Kannattaako lähteä Aasiaan vain viikoksi? Ehdottomasti!

IMG_5260IMG_5840 IMG_5330

Viime vuoden syksyllä Antti yllätti minua ostamalla liput Singaporeen mistä oli pitkään puhetta että siellä pitäisi taas käydä. Mahtava juttu, mutta en oikein osannut kuvitella minkälaista on lentää 10h suunta vain viikon reissua varten ja tälläkin kertaa meidän oli tarkoitus käydä Indonesian puolella. Eli 7pv aikaa ja kaksi maata, aikamoinen suunnitelma.

Singaporeen saavuttua, majoituimme ystävämme luokse ja vietimme perusturistielämää, kiertelimme kaupunkia, nautimme lämmöstä ja söimme hyvin. Vaikka Singapore oli entuudestaan tuttu, oli mahtavaa että paikallinen opas oli tällä kertaa mukana. Hän kertoi arjestaan Singaporessa ja vatsasi kaikkiin kysymyksiimme, neuvoi parhaat ravintolat ja yökerhot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_7428 IMG_7429 IMG_7431  IMG_7421IMG_5851IMG_5279IMG_5277

Jatkoimme matkaa Singaporesta Indonesiaan, tällä kertaa Bintan Saarelle. Se oli paljon kivempi kuin Batam ja meillä oli söpö bungalow merinäköalalla. Valitettavasti hotellimme oli aika lailla keskellä ei mitään, niin emme lähteneet seikailemaan kylille. Mutta oikein mukavasti kerkesimme rentoutua ja nauttia rauhallisuudesta ja rantalomasta. Otimme aurinkoa, nautimme Spasta ja söimme paikallisia mereneläviä.

IMG_7433 IMG_7438 IMG_7436IMG_7432

Singaporeen palattua meillä oli edelleen reilusti aikaa tehdä mitä ikinä halusimme. Otimme hotellin Orchard roadilta, jotta tämä alue tulisi vähän tutummaksi. Hotelli oli tosi ihana simppeli ja aivan uusi Hotel Jen, joka on Shangri-La ketjun uusin lanseerattu brändi. Kattoallas houkutteli myöskin, harmittaa että juuri tuolloin Singaporessa oli kova sumu Indonesian metsäpalojen takia. Vuosittain Indonesiassa kulotetaan peltoja ja sademetsiä, mikä aiheuttaa valtavan ongelman naapurimaille. Onneksi kuitenkin saastelukemat pysyivät sen verran turvallisina ettei meidän loman aikana tarvinnut käyttää suojamaskia.

Aurinkoisen päivän kunniaksi lähdimme Sentosa -saarelle. Sinne pääsee köysirataa pitkin tai ihan kävelemällä sillan yli. Se on kyllä ihana paikka karata kaupungin vilskeestä. Meidän ei ollut tarkoitus mennä maksullisiin nähtävyyksiin vaan kiertää saarta yleisesti, nauttia juomat rantaravintolassa ja nähdä Aasian mantereen eteläisin piste. Sentosan satama on ihana paikka ihailla kalliita botskeja ja rauhallista elämän menoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_5868IMG_5324

IMG_5326IMG_5865IMG_5863

Loman lopputulema on se että viikossa ehdimme tekemään hirveästi kaikkea. Nauttia sekä rauhallisesta rantalomasta että vilkkaasta kaupungista. Tutustuimme uusiin nähtävyyksiin sekä ehdimme viettää rauhallisia jolloin vain käveltiin ympäri kaupunkia. Testasimme monta ihanaa ravintolaa ja kävimme juhlimassa. Vaikka pelkäsin ettei tällä lomalla kerkeä rentoutua niin olin aivan väärässä. Reissu oli hyvällä tavalla niin intensiivinen ettei matka tuntunut ollenkaan yhdeltä viikolta.

 

Joten. Älä epäröi ja osta lennot.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply