Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vihreä Luxemburg. Matkailu ja hintataso 2018.

Olimme Luxemburgissa vain yhden yön, kauttakulku matkalla Belgiasta Ranskan Metziin. Koska keräämme maita ja laskemme vain niitä missä on yövytty, päätimme olla Luxemburgissä yhden yön ja samalla tavata kaveria, joka siellä asustaa. Ennakko-odotuksia Luxemburgiin ei ollut lainkaan, sillä tiesin, että olemme siellä vain pikavisiitillä.

Luxemburg on satumainen, aivan ihana, siisti ja vihreä. Voisin ehdottomasti mennä takaisin nähdäkseen siitä enemmän. Tykkäsin siitä, että se oli tosi turvallisen oloinen ja tietty mitä turvallisempi paikka, sitä kivempaa on kasvattaa siellä lapsia. Niin perusmutsi, ennen kaikkea mietin nykyään perhettäni ja minkälainen joku paikka olisi lapselleni kasvuympäristönä. Totesin, että Luxemburgissa voisi olla kivaa asua, vaikka vaakan toisella puolen on kaiken kalleus. Asunnot ovat todella kalliita.

Yleisesti ottaen hintataso ravintoloissa oli ihan jees, sellainen mihin suomalaisena olemme tottuneet. Hotellimme oli melko edullinen, noin 130€ yö, mutta se oli ihan viihtyisä ja kivan persoonallinen. En ole koskaan nähnyt, että hotellin aulassa olisi vain kärry joka on täynnä juomia, mistä sitten tarvittaessa respassa työskentelevä henkilö loihtii drinkkejä. Se oli tosi kodikkaan tuntuinen, vaikka ymmärtääkseni Rautatieaseman lähiympäristö ei ole ehkä sitä parasta aluetta.

Luxemburgista jäi tosi positiivinen fiilis ja ehdottomasti, jos reissaa niillä suunnilla – se on käymisen arvoinen paikka. Tällä hetkellä Luxemburgissa rakennetaan tosi paljon, joten muutamien vuosien päästä olisi kiva mennä katsomaan, kuinka se kaupunkikuva muuttuu uusien tornitalojen myötä.

Tulimme Luxemburgiin junalla Brysselistä. Se on pitkähkö matka ja siinä joutuu pariin kertaan vaihtaa junaa, jos junaan hyppää heti lentokentällä. Tylsää, että vaikka se matka vei vähän yli kaksi tuntia, junat olivat meidän lähijunien tasoa, eikä niistä saanut ostettua mitään vettä tai ruokaa, eikä asemilla junaa vaihdettaessa tullut vastaan vesiautomaatteja. Junien aikataulut myös tökkii siellä ja pelkäsimme kovasti, että myöhästymme viimeisimmästä  junamatkasta, mutta se onneksi odotti ja melkein kaikki matkustajat siirtyivät junasta toiseen. Liekö yleistä tuollainen myöhästely.

Luxemburgissa on oma tunnelmansa, vaikka siihen on sijoitettu paljon rahaa, se ei varsinaisesti näy katukuvassa, sillä rahojen omistajat harvemmin asuvat siellä. Mutta taas valkokauluksia näkyy iltaisin tosi paljon dinnereillä ja afterworkeilla. Englannilla pärjää hyvin, mutta saattaa olla ettei ravintolasta välttämättä löydy englanninkielisiä listoja, mutta onneksi ruoka oli sentään tosi hyvää.

Kiva paikka, kannattaa käydä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail