Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohta Uuteen Kotiin

Talomme alkoi olla ulkoa valmis jo kesän alussa. Kesän aikana onkin sisällä tapahtunut paljon. Matkamme oli sinänsä oikeaan aikaan, ettei sinä aikana meidän amatöörien silmään tapahtunut mitään valtavaa edistystä. Varmasti kaikenmoisia putkia, piuhoja ja seinärakenteita tehtiin, mutta niistä emme ymmärrä paljoa. Seuraavalla viikolla kun olimme kotiutuneet, seinämme oli saanut valkoisen pohjamaalin ja ruskeat pinnat oli peitetty. Se muutti taloamme paljon enemmän kodin näköiseksi.

Ystäville on kiva esitellä valmistuvaa kotia

Pukeutumishuoneen kalustepintoja pohdittiin vielä Puustellin ”extrakäynnillä”

Kas tässä, tuleva pukeutumishuoneeni.

Tähän meidän uusi sänky

Remppatelinettä pitkin yläkertaan

Parin viikon kuluttua maaliseiniksi jäävät seinät olivat saaneet kauniin vaalean kashmirin sävyn. Emme halunneet kliinisen valkoisia seiniä, vaan vähän ”kodikkaamman” vaalean. Katot maalattiin puhtaan valkoisella ja se erottuu seinistä tyylikkäästi. Hienostunut tasainen katto tulee hienosti edukseen eri sävyisen seinän kanssa. Valkea katto on ikään kuin yksi oma yksityiskohta, joka ei huku seinien väriin. Pian pääsimme hiplaamaan K-Raudasta tulleita laattoja, jotka olivat saapuneet komeaksi kasaksi olohuoneeseen. En meinannut saada kimaltavia mosaiikkilaattoja käsistäni ollenkaan.

Sininen talomme ylhäältä

 

Elokuussa talomme sai uuden ihanan vaiheen. Meidän kotimme alkoi saada itselleen pintoja. Vaikka meillä onkin karkea aikataulu rakentamisen etenemisestä, on usein jännittävää mennä taloon katsomaan, mitä uutta kivaa sinne on saatu aikaan. Eteiseen ja keittiöön ilmestyivät vaaleat laatat. Keittiön kiiltäväpintainen laatta toi taas vähän lisää luksusfiilistä. Yläkerran pintoja odotimme vieläkin malttamattomammin. Vessoihin tuli vaaleat laatat lattiaan ja kalusteseinään. Sininen mosaiikkiraitatehoste alakerran vessassa virkistää mukavasti muuten vaaleata tunnelmaa. Yläkerran vessaan olimme valinneet vähän enemmän glamouria, marmorijäljitellyllä valkoisella seinälaatalla. Kodinhoitohuoneen, span ja saunan lattiat maalattiin ensin turkoosilla eristemaalilla. Saunan seinille tulivat mukavan pyöristetyt lämpöhaapapaneelit. Alkuperäinen ajatus oli saunaan tummat seinät ja vaaleat lauteet, mutta kustannussyistä päädyimme enemmän perusväriin seinän osalta tässä kohtaa. Lattia sai ruskeat laatat sekä kodinhoitohuoneessa että spa-osastossa. Span seinät saivat ruskeat isot laatat. Meidän lemppari oli ehdottomasti suihkuseinä, vaaleaa aaltoilevaa laattaa, jota vielä ikkunasta tuleva valo elävöittää ja laguunin turkoosi mosaiikki koko seinän pituiseen shampoosyvennykseen. Valmiin suihkuseinän kosketteluun, hypläykseen ja hipeltämiseen ei ihan heti kyllästynyt.

Ensimmäiset laatat tulivat eteiseen.

Keittiössämme

Oman huoneen ovella

Alakerran vessassa

Märkätiloja

Yläkerran vessa

Span suihkuseinää

 

Sitten ilmestyivät tapetit makuuhuoneiden tehosteseinille. Ensimmäinen oli lasten huoneen tapetti, jossa mustavalkoiset pantterit piileskelevät metsässä. Milan ja Aavan lempipuuhaa olikin löytää mahdollisimman monta pantteria puiden seasta. Vierashuoneeseen tuli musta-vaalea palmunlehvätapetti. Lasten huone ja vierashuone saivat tapetin K-Raudan valikoimasta. Master bedroom ja minun huoneeni saivat tapetit tilattuna Photowallista, joka olikin nettiselailun huippulöytö. Maisematapetit toivat huoneisiin aivan uudenlaista ulottuvuutta ja fiilistä, eikä hinta ollut kova. K-Raudan maisematapetit olisivat olleet paljon tyyriimpiä. Todelliselta wow-elämykseltä ei voinut välttyä, kun näimme ensimmäistä kertaa nuo maisemaseinät valmiina. Minun huoneeni tehosteseinä oli kuin jättimäinen maalaus viileätä merta, siintäviä vuoria ja kaukana edessä valtavan pilven takana odottavia seikkailuja. Ehkä ihan oikea valinta huoneeseen, jossa haaveilen uusista seikkailuista. Master Bedroomin Blue Nebula -niminen tapetti vei meidät toiseen maailmaan. Tähtisumu sen lilassa, sinisessä ja turkoosissa sävyssä todella loi masteriin oman maailmansa, joka erottui muusta kodista. Ainoat pinnat, jotka jäivät myöhempään viimeistelyyn, olivat alakerran hybridilattia (ekologinen lattiamateriaali, jossa yhdistyy laminaatin puupohjaisuus ja vinyylin vedenkestävyys) ja yläkerran laminaattilattia.

Tyttöjen huoneessa

Vierashuoneessa

Minun huoneessa

Welcome to Master Bedroom

Näkymiä keittiöstä

Vessan kalustetaso odottaa asennusta

 

Syyskuun puolivälissä olohuoneeseemme olivat ilmestyneet Puustellin kalusteet. Parin päivän kuluttua siitä  pääsimme näkemään, kun iso osa keittiöstä oli asennettu meidän kotiin. Kylmälaitteet tönöttivät vielä ruokailutilassa. Fiilis oli mahtava. Keittiö tuntui jopa paljon tilavammalta kuin olimme odottaneet. Saarekkeen ja tiskipöydän väliin jäi kunnollinen kulkutila myös terassin ovea ajatellen. Saarekkeen valtavat laatikot odottivat jo minun leipomisvälineitä asumaan. Nautimme hidasteista laatikoissa. Availimme laatikoita ja suljimme, pelkästä hidastumisen riemusta. Lasten huoneeseen olivat tulleet vaatekaapit. Mila esitteli innoissaan, mihin tulee sukat, mihin paidat ja housut ja sen valtavan rekkikaapin, johon mahtuu paljon mekkoja. Pukeutumishuoneen kalustetilaus oli tehty jälkikäteen, joten niiden kaappeja saimme vielä odottaa.

Miedän melkein valmis keittiö

Tarpeeksi isot laatikot

Tyttöjen vaatekaapit. Joko saa tuoda vaatteita tänne?

 

Kodinhoitohuoneeseen olivat tulleet vaaleat puun sävyiset kaapit ja musta taso lavuaarin kera. Hyvin tilaa pyyhkeille ja ihana, että lavuaari oli siinä aivan käden ulottuvilla. Antti huomasi kuinka kivat pyykinripustamisnäkymät minulla tulee olemaan. Kodinhoitohuoneesta avautui maisema avaraan yläaulaan ja korkean tilan ikkunoihin. Kyllä minun sitten kelpaa todellakin pyykätä. Syyskuun lopussa saunaamme olivat ilmestyneet vaaleat lauteet.

Ystäväperhe kylässä meillä

Saunan lauteet testissä

 

Tätä kirjoittaessani olemme juuri käyneet taas meidän talossa. Yläkerran ruskeat laminaatit olivat ilmestyneet lattiaan. Kauniin ruskea ja sileä pinta oli niin ihana kuin olin unelmissani kuvitellut. Teki mieli irrottaa suojapaperit lattiasta ja vain kelliä uuden lattian päällä. Alakertaankin oli alettu jo laittaa vaaleaa hybridilattiaa. Ensi viikolla odotamme portaita saapuviksi. Sitten loppuu tikapuukävely yläkertaan. Sen jälkeen kotimme alkaa olla viimeistelyjä vaille, kuten listoja, oven karmeja ja pukeutumishuoneen kalusteita.

Alakerran lattiaa

Yläkerran lattiaa

Me suunnittelimme talomme vain meille. Järkyttävän paljon on tullut käytyä tylsissä valkoisissa ja harmaissa taloissa, joissa pintamateriaalit on valittu geneerisesti ja mahdollisimman monen silmää miellyttämään. Kun kerran sisustukseen pääsee vaikuttamaan, niin on ihana valita kotiin juuri oman näköistä ja omaa persoonaa esille tuovia vaihtoehtoja.

Kävimme Bauhausissa ostamassa tarvikkeita uuteen kotiin. En ole ikinä tajunnut kuinka monenlaista erilaista wc-paperitelinettä onkaan. Enkä ollut kiinnittänyt sellaisiin juuri huomiotakaan. Nyt vasta kun olimme ensimmäistä kertaa valitsemassa itsellemme sellaisia. Mukaan lähti myös pyyhekoukkuja. Kylppäriosastossa oli myös mitä erilaisempia saippuapumppupulloja. Kimaltavat granaatin muotoiset tuli valikoitua meidän vessoihin. Master bedroomin verhotanko oli myös haussa. 160 cm pitkä tanko pyöristetyillä päillä oli yhteinen valinta Eurokankaasta tilattua verhoa varten.

Verhotankoa valitsemassa

Pientä kivaa uutta

Vapaa päivinä on ihana uppoutua muuttamisen maailmaan. Monta päivää on mennyt mukavasti muuttolaatikoita pakatessa. Matkalaukut saavat myös kantaa kortensa kekoon vaatteiden muuttamisessa. Hyvää musiikkia ja pari lasia viiniä pakkausten lomassa. Kesken pakkailujen voi tulla myös fiilis tanssia. Parhaimmillaan muuttopakkailut ovat superkivaa vapaa-ajan tekemistä. Pakattavat asiat tuovat mieleen muistoja. On myös ihanaa löytää kamaa, jota ei ikinä enää tarvitse ja jonka voi hyvillä mielin heittää pois. Olen niin innoissani muuttamisesta, että innostuin jopa toteuttamaan ajatuksella infolappuja muuttolaatikoihin. Täytyyhän laatikossa lukea mihin huoneeseen se on menossa. Kun ajoissa aloittaa, koko projektista pystyy nauttimaan.

Kivoja muistoja ja hauskaa muuttamista

Muuttolaatikoita alkaa pinoutua

 

Muuttoon on enää reilu kuukausi emmekä millään malttaisi enää odottaa. Toisaalta pakkaamista riittää ja välillä ajan nopea kuluminen hirvittää. On ihanaa odottaa jotain hienoa ja valmistautua meidän elämän mullistavaan muutokseen. Mielessämme asumme jo Vuoreksessa ja odotamme innolla myös uusia kävelypolkujamme siellä. Uudet lähimmät uimapaikat on testattu ensi kesää varten. Lähin pulahdus Särkijärveen on parin minuutin kävelymatkan päässä kotoa. On ihana tajuta, että mitä enemmän uusi talomme näyttää meidän kodilta, sitä enemmän me siihen rakastumme.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Markku Laaksonen keskiviikko, 6 lokakuun, 2021 at 13:50

    Onnea uuteen kotiin jo etukäteen!

  • Leave a Reply