Matkakokemuksia Fuengirolasta

 

Kun vietimme viikon Marbellassa, viileän sään takia meillä ei ollut muutakaan tekemistä, kuin seikkailu lähistöllä. Sateisena aamuna lähdimme mutkaista vuoriserpentiiniä Rondan kylään ja siitä sitten meidän oli pakko vierailla suomalaisten suosimassa Fuengirolassa. Siinä kohtaa sää muuttui aurinkoisemmaksi ja meillä olikin hyvä sauma käydä katselemassa paikkoja tarkemmin.

Fuengirolassa on aika mukava rantabulevardi, se on pitkä ja siisti ja sen varrella on satoja ravintoloita. Se sitten onkin mielestäni ainut hyvä puoli koko Fuengirolasta. Kokemukset eivät siis ole hääppöiset. Talot ovat vanhoja laatikoita ja joka kolmas vastaantulija on suomalainen eläkeläinen. Eläkeläisille se voikin olla ihan mukava paikka, mukava keli, hyvät palvelut suomeksi jne. Mutta, kun lähden lomalle – lähden Suomea pakoon, haluan kylpeä siinä toisessa kulttuurissa – en halua kohdata juntteja kotimaasta (anteeks anteeks, olen hirveä ihminen). Se on itseasiassa yksi syy, miksi aikoinaan sain traumoja Vietnamin Mui Nestä, siellä ei ollut suomalaisia, mutta venäläisiä juntteja herran jumala, se paikka oli täynnä niitä. Joka toinen ravintola tarjosi borssia ja ravintoloiden kyltitkin oli venäjäksi ja eräs oli Rodina – eli siis kotimaa venäjäksi. Minä en henkilökohtaisesti ole niin isänmaallinen (Suomi tai Venäjä), että lyhyellä lomamatkalla minuun iskisi koti-ikävä ja tarve päästä syömään borssia, blinejä tai ruisleipää. Kun lomailen jossain, en missään ihmeessä mene suomi-baariin.

Tietenkin matkailijoita on erilaisia ja jotkut pitää siitä, mistä toiset ei. Siinä ei ole mitään väärää, henkilökohtaisesti Fuengirola ei ole paikkani ja myös puolisoni oli sitä mieltä, ettei uusiksi tarvitse tulla. Viereinen Marbella tai Mijas olivat niin paljon siistimpiä paikkoja ne näyttää siltä, että siinä asuukin ihmisiä, mutta Fuengirola on kuin jättimäinen lomakeskus.

Jotain hyvääkin Fuengirolasta löytyi, nimittäin perulainen ravintola Huancacho23. Rakastan perulaista ja meksikolaista ruokaa, cevichet on mun ihan lemppariruokaa. Ja ravintola oli raikas kokemus, kun koko viikon sai syödä tapaksia ja muuta välimerellistä ruokaa.

Siinä minun kokemukseni Fuengirolasta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply elina heikkinen torstai, huhtikuu 12, 2018 at 15:11

  eläkeläinen = juntti? Kun sulle tulee ikää lisää, niin sustakin tulee JUNTTI tällä hienolla logiikallasi. Ole valpas, joku voi muuten luulla, että oletkin suomalainen. Tai ettet olekaan kokenut maailmankiertäjä. Voi pyhä sylvi mitä huono itsetunto teettää..

 • Reply Irina/HopOnHopOff torstai, huhtikuu 12, 2018 at 19:07

  Ei eläkeläinen ole juntti, mutta molempia Fuengirolassa riitti. Itsetuntoepäilyt menee hieman ohi, mutta kiitos.

 • Reply Reissausta ja ruokaa perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 14:05

  Luen tällä hetkellä kaikki näkemäni jutut Fuengirolasta mielenkiinnolla! Itse hämmästyin helmikuussa, kun se ei ollutkaan semmoinen turistirysä, kuin monet paikat missä olen käynyt (esim. Ao Nang, joka on mielestäni melko ok paikka sekin), hotellejakaan en nyt niin montaa nähnyt. Olen yrittänyt kaivaa esiin sitä, mistä Fuengirolan junttimaine johtuu. Kai se on niin, että jos joku juntti ei muualle uskalla matkustaa, niin Fuengirolaan uskaltaa, joten kyllä tällä logiikalla varmaan junttiprosentti on keskimääräistä suurempi 😀 Onneksi niin Fuengirolassa, Kanarialla kuin Thaimaassakin voi mennä omia polkujaan, itse haluaisin vältellä niin parikymppisten, lapsiperheiden kuin eläkeläistenkin keskelle tupsahtamista. Kai nyt lomalla voi etsiä haluamansa kuplan!

 • Leave a Reply

  Sharing

  Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail