Talossa on jo lattiat, seinät ja katto!

Kun perustukset olivat valmiina, Jopera alkoi rakentaa meidän tontilla. Ensin tuli valmiiksi katto. Katto perustusten päällä oli hauska näky. Meidän matala majamme. Seiniä tehtiin tontilla pari viikkoa. 17.5. kattomme kohosi korkeuksiin, sillä talomme oli vihdoinkin saanut seinät paikoilleen! Kylläpä se näyttikin korkealta ja komealta, varsinkin metsän puoleisella reunalla, jossa se on korkean sokkelin päällä.

Kattorakenteiden tutkimista

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Matala majamme

Siinä hän on!

Pian pääsimme uuteen kotiimme sisälle ensimmäistä kertaa. Lattia oli vielä kivimursketta, seinissä komeilivat eristykset, maasta sojotti vesiputkia, yläkertaa oli alettu jo rakentaa. Se oli upea fiilis. Ikkunat olivat kohdillaan, isoina seinässä olevina aukkoina. Tulevan olohuoneen isoista ikkunoista paistoi aurinko ja viereisen metsän puiden vihreys sisään. Oli ihmeellistä käppäillä tulevassa kodissa. Katsella, että tähän tulee keittiö, ruokailutila ja olohuone, tuonne tulee minun huoneeni… Meidän itse piirtämämme pohjaratkaisu alkoi toteutua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Viikon päästä vesikiertoisen lattialämmityksen putket oli asennettu koko alakertaan. Touko-kesäkuun vaihteessa lattiavalut oli tehty. 5.6. pääsimme ensimmäistä kertaa kiipeämään meidän yläkertaan tikapuita pitkin. Siellä pääsimme katselemaan minkälaiset maisemat ovat meidän tulevasta master bedroomista, lasten huoneesta ja ”spa-osastosta”.

Tähän tulee lasten huone

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tähän tulee meidän King Size Bed.

Ystävät ovat kovasti kiinnostuneita.

Olohuoneessa

Tyttöjen huoneessa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Iskän ja Äidin makuuhuoneessa

 

Kalustesuunnitelmat Puustellin kanssa ovat lähes valmiita. Lopullisen hinnan ja valmiiden kalustekuvien toimittaminen viimeisen tapaamisen jälkeen vei Puustellilta kuitenkin jopa 2 kuukautta. Kahden hiljaisen kuukauden jälkeen, jolloin yritimme kyllä tavoittaa kalustesuunnittelijaamme, meitä hoputettiin tekemään viimeisiä päätöksiä kahden viikon sisään. Meiltä puuttuivat vielä pukeutumishuoneen kaappien pinnat. Niitä olisi pitänyt mennä vielä katsomaan kesäkuussa, kun lopullinen tilaus lähtee eteenpäin juhannusviikolla. Me olisimme mielellämme päättäneet viimeiset pinnat jo toukokuussa, mutta kukaan ei vastannut kyselyihimme. Nyt joudutaan sitten kuvien avulla tekemään viimeiset päätökset, koska me lähdemme huomenna lomalle. Ja arvasihan sen, että ylimääräistä kustannusta tuli, kun suunnitelmamme olivat valmiit. Meille ei riittänyt pelkät pakettiin liittyvät kalusteet. Tarvitsimme mm. keittiöön enemmän ja korkeammalle kaappitilaa kuin peruspaketissa, samoin lasten huoneisiin. Pukeutumishuoneemme oli peruspaketissa täysin kalustamaton, joten sen kalustaminen teki useamman tonnin lisäkustannuksen. Toki vaihtoehtona olisi ollut hankkia sinne kalusteet jostain muualta, esimerkiksi Ikean versiolla olisimme säästäneet. Mutta emme halunneet Ikeaa uuteen kotiimme.

Kodinhoitohuonetta

Yläkerran vessaan tulee kaksi lavuaaria.

Suunnitelma pukeutumishuoneesta

 

Jopera tekee lattia- ja seinäpintojen osalta yhteistyötä K-Raudan kanssa. Toukokuussa kävimme suunnittelemassa niitä asiantuntijan avustuksella. Aluksi vaihtoehtoja tuntui olevan liikaa ja päätöksenteko mahdotonta. Pienen alkutahmeuden jälkeen pääsimme kuitenkin vauhtiin. Aloitimme meidän tulevasta spa-osastosta. Ajatuksena oli saada sinne laguunifiilistä meille ikuisille matkakuumeilijoille. Suunnittelu lähti shampoosyvennyksen turkoosista mosaiikkilaatasta. Ruskea väri kiehtoi meitä myös. Vähän aikaa laattoja pyöriteltyämme, keksin, että vaalea aaltokuvioinen Cello Appeal (20×50 cm) laatta laitetaan isolle seinälle turkoosin syvennyksen kanssa ja ruskea sileä laatta pienemmälle ikkunaseinälle. Lattiaan tulisi myös ruskeaa laattaa erittäin tärkeällä yksityiskohdalla eli glitterisellä epoksisaumalla. Olimme saaneet idean kimalteiseen saumaan ystäväpariskuntamme kylppäristä. Molempiin vessoihin tulee laattaseinä lavuaarin puoleiselle seinälle. Niihin valitsimme myös kimalteista mosaiikkilaattaa yksityiskohdaksi. Pienen bling blingin lisäksi marmorikuviot puhuttelivat. Yläkerran vessaan valittiinkin valkoista marmoria laatoitettuun seinään.

Aaltoa spahan

Span pikkuseinään

Yläkerran vessaan

Vähän valkeata blingiä!

 

Lattiavaihtoehdoista tutkimme ensin vinyylilankku- ja laminaattivaihtoehtoja. Valitsimme alakertaan kuitenkin vaalean hybridilattian. Siinä yhdistyvät vinyylilankun ja laminaatin parhaat puolet, vinyylin vedenkestävyys ja laminaatin puupohjaisuus. Alakerran vaalealla lattialla halusimme luoda avaraa tilaa. Sen kaveriksi keittiöön ja eteiseen valitsimme vaalean kivilaatan. Yläkertaan toiveissa oli tumman ruskea lattia, kodikkuutta ja master bedroomiin myös romantiikkaa tuomaan. Vaikka hybridilattioissa oli miellyttävä ruskea sävy, niin uusi entistä kestävämpi Orient Occidentin Loc Floor buffalo walnut laminaatti kiehtoi minua. Se oli juuri niin syvän suklaisen ruskea kuin olin etukäteen suunnitellut, että valinta oli selvä. Seinien maalipinnan väriksi valikoitui cashmir, hyvin vaalea, lähes puhtaan valkoinen väri. Makuuhuoneiden tehosteseinätapetit jäivät vielä osittain mietinnän alle. Niitä ehtii pohtia vielä matkamme jälkeen.

Siinä vierekkäin alakerran lattiamateriaalit

Yläkertaan ruskeata

 

Projektimme on jo niin pitkällä, että muuttopäivä on kutakuinkin tiedossa. Marraskuun lopussa on tarkoitus päästä uuteen kotiin. Toivon mukaan sinne saadaan joitakin uusia kalusteita jo aiemmin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply