Upea Gibraltar

Sateisena päivänä päätimme lähteä päiväreissulle Gibraltariin autolla Espanjan Marbellasta. Matka Marbellasta vie noin tunnin. Huonon sään takia, emme pelänneet mitään jonoja rajalla ja pahimmillaan olimme valmiina siihen, että Gibraltar tulee nähdyksi vain auton ikkunasta.

Tuuli mikä rannikolla kävi oli aivan älytön, siis sellainen, että pysähtyneenä auto heilui tuulessa ei kukaan muu hullu ollut tuolloin liikenteessä. Näkisittepä paikallisten rajavartijoiden ilmeet, kun mieheni uhmasi säätä kameransa kanssa. Sää oli luonnon pelottava näytelmä, mutta katsokaa kuinka kaunis se meri onkaan. Kyllä oli sen arvoista, poistua autosta ja lähteä taistelemaan merituulta ja sadetta vastaan.

 

Vaikka alkuun auton pysäköinti tuotti hieman hankaluuksia, lopulta löydettiin sopiva paikka minne auton sitten jätimme. Kuin tilauksesta sää selkeni hetkeksi ja suuntasimme ravintolan metsästykseen koko perheen voimin. Kaduttaa myöntää, ettemme ole Antin kanssa vielä koskaan käyneet Englannissa, mutta voisin kuvitella, että siellä näyttää hyvin samalta kuin Gibraltarilla. Pubeja, brittiläisiä vaatekauppoja, kaikki puhuu englantia ja hinnat on punnissa. Ja tietenkin ne puhelinkopit, se on ehkä se eniten Lontoota muistuttava juttu.

Minun oli tottakai pakko ostaa Annille vaatteita tuliaisiksi ja se asia hoitui Mother Care- ja Debenhamsin liikkeissä. Piristävää löytää aina jotain uutta, muutakin shoppailtavaa olisi kyllä löytynyt ja ei haittaisi yhtään, jos aikaa olisi enemmän.

Gibraltar on minusta ihan makea paikka. Se oli piristävää käydä päiväreissu siellä ja ehdottomasti menisin sinne uudestaan käymään paremmilla keleillä. Minä en tiedä onko ne varsinaiset paikalliset nähtävyydet mistään kotoisin, mutta kyllä mä mielelläni joisin kylmän juoman jossakin terassilla ja seuraisin meininkiä. Beach clubeja ja merivesialtaita näkyi olevan tyhjillään ja kyllä me sielläkin paremmalla säällä saataisiin aikaa kulumaan.

Me ei Antin kanssa oikein edes ollakaan sellaisia turistejä kenen on pakko nähdä kaikki nähtävyydet. Olemme ehkä enemmän sillä linjalla, että lähdetään kävelemään ja katsotaan mitä löytyy. Periaatteena ainakin aiemmin oli ”kirkot ulkoa ja kuppilat sisältä” ja välttää ne turistirysät.

Ruoka mitä söimme siellä, ehkä ei ollut mikään varsinainen makuelämys, mutta oli pakko mennä jonnekin vaan, kun alkoi sataa. Vaikka yleensä pyrkii katsomaan etukäteen jotain parempaa ruokapaikkaa, mutta inhottavaa ruveta pähkäilee, kun on vaan tehtävä päätös ja mentävä jonnekin sisälle.

Mutta en siis löydä Gibraltarissa mitään sen suurempia vikoja ja se menee meillä jatkoon. Voin suositella siis teillekin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail