Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkailu Norjassa yllätti täysin.

Matkailun osalta elämäni on ollut aika köyhää viime kuukausien ajan, sillä parasta aikaa olen viimeisellä kuukaudella raskaana. Kesällä tuli vietettyä aikaa mökillä ja säät eivät kyllä hellineet, valitettavasti. Vaikka tiesin ettei me tulla tekemään mitään etelän reissua kesän aikana, jonnekin oli päästävä.

Puolison perhe on rakentanut mökkiä Inarijärvelle ja nyt kun se on melkein valmis, päätimme käydä katsomassa sitä ja kurvata matkalla Norjan puolelle. Siinä olisi kaksi kärpästä samalla iskulla, en ole ikinä käynyt Lapissa (häpeän) eikä Norjassakaan tullut käytyä aiemmin.

Anttini on kokenut Norjan matkaaja, sillä hän oli tehnyt sinne useita vaellus- ja kalastusreissuja vuosien aikana. Joten tuumasta toimeen, auto alle ja eteenpäin. Aiemmin emme myöskään koskaan automatkailleet, joten hieman jännitti miten sitä jaksaa istua autossa ja kaiken lisäksi minun tilanteessani.

Matkan aikana mittariin taisi tulla noin 2300km 5 päivän aikana, eli ajoimme joka päivä noin työpäivän verran. Ja tiedättekö mitä? Mä tykkäsin ihan hirveesti! Lähdimme ajamaan Oulusta ja oli hienoa huomata kuinka paljon ne maisemat vaihtelee, tietysti Suomen puolella ajaminen on hieman tylsempää, mutta nyt helsinkiläisellekin selvisi ettei Oulu oikeasti ole pohjoisessa.

En tiedä millä tuurilla, mutta matkallemme sattui kesän parhaimmat kelit, jolloin näkymät pääsivät oikeuksiinsa aivan eri tavalla. Kerran Antti oli viikon verran Norjassa, kun aurinko paistoi viikon aikana vain 4 tunnin verran. Siitä voitte päätellä, kuinka harvinaista on se että Pohjois-Norjassa oli lämmintä ja selkeää. Tuli melkein painetta napata hieman todenmukaisempia kuvia kelistä, ettei tule vaan johdettua teitä harhaan. Se mikä kuvissa näkyy, ei ole tavallista Norjaa.

Ylitimme Norjan rajan Kilpisjärven kohdalla, maisemat oli just niin karuja, kuin kuvittelinkin. Mutta vitsit sitä katkeruuden tunnetta, kun pääsimme muutama kymmenen kilometrejä Norjan puolelle ja maisemat muuttuivat täysin. Vuonoja, teräviä huippuja lumen peitossa ja vesiputouksia, miksi norjalaisten piti saada kaikki huiput itselleen?

Jäämeri auringon valossa oli ihan omaa luokkaansa, vihertävän turkoosi ja kylmä kuin mikä. Paikoin maisemat näytti siltä, että voisivat olla ihan mistäpäin tahansa – vaikka Välimereltä: merta, vuoria ja serpentiiniteitä. Sen että olimme Norjassa, huomasi tunneleiden paljoudesta, ei missään muualla maailmassa ole niin paljoa rahaa rakentaa tunneleita pikkukylältä toiselle.

Istuminen autossa kävi lopulta helpommaksi kuin kuvittelin. Oli aivan ihanaa seurata maisemia ja pysähtyä ottamaan kuvia silloin kuin huvitti. Joskus kurvasimme pikkukylien kautta ruokapaikkojen ja maisemien toivossa.

Harmillisesti emme eksyneet matkalla yhteenkään hyvään ravintolaan, mutta onneksi maisemat ja kelit kuittasivat sen puolen. Joskus pitää lähteä uudestaan, kun ei ole raskaana ja voi syödä ilman rajoituksia.

Tulen kertomaan reitistämme enemmän tulevissa postauksissa, joten jos haluat päästä näihin maisemiin kannattaa pysyä kuulolla.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 29 heinäkuun, 2017 at 13:36

  Siis aivan käsittämättömän upean näköistä! Varmaan yksi hienoimpia Norjan-kuvia joita olen blogeissa nähnyt. 🙂 Ja ei varmaan tuollaisten maisemien jälkeen harmita enää niin, että ei tullut lähdettyä etelään. Mullakin on vielä Norja käymättä, en tiedä vielä yhtään, milloin sinne menen, mutta Pohjois-Norjaan ehdottomasti, ei mua Oslo hirveästi kiinnosta.

  • Reply Irina/HopOnHopOff lauantai, 29 heinäkuun, 2017 at 14:01

   Kiitoksia, puolisolla on tosiaan luontokuvaustaustaa, joten maisemia sai välitettyä vielä astetta hienommin. Mutta upeaa siellä oli ja ihan varmasti lähden uusiksi joskus talvella!

 • Reply Emilia Alexandra / Enkeleitä hiuksissani lauantai, 29 heinäkuun, 2017 at 14:02

  Vau mitä kuvia ja maisemia! Pohjois-Norjaan on päästävä kyllä vielä uudelleen, niin ihana paikka se on! <3

  • Reply Irina/HopOnHopOff lauantai, 29 heinäkuun, 2017 at 14:24

   ?? Juu, joskus niitä elämyksiä ei tarvitse etsiä edes hirveän kaukaa!

 • Reply Sunna lauantai, 29 heinäkuun, 2017 at 22:50

  Norja best, varsinkin aktiiviselle reissaajalle, joka ei sadetta pelkää – tai lampaankakkaa… Ihanaa, että viihdyitte, ja upeita kuvia! Norjassa on myös mukava ihan asustella, olen asunut sekä Länsi- että Pohjois-Norjassa.

  • Reply Irina/HopOnHopOff sunnuntai, 30 heinäkuun, 2017 at 09:52

   Juu, puoliso on käynyt talvisinkin viikon kestävillä vaellus-/ kuvausmatkoilla. Itse en vielä ikinä harrastanut sellaista aktiivilomailua, mutta jostain se on hyvä aloittaa 🙂

  Leave a Reply