Suomen suurin matkablogiyhteisö

LeivonNainen

Kavereiden keskuudessa minut tunnetaan paitsi maailmanmatkaajana, myös kotileipurina. Pienestä asti leivoin äitini kanssa. Erilaiset jälkkärit olivat arjen piristys ja itse tehdyt kakut juhlien kruunu.

Hyydytettävät kakut ovat ehkä tällä hetkellä minun lemppareita. Raaka-aineista suklaa on ehdoton ykkönen, olen melkoinen suklaasuu. Vaikka runsaan suklaiset luomukset ovat ihania, niin usein on kiva, että pöydässä on myös jotain raikasta. Mansikkaiset ja vadelmaiset moussekakut ovatkin ihania kavereita suklaiselle herkulle. Kakuissa ja muissa makeissa herkuissa tärkeintä on maku. Vaikka ulkonäkökin olisi kiva aina saada huolitellun ja siistin näköiseksi, joudun siinä usein joustamaan, jotta saan maun kohdalleen. En itse välitä äkkimakeista elementeistä. Siksi en juurikaan käytä esimerkiksi sokeri- tai mantelimassaa kakun päällystämiseen, vaikka niillä saisikin siistin näköisen kakun. Koristeissa käytän näitä massoja, mutta niitä ei olekaan tarkoitettu syötäviksi (, toki ne saa syödä jos joku haluaa). Minulle on tärkeätä, että kun oman kakkupalansa lautaselleen leikkaa, tekee mieli syödä kaikki.

Uusia reseptejä on kiva kokeilla. Yleensä haluan tehdä niistä hiukan muunneltuna omia versioitani. Toisaalta muuntelen reseptejä usein ”omalla” elementilläni, jonka olen hyväksi havainnut. Sellaisella, joka vain kerta toisensa jälkeen maistuu niin taivaalliselta.