Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taipei yllätti positiivisesti.

Tässä postauksessa haluaisin jakaa kokemuksiani meidän matkalta Taipeihin, joka otsikon mukaisesti yllätti meidät kummatkin positiivisesti. Heti saapuessa, huomasimme että melkein kaikki puhuu vähintään kohtalaista englantia, se helpottaa kommunikointia valtavasti. Tilasimme Uberin kentälle ja 45 minuutin kyyti hotellille, maksoi Uber Blackillä ja se oli yllättävän edullista vain noin 40€. Välimatkat ja moottoritiet olivat aivan älyttömiä, teitä meni kahdessa kerroksessa päällekkäin, mutta onneksi ruuhkia ei ole meidän osalle sattunut.

Hotellimme oli aivan upea myöskin, olimme Ceasar Park ketjun hotellissa ja se oli aivan viimeisen päälle, hintaan vain noin 130€ yö. Kivat isot huoneet, ihana infinity allas. Vaikka olimme samaan aikaan, kun Kiinassa oli jokin juhlaviikko, niin en voi sanoa, että hotelli olisi tupaten täynnä. Mukavasti löytyi aina altaalta tilaa ja aamiaisille pääsi syömään jonottamatta. Aamiaiset oli muutenkin todella runsaita, mutta tuntuu että meikäläisille ei oikein ollut mitään syötävää, kun kiinalaisilla oli niin erilainen käsitys siitä, mitä aamiaiseksi oikein syödään.

Otimme hotellin New Taipei Cityn puolelta, koska hintataso oli tosi paljon edullisempi ja kuitenkin metrollakin liikkuminen oli melko helppoa, niin emme nähneet syytä maksaa tuplahintaa hotellista ihan Taipein keskustassa, vaikka ehkä seuraavalla kerralla voisimme menni juuri sinne keskustaan.

New Taipei City on siisti, autenttinen ja vilisee elämää. Ravintoloita oli myös valtavasti ja mikä parasta, niin ruoka on myös ollut tosi hyvää. Vierailimme parissa food court -paikassa, ja ne oli aivan älyttömiä. Tuntuu, että niissä on aina vähintään 50 ravintolaa.

Hintataso Taipeissa on muutenkin edullisempaa kuin Suomessa. Taipeista tuli jännä fiilis, että se on vähän niinkuin Kiina, mutta sellainen länkkäriversio. Eli kuitenkin siisti ja organisoitu ja ihmiset oli mukavia ja kohteliaita, plussana vielä se kielitaito.

Mulla ei oo hirveän montaa tuttua, ketä olis käynyt Taiwanissa, mutta voin kaikille suositella sen lämpimästi. Todella mukava paikka ja harmittaa, että olimme siellä vain muutaman päivän, koska nähtävää ja tekemistä muutenkin olisi riittänyt. Ja joo, ilman skidiä ensi kerralla 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise keskiviikko, 7 marraskuun, 2018 at 21:17

  Ihan mieletön tuo uima-allas! Millä kameralla muuten kuvaatte? Upeita kuvia!

  • Reply Irina/HopOnHopOff keskiviikko, 7 marraskuun, 2018 at 22:17

   Hei!

   Juu, oli aika hieno allas ja siihen nähden kuinka pieni se on verrattuna hotellin kokoon, niin mainiota, ettei se ollut liian täynnä. Meillä on ikivanha Canon EOS 5D mark 2

  Leave a Reply