotain 60€ luokkaa alkoholijuomineen. Ravintoloiden hintataso tietty riippuu paljon matkailijan vaatimuksista. Meillä on tapana syödä paikoissa, joissa tarjotaan paikallista ja autenttistä, mutta kuitenkin siisteissä paikoissa, eikä haitaksi ole, jos ravintola on tyylikäs.

Julkisen liikenteen lippujen hinnat vaihteli matkan pituudesta, mutta käytännössä oli kyse senteistä. Monet nähtävyyt olivat aivan ilmaisia, mikä on myös hyvä asia. En muistanut kirjoittaa ylös paljonko maksoi mennä Taipei 101: näköalakerroksiin, mutta netti sanoo sen olevan 600 Taiwan dollaria, mikä tekee 17€ nokka. Tuo kuullostaa tosi kalliilta, enkä kuollaakseni muista maksettiinko oikeasti noin paljon.

Yleisesti ottaen Taipei oli edullisempi, kuin mitä me odotettiin. Kuvittelin sen olevan samoissa hinnoissa Tokion ja Hong Kongin kanssa, mutta ei se kuitenkaan ollut niin hintava.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply