Fiiliksiä Mallorcalta.

Mallorca tarjoaa lomia moneen makuun. Tämä oli minun toinen kertani, kun olin saarella ja yllätyksekseni en muistanut edelliseltä reissulta melkein mitään. Yleensä muistan tosi hyvin paikat missä kävin ja mitä kaikkea tein, mutta edellisestä reissulta oli vain satunnaisia muistoja tallella. Yksi niistä asioista, jotka jäivät mieleen tosi hyvin, oli se, että Palma de Mallorca oli aivan ihana paikka ja sitä se oli kyllä tälläkin kertaa.

Ihan hirveästi itseä ei kuitenkaan houkuta perinteiset lomakohteet ja niin myös kohteemme, jossa olimme tällä kertaa ei hirveästi säväyttänyt. Can Picafort, on hyvin tyypillinen lomakohde, jossa on tosi vähän paikallista asutusta ja todella paljon hotelleja ja ravintoloita vain turisteja varten. Olimme saarella vielä nippanappa sesongin ulkopuolella, joten oli vaikeaa arvioida kuinka hyvin turistimassat mahtuu rantabulevardeille. Itse inhoan tungoksia.

Viereinen Alcudia on minusta jo paljon viihtyisämpi paikka. Siellä oli satama valkoisine veneineen ja sataman ravintolat oli oikeasti laadukkaita, verrattuna Can Picaforttiin. Can Picafortin parhaimmaksi rankattu ravintola oli TripAdvisorissa sellainen kuin Monako. Se oli kyllä viihtyisä ja tyylikäs ja varmaan ruokakin on suunnilleen parasta mitä turisteille oli tarjolla, se kuitenkin oli sellainen, että joka ikiseen annokseen kuului ranskalaiset ja samat kastikkeet mukaan, kaikki oli vähän sinnepäin. Eli ihmiselle, joka arvostaa hyvää ruokaa, tuolla ravintolalla ei ole hirveäasti annettavaa. Ja mikä ärsytti eniten, kaikki kylän ravintolat oli suunnilleen samanlaisia.

Meillä on yleensä sääntönä, olla menemättä ravintoloihin, joissa liehuu eri maiden lippuja ja löytyy menut, joka kielellä kuvineen, se ei yleensä ole laadukkaan ravintolan merkki. Uskon, että pari ravintolaa oli can Picafortissa ihan hyviä, näin vaativaankin makuun, mutta yhdessä syödessä Anni just raivoi hulluna, vaikka yleensä ei sitä tee, niin sieltä oli vaan pakko lähteä asap ja toinen tarjoi ruokaa vasta paljon myöhemin, kuin meidän olisi tarkoitus syödä ja pari muuta oli vielä kiinni, koska sesonki alkoi virallisesti vasta viikon päästä.

Hotellin ravintola ei myöskään ollut kummoinen, mutta noita Buffa ruokailuja ei olla testattu. Yksi bloggari väittää, että se oli tosi hyvä, mutta se postaus oli tehty yhteistyönä hotellin kanssa, jotenka en osaa sanoa, kuinka hänen sanaan on luottamista.

Palmassa on tosi paljon nähtävää ja jos ikinä eksyn saarelle uusiksi, otamme hotellin ehdottomasti Palmasta tai sen läheltä. Ja heti kun ravintolalla on muitakin asiakkaita kuin turistit, niiden taso on paljon parempi ja hinnat yleensä alhaisempia.

Mallorcalle on tosi mukava lentää. Lensimme Finnairin suoralla lennolla ja lennot oli näin lapsiperheen kannalta tosi hyvään aikaan, päivälentoja kumpikin kesto vain 3h. Kuten mainitsin jo aiemmin, matkatoimiston kyytien sijasta, kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, koska lapsiperheelle se voi jopa käydä halvemmaksi ja ehdottomasti plussana mukavuus mennä omien aikataulujen mukaan. Saarella muutenkin kannattaa ajaa nähdäkseen muitakin kyliä.

Mallorca ei ole minun makuni mukaan sellainen paikka minne olisi PAKKO mennä uudestaan, mutta sinne VOI mennä uudestaan. Espanjassa kuitenkin on aina mukava käydä ja Välimerellä on nätin sinistä vettä ja hyvä ilmasto.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail