Marbellan hintataso. Kallis?

Marbellalla on luksuslomakohteen maine ja automaattisesti monet pitää sitä jotenkin kalliina paikkana lomailla. Kaikki tietää, että Marbellasta voi löytää miljoonajahteja, luksusputiikkejä, superautoja ja hienoja huviloita. Yleensä paikoissa, joissa varakkaat ihmiset lomailee, myös hintataso on sen mukainen. Marbella ei kuitenkaan kuulu niihin paikkoihin, joissa ei pärjäisi pienelläkin budjetilla. Edellisestä kerrasta, kun kävin Marbellassa on niin monta vuotta, etten muistanut hintatasosta oikeastaan paljon mitään, mutta yllätyimme positiivisesti.

Suomalaisena hyvin harvoin kohtaa lomapaikkoja ja kaupunkeja, jotka ovat tuntuvasti kalliimpia kuin kotimaa. Näistä kalliimmista paikoista tulisi mieleen ainakin Singapore, Norja ja Hong Kong. Pietari EI ole kalliimpi kuin Suomi, mutta jotenkin siellä saa rahaa kulumaan ja joskus siellä on vietetty sellaisia viikonloppuja, millä vois matkustaa kaukolomalle.

Marbella on Suomen hintatasoa edullisempi ja jopa Puerto Banuksen alueella oli minusta ihan järkevä hintataso. Ruoat on käytännössä saman hintaisia kuin Suomessa, mutta hintalaatusuhde on parempi ja sitten alkoholit on melko poikkeuksetta edullisempia kuin Suomessa. Kun joutuu maksaa 10€ kahvista ja vedestä, tulee kyl aina huijattu olo riippumatta siitä kuinka hienossa ravintolassa istuu, mielelläni vältän niitä paikkoja.

Tietysti erikseen on beach clubeja ja hienompia ravintoloita, joissa on sitten ihan omansa hintalaput, mutta näissä paikoissa on samat hinnat maasta riippumatta. Eli, jos Nikki Beachille menee halvalla siitä ei yleensä selviä.

Shoppailua löytyy joka lompakolle sopivaa, sekä niitä hienompia putiikkejä, että edullisempia paikallisia vaatteita. Esimerkiksi La Canada -ostoskeskuksessa löytyy vaikka ja mitä, lastenvaatteiden ostoparatiisi. Toinen asia, mitä suomalainen voi vaan ihailla, on espanjalaiset ruokakaupat. Voi että, sitä herkkujen määrää ja viinejä! Ihanaa, kun Lidlistäkin löytyy oma laatukinkkukauppa ja samalla reissulla, kun hakee lasten ruoat voi ostaa pullon viiniä matkaan.

Mitä tulee majoitukseen, siinäkin 4-5 tähden hotelleilla on todella laaja hintahaarukka ja sekin varmasti vaihtelee sesongin mukaan. Halvimmat 5 tähden hotellit maksaa sen satasen yöltä ja kalleimmissa hinta on viisinkertainen.

Summa summarum, suomalaiselle Marbella on samanhintainen, kuin muutkin Välimeren kohteet. En sanoisi, että esimerkiksi Kreikan tai Kanarian saarten ja Marbellan välillä olisi mitään tuntuvaa hintaeroa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail