Naisten pukeutuminen Qatarissa.

Kaikkien Qatariin matkustavien kannattaa ottaa selvää paikallisista käytöstavoista ja miten kannattaa pukeutua. Itselle se ei tuottanut ongelmia ja osasin varautua oikeilla vaatteilla. Matkusti sitä ihan minne vain, aina kannattaa ottaa jotakin peittävää vaatetta mukaan, sitä voi tarvita monissa tilanteissa.

Vaikka matkustaisi rantalomalle Thaimaahan on hyvä varautua peittävällä vaatteella. Sitä saattaa tarvita esimerkiksi jos vierailee temppeleissä. Myös jos yllättäen polttaa ihonsa, on hyvä jos palaneen ihon voi suojata vaatteella auringolta. Itsellä on melkein aina matkassa väljät housut ja jotakin pitkähihaista.

Qatarissa turistit ovat paikalliselle väestölle tuttu näky ja turisteja näkee pukeutuvat rennomminkin. Itse halusin kunnioittaa paikallista kulttuuria ja välttää epätoivotut katseet, joten otin selvää suosituksista koskien naisten pukeutumista.

Muistisääntönä sekä naisille että miehille on se että sekä polvet että olkapäät täytyy olla peitettynä. Naisten kannattaa välttää vartaloa nuolevia vaatteita ja syviä kaula-aukkoja. Myös läpinäkyviä materiaaleja tulisi välttää.

Hiuksista ei mainita missään, mutta itse pitkähiuksisena blondina päätin pitää hiukset kiinni. Vaikka kohde oli kuinka lämmin niin myös Antti käytti pitkiä housuja. Lyhyet shortsit on kaikille NO-NO. Lyhin shortsimitta joita näkyi lenkkeilevillä miehillä oli polven alapuolelle ulottuva.

Kaupungilla kävellessä tuli vastaan länkkärinaisia mekoissa joissa näkyi olkapäitä ja jopa polviakin eikä paikalliset tuntuneet kiinnittävän niihin pahemmin huomiota. Siitä huolimatta en lähtisi testaamaan rajoja, sillä jos joku paikallinen loukkaantuu turistin pukeutumisesta, saattaa siitä seurata useita ruoskan iskuja. Eli ei kiitos.

Reissulla huomasin myös sen että vaikka paikallinen väestö ei huomioi turisteja, eikä anna pitkiä katseita, monet maassa olevat muiden arabimaiden kansalaiset eivät ole yhtä hienovaraisia. Siinä missä paikalliset ”kunnioittavat toisten omaisuutta”, muut voivat katsoa pitkään vaikka olisi päästä varpaisiin kaapuun kietoutuneena.

Kaikesta huolimatta oli upeaa nähdä monelle tuntematon Doha.

IMG_8632 IMG_8639 IMG_8650 IMG_8662 IMG_8689

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail