Suomen suurin matkablogiyhteisö

28.6. Philipsburg, Hollannin puolen pääkaupunki

Tänään oli tavoitteena tutustua Hollannin puolen pääkaupunkiin Philipsburgiin Mahosta itään ja samalla paikalliseen bussiliikenteeseen. Bussit täällä ovat pieniä pakettiautoja. Ne kulkevat miten sattuu, mutta ilmeisesti usein. Jonkinlaiset pysäkit niillä on, mutta ne ottavat kyytiin mistä vain. Matkan hinta on 2 dollaria. Dollareista puheen ollen täällä käytetään eniten US dollareita, vaikka luulisi, että euroja. Mekin olimme varautuneet parin sadan euron käteisvaraan. Toki täällä eurotkin käyvät, mutta niitä käyttämällä häviää, koska dollarien ja eurojen arvo on täällä 1:1. Meidän ei tarvinnut paria minuuttia kauempaa odottaa kun bussi tuli. Rattaat littanassa päästiin bussiin ihan kelvollisesti. Mila oli matkan ajan rintarepussa. Reilun puolen tunnin bussikyyti oli mukava kokemus ilmastoidussa pakussa. Mila nukahti pian unille.

 

Philipsburg on maakaistale saaren puoleisen Great Bay Salt Pondin ja meren puoleisen Great Bayn välissä. Rannan suuntaiset Boardwalk ja Front street ovat ne, joista shoppailumestat ja ravintolat löytyvät. Front street melkein kuhisi korukauppoja ja siellä täällä oli perus souvenirshoppeja. Vaikka krääsää ei halunnut ostaakaan, niin olihan kaupoissa ihan kiva piipahtaa katsomassa, minkälaista roinaa täältä saisi, sen lisäksi, että vilvoittelu paahteesta oli myös tervetullut. Korukaupoilla on kyllä mielenkiintoinen vaikutus. Vaikka minä niin vannoin, että tältä reissulta en korua osta, niin kummasti sitä alkaa jotain helyä tahtoa. Toki budjetti on hiukkasen alhaisempi kuin mitä korukauppiaat odottavat. Mauilla tutustuin Cariloha-bambuvaatekauppaan ja täälläkin sellainen oli. Sieltä tulikin ostettua paita ja huivi.

Front Street

 

Boardwalkin kupeessa pienestä satamasta lähtevät pienet laivat naapurisaarille mm. St. Barthsiin. Boardwalkilta löytyi erityisesti sandaali- ja uima-asukauppoja. Hawaianasista olisi löytynyt uudet biitsisandaalit, harmi etten tarvinnut. Uima-asukaupat olivat pullollaan erityisen kirkkaita ja kirjavia biksuja ja uimapukuja. Valkoisen hohtava hiekka turkoosin meren sylissä oli houkutteleva, mutta jonkin aikaa kuumassa käveltyämme Boardwalkin ravintolat olivat vielä houkuttelevampia. Nälkä oli tullut ja varjoon halusi ehdottomasti. Taloula Mangos houkutteli meidät kauniin puisella sisustuksella ja pizzalistalla. Molempien valinta oli kana BBQ pizza. Odotellessa oli hyvä hetki Milan lounaalle. Spagettipussi meni helposti neidin napaan. Hän ei tietenkään sitten ollut enää tyytyväinen rattaissa vaan vaati syliä koko ruokailun ajan. Maissinaksut saivat hänet hiljaiseksi. Olisikohan hänelläkin ollut hiestä tukala olo. Jälkkärilistalta löytyi oikein suklainen kakkku, joka syötiin puoliksi.

Boardwalkilla

Taloula Mangos

Taloula Mangos

Great Bay

Pieni risteävä Old Street oli lyhyt pätkä putiikkeja. Lasikorukaupan rannekorut ( handmade in St. Maarten) puhuttelivat kovasti, vaikka olin hetki sitten päättänyt haluta nilkkakorun. Antti lupasi ostaa minulle myöhäiseksi äitienpäivälahjaksi jonkun korun lasikorukaupasta. Eli sinisen sävyinen rannekoruhan sieltä sitten lähti mukaan.

Old Street

Meillä lahjat ostetaan usein etu- tai jälkikäteen matkoilta.

 

Front Streetillä on souvenir-, koru- ja sikarishoppien seassa myös That Yoda Guy Museum Star Wars –faneille. Star Wars –tauluja myytiin museokaupassa. Peremmällä istui Nick Maley, creature effects make-up artist (toteuttaa käytännössä leffoihin erilaisia otuksia), joka toteutti Yodan ja useita muita hahmoja alkuperäisiin Star Wars –leffoihin. Museon sisäänpääsy oli 10 dollaria. Pienestä sokkelosta löytyi alkuperäiskäsikirjoituksen osia, erilaisten otusten valamiseen tarvittavia muotteja, Behind the scenes –valokuvia sekä hahmoja, kuten Darth Vader, Palpatine, Yoda ja Han Solo karboniitissa. Star Wars oli museon pääjuttu, mutta löytyi sieltä kamaa myös muista leffoista, kuten Terminaattorista. Museo-kokemukseen kuului myös musiikki- ja videot taustalle. Kaiken lisäksi ilmastoitu museo oli ihana helpotus kuumuuteen, erityisesti yksi kohta, jossa ilmastointilaite puhalsi reilusti. Lopuksi päästiin kuvaan Nickin kanssa, se oli aika jees.

Me ja Nick Maley The Yoda Guy

Kova jano iski museosta lähdettyä. Vastapäisestä sikarishopista ostimme 1,5 litran vesipullon ja Antti lisäksi 3 sikaria tuliaisiksi kaverille. Pullo kipattiin janoisiin kurkkuihin aika nopeasti.

 

Illalla kun oli Milan nukkumisaika, noin seitsemän jälkeen, menimme kuutamouinnille houkuttelevan valaistuun ja lämpimään altaaseen. Kärrytimme Milan ensin uneen ja sitten menimme polskimaan. Antilla oli Carib-olut mukana. Oli hieno hetki, eikä edes hetki, vaan ihan reilusti saimme nauttia.

Kuutamouinnilla

Paikka: Sint Maarten/ Saint Martin

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply