Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkaunelmaa

Sain Project Forever -matkablogin Sofialta haasteen 10 matkaunelman listaamiseen. Alun perin tämän mielenkiintoisen blogihaasteen laittoi liikkeelle Kohteena maailma -blogin Rami. Erilaisten listojen tekeminen on kivaa ja tässä haasteessa olikin erityisen hauskaa miettiä omia matkaunelmia vähän eri näkökulmasta kuin ennen.

Tässä minun reissu-unelmia 10 eri kategoriassa.

 

Paikka – Gorillasafari

Safari Afrikan savannilla on mieletön ja maailmankuvaa muuttava kokemus, josta olen saanut nauttia kahdesti, Keniassa ja Etelä-Afrikassa. Usean vuoden ajan olen haaveillut safarista metsissä, joissa pääsisimme tapaamaan gorilloja. Matkaa Ugandaan ja Ruandaan ollaankin hiljalleen suunniteltu, mutta vielä ei olla päästy toteutusvaiheeseen. Afrikalla on ihan erityinen paikka sydämessä ja pian sinne on taas päästävä. Eiköhän tämä unelma laiteta toteutumaan seuraavalla Afrikkaan suuntautuvalla retkellä.

 

Tapahtuma – Heiva i Paris

Heiva on maailman suurin tahitilaisen tanssin kilpailu, joka järjestetään joka vuosi Ranskan Polynesian  pääkaupungissa Papeetessa, Tahitilla. Me olimme katsomassa sitä viime vuonna. Koska tahitilainen tanssi on levinnyt ympäri maailmaa, Heiva on järjestetty muutaman viime vuoden aikana myös eurooppalaisille tanssijoille Ranskassa. Olisikin hienoa päästä oman Tahiti ’Oa ’Oa -tanssiryhmän kanssa esiintymään tai kilpailemaan Pariisiin.

 

Kotimaan kohde – Lappi

Tämä oli vaikea, koska lähes kaikki unelmani sijoittuvat Euroopan ulkopuolelle. Lapissa olen ollut viimeksi lapsena, joten sinne voisi joskus mennä uudestaan. Muutama vuosi sitten näimme himmeitä revontulia meidän kotinurkilla. Olisi hienoa nähdä oikein kunnon revontulia, vaikka sitten Lapissa. Sellainen koko taivaan valoshow olisi varmasti upea.

 

Kaupunki – Hobart

Kun mietin, mihin uuteen kaupunkiin haluaisin matkustaa, mieleeni tuli ensimmäisenä Hobart, Tasmanian pääkaupunki. Australia on ollut yksi maailman lempparikohteitani siitä lähtien kun ensimmäisen kerran kävin siellä 11-vuotiaana. Moni paikka on tullut tuosta ihanasta pussieläinten ja monimuotoisten maisemien maasta jo tutuksi, mutta Tasmania on vielä käymättä. Tasmania ja Hobart ovatkin seuraavan Aussireissumme kohdelistalla. Jokin tuossa luonnoltaan upean ja raikkaan viileän saaren pääkaupungissa vetoaa. Toivottavasti pääsen pian katsomaan mikä.

 

Maa – Costa Rica

Listasin viime vuonna käymättömiä maita, joihin haluaisin vielä matkustaa saadakseni tavoitteeni 150 itsenäistä maata täyteen. Yksi listaan tulleista maista oli Costa Rica. Siinä minua kiehtoo niin rannat kuin sisämaan kohteet. Tämä unelma tulee onneksi toteutumaan pian, sillä liput Costa Ricaan on jo ostettu. Luulen kuitenkin, että saamme mennä sinne vielä uudestaankin, sillä kaksi viikkoa tuntuu aika lyhyeltä ajalta luonnoltaan niin monipuolisessa ja kiehtovassa maassa.

 

Saari – Rangiroa

Valtavina Polynesia-faneina tunnemme Ranskan Polynesian Seurasaaret aika hyvin, mutta Tuamotun saariryhmä on vielä täysin käymätön. Se houkuttelee, sillä koko ryhmä saaria koostuu pelkästään atolleista, laguunia sisällään pitävistä korallisaarista. Toivottavasti pääsemme seuraavalla Polynesian reissullamme tutustumaan noihin atollisaariin, ainakin saariryhmän pääsaareen Rangiroaan.

 

Extreme – Surffaus

En ole mikään kovin ”extreme-ihminen”, joten tähän oli hiukan vaikea keksiä mitään. Eniten extremeä olen matkoilla nauttinut ziplinen ja sukeltamisen merkeissä. White water rafting ja parasailing ovat olleet myös kivoja yksittäisiä kokemuksia. Tähän jää nyt sitten surffaus, jota voisi ehkä joskus kokeilla. Olemme kokeilleet body boardingia ja suppia (stand up paddling). Ne ovat kivoja, mutta ajatus laudan päällä seisomisesta aalloissa tuntuu mahdottoman vaikealta.

 

Majoitusmuoto – Over Water Bungalow

Meren tai laguunin päälle rakennetussa mökissä emme ole vielä asuneet. Oli se kyllä Bora Boralla lähellä, sillä mökkimme oli ihan veden tuntumassa. Vähän pitemmillä jaloilla olisimme voineet hypätä omalta terassilta suoraan laguuniin. Voi olla, että menee vielä hetki ennen kuin raaskimme panostaa sellaiseen, mutta olisihan sekin kiva kokea.

 

Luontokohde – Galapagossaaret

Monta vuotta haaveiden listalla ollut luontokohde on Galapagossaaret. Eläimet, saaret ja kauniit maisemat ovat intohimomme ja lähellä sydäntä. Biologina ja evoluutiosta kiinnostuneena matka Darwinin ja Lajien synty -teoksen jalanjälkiin kiinnostaa erityisen paljon. Luulenpa, että Galapagos on odottamisen arvoinen ja tulee täyttämään odotuksemme kunhan sinne pääsemme.

 

Ruoka & Juoma – Australian Master Chef

Monenmoisia ihania herkkuja on tullut maisteltua ympäri maailmaa. Ruoka ja ravintolat ovat tähän asti kuitenkin olleet ne, joista olemme matkoillamme säästäneet. Usein teemme yksinkertaiset safkat itse omassa majoituksessamme, jossa yleensä on keittiö. Ihan vain intercontinental hotelliaamiainen on usein aikamoista luksusta. Tämän talven aikana olemme kotisohvalla hurahtaneet Australian Master Chef -ohjelmaan. Ruokaunelmamme voisikin olla vierailu joskus Melbournessa tai muualla Australiassa maistelemassa Master Chef -kokelaiden tekemiä herkkuja.

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply