Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kokemuksia Tokiosta.

Aloitan juttuni sillä, että myönnän rakastuneeni Tokioon. Mun on aivan pakko päästä sinne takaisin ja ilman lasta. Meillä oli mutkia matkassa ja kapula pyörissä, mutta siitä huolimatta pari päivää riitti ihastua. Tokio oli hieman erilainen, kuin odotin sen olevan, mutta sekään ei okeastaan haittanut.

Heti saapuessa Japaniin huomasin, kuinka kohteliaita japanilaiset ovat. Seuraavaksi huomasin, että odottamiani friikkejä ei oikeastaan näkynyt missään, vaan suurin osa ihmisistä on valkokauluskansaa, joskin hyvin tyylikkäitä. Tokio on todella siisti ja hotellimme Unizo Ginzan alueella, oli älyttömän hyvällä paikalla. Ginzan alue muutenkin, sai leukani loksahtamaan. Se on ehkä hienoin ostoskatu, missä olen ikinä käynyt, eikä liikkeet olleet pelkkiä liikkeitä, vaan kokonaisia kerrostaloja.

Ihmisiä on paljon ja etäisyydet suuria, mutta niinhän sen kokoisissa kaupungeissa aina on. Kuitenkin metro kulkee hyvin, eikä meidän reissun aikana se ollut ikinä hirveän ruuhkainen. Rattaiden kanssa liikkuminen oli jokseenkin hankalaa, sen takia hirveästi toivon, että joskus pääsen sinne ilman lasta, niin että meillä olisi kaikki aika vaan kaupungin tutkimiseen, lapsen hoitamisen sijasta.

Toinen tärkeä kriteeri on itselle ruoka. Meillä ei ollut hirveästi varaa valita ravintoloita, eikä kaikkialle lapsen kanssa voinut mennä, mutta huonoa ruokaa emme reissullamme löytäneet, plussana edullisempi hintataso, kuin Suomessa.

Jos olisi enemmän aikaa shoppailuun, ostaisin Japanista kosmetiikkaa ja tekisin jotain ihania designer vintage löytöjä, koska niitä liikkeitä on siellä joka kulmalla. Ehdin nopeasti shoppailla Uniqlon päämyymälässä, joka on 12-kerroksinen. Sinne kun menee, niin käytännössä saattaa tarvita ylimääräisen matkalaukun, koska se on todella halpa. Mä en ikinä tykännyt Uniqlon tavaroista, mitä maailmalla on nähnyt, mutta Japanin valikoima on aivan eri ja hinnat paljon halvempia. Esimerkiksi cashmere neuleet oli siellä 50€ hintaan ja merinovillaiset 20€ hintaan ja laatu todella hyvä. Heti, kun yritin muissa maissa käydä Uniqlon liikkeissä, niin se valikoima ei vaan oo yhtään omaan makuun.

Sateen takia, emme pystyneet näkemään mitään nähtävyyksiä. Sade muutenkin yllätti tällä reissulla, sillä joka päivä jokaisessa maassa tihkutti ainakin vähän tai sitten aamusta iltaan. Aiemminkin reissattiin Aasiassa samoihin aikoihin ja aina sateet on olleet vain lyhyitä kuuroja, mikä ei hirveästi haitannut omia menoja, mutta tällä kertaa ostarit ovat tulleet liiankin tutuksi.

Mutta pointtini kuitenkin on se, että vaikka näimme kaupungista vain pintaraapaisun, niin se kyllä herätti nälän nähdä siitä enemmän. Haluaisin perehtyä Japanin kulttuuriin enemmän ja kokea Tokion villeimmät kuppilat ja huvit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply chilin Siemenet keskiviikko, 24 lokakuun, 2018 at 14:28

    Oi oi, tuonne pitää joskus päästä.

    • Reply Irina/HopOnHopOff keskiviikko, 24 lokakuun, 2018 at 16:08

      Ehdottomasti!

    Leave a Reply