Mallorcan jumalattaret

Taiteilija Joan Bennàssar sijoitti Mallorcan pohjoisrannikolle Can Picafortin alueelle kymmeniä jumalattaria luodakseen saman tunnelman, mitä Homerin Odysseus tunsi saavuttuaan Ithakaan. Teokset ilmestyivät rannoille vuonna 2016 ja siitä asti ovat olleet turistien houkuttimena kuten myös uusi vuosittainen taidefestivaali.

Vaikka pelkät rannatkin ja turkoosi meri ovat upeaa katsottavaa, rannat joissa on jumalattaria ovat sitäkin parempia. Oli hauskaa huomata teos ja sitten huomata, että niitä on useampia ripoteltuna sinne tänne. Jumalattaret ovat jylhiä ja kokonaisuus on näyttävä. Jumalattarien kanssa voi ottaa kuvaa ja jopa uida niiden ympärillä, jos näin tahtoo.

Jumalattaria on yhteensä yli 20 ja ne on jaettu neljään ryhmään The desire, The Ritual, Treasures & The Wound. Jos haluaa uida jumalattarien seurassa kannattaa mennä Son Baulo rannalle tai mennä ravintolan Mar y Paz eteen. Kaksi muuta ryhmää sijaitsevat Plaza Cervantesilla  ja Clot de s’Algassa.

Hotelleilta saa varmasti kartan, johon kyseiset nähtävyydet ovat merkittynä, mutta ne on helposti löydettävissä myös ihan vain kävelemällä rantabulevardia. Ihan hauska Instagram-tärppi näin nykyaikana, joka varmasti lisää alueen houkuttelevuutta. Alueena Can Picafort on melko rauhallinen ja pieni vieressä sijaitsevan Alcudian rinnalla. Tietysti olimme kuitenkin vähän sesongin ulkopuolella, joten en osaa sanoa kuinka paljon mun sanoja kannattaa uskoa. Olimme huhtikuun loppupuolella ja sesonki varsinaisesti kestää toukokuusta syyskuuhun. Kelit oli hyviä Suomen kylmään kevääseen verrattuna ja myös vauvan kannalta sopivan lämmintä, eikä liian kuumaa. Vaikka toistaiseksi olen aina miettinyt, että miten se vauva jaksaa kuumaa ilmaa ja jännittänytkin sitä, mutta nyt Suomessakin oli niin kuumia kelejä ja hienosti se vauva on pärjännyt.

Vaikka Mallorcan lomaa ei menisi viettämään just Can Picafortiin, siitä huolimatta voi käydä vilaisemassa Jean Benássarin luomia jumalattaria.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail