Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämä pysähtyy Lontoon puistoissa.

Lontoon kiireen keskellä Hyde Park ja Kensington Gardens tuntuvat täydellisiltä keitailta, joissa elämän tahti hidastuu. Rakastuin Hyde Parkiin ensisilmäyksellä. Vaikka sää ei ollut kuuma, tuntui ihanalta kävellä avaria kävelyteitä ja seurata veneilijöitä Serpentine -järvellä. Kävelimme vain puiston läpi, vaikka olisi tehnyt mieli ottaa aurinkotuolin, jumittua paikoilleen ja katsoa laiskasti siirtyviä ihmismassoja ja porukkaa piknikeillä. Hyde Parkissa voisi helposti viettää koko päivän, olettaen tietty kohtuullisen hyvää säätä, eikä räntää taivaalta.

Puistossa on kahviloita, vuokrattavia soutuveneitä ja katamaraaneja, aurinkotuoleja ja uimala. Voisin kuvitella, että viime kesän helteillä, halukkaita pulikoida järvessä riitti. Järvellä voi bongata vaikka minkälaisia lintuja: haikaroita, hanhia, sorsia ja joutsenia. Hyvin luontoläheinen fiilis näin Lontooksi. Kun palaan Lontooseen seuraavan keran, varaan paljon enemmän aikaa Hyde Parkille ja ehkä jopa otamme hotellin sieltä läheltä. Itseasiassa melkein kaikki tunnetut ketjuhotellit sijaitsevat nimenomaan siellä.

Puisto oli alunperin tarkoitettu kunikaallisten metsästysmaihin, mutta myöhemmin se avattiin yleisölle. Hyde Parkissa on lukuisia patsaita ja siellä usein järjestetään musiikkiesityksiä, myös tunnettu Speaker´s corner jossa esiintyivät mm. Lenin ja Karl Marx löytyy sieltä. Yksi tunnetuimmista monumenteista on prinsessa Dianan muistomerkki, joka esittää suihkulähdettä, missä saa pulikoida oikein luvan kanssa, mutta omasta mielestäni se ei ollut kovin ihmeellinen.

Kesigton Gardens päättyy Kensigtonin palatsiin, jossa asustavat prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen. Osa palatsista on auki yleisölle, mutta en tiedä riittääkö kenelläkään hermoja jonottaa sisään, sillä se on yksi suurimmista Lontoon turistirysistä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply