Suomen suurin matkablogiyhteisö

2.1. Maanantai Akaroa, pieni ranskalainen kaupunki

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän oli tarkoitus mennä tänään käymään eteläsaaren keskiosassa, mutta jonkinlainen matkauupumus oli molemmilla emmekä jaksaneet lähteä yli kahden tunnin ajomatkan päähän. Vähän ihmettelin, kuinka uupumus oli tullut vaikka olimme olleet ”vain” reilu kolme viikkoa matkalla. Häämatkalla se tuli vasta viimeisellä viikolla. Ehkä Milan kanssa matkustaminen kuitenkin rasittaa enemmän ja omalla tavallaan vaikka hän helppo reissulapsi onkin.

Pieni ranskalaisvaikutteinen Akaroan kaupunki sijaitsee Banks niemimaalla Christchurchistä itään. Lähdimme käymään siellä vaikka sinnekin oli kiemurainen tie, mikä lisäsi matka-aikaa yli tuntiin. Lisäksi navi ohjasi meidät maisemareitille,   joka ei ihan suorin tie ollut. No nähtiinpä  kaupunki myös ylhäältä päin. Katujen nimet ovat Akaroassa ranskaksi ja fiilis oli kieltämättä hiukan ranskalainen. Kaupungin souvenirshoppeja täynnä oleva rantakatu oli täynnä turisteja ja parkkipaikan saaminen oli puolen päivän jälkeen haasteellista. Kävimme laiturilla, josta cruiselaivat lähtevät. Kävimme blue pearl shopissa. Blue pearl on Uuden-Seelannin paua-simpukkaan viljelty helmi. Sen väri vaihtelee sinisen ja vihreän sävyistä punertavaan ja violettiin.  Se ei ole pyöreä niin kuin valkoinen tai musta helmi vaan se täytyy kaivertaa irti simpukan kuoresta. Katselin pitkään mikä minua innostaisi, mutta en oikein innostunut mistään. Toki hintaakin helmillä ja helmikoruilla oli useampi sata dollaria, mitä vähän ihmettelin. Mustia helmiä saa kuitenkin halvemmalla Tahitilta ja ne ovat kokonaisia helmiä.

Akaroa

Souvenireja oli taas yllin kyllin tarjolla ja taas jouduin punnitsemaan oikeita tarpeitani ja liikakrääsän hirveyttä. Minä en sitten ostanut mitään, mutta Antille löytyi sininen maorikuvioinen solmio ja musta maorikuvioinen vyö.

Lounaalle päädyimme tänään Harbour-ravintolaan kun ensimmäinen vaihtoehtomme avautui kunnolla vasta myöhemmin. Lohipizza oli mielenkiintoinen elämys, Antilla oli perinteisempi pepperoni. Mila oli kyllästynyt kärryissä oloon ja halusi syliin. Halusin oikealle jälkkärille ja sellaista sai Ma Maison –ravintolasta, jonne meinasimme ensiksi mennä. En ole tällä matkalla liikaa saanut kunnon jälkkäreitä kun ollaan paljon syöty kotona, pikaruokamestoissa ja aasialaisissa. Mutta nyt sain suklaanougatkakkupalan vattusorbetin ja marjaisen kastikkeen kanssa. Vaikka oli tosi hyvää niin överijälkkäriä jäi vähän ikävä, sellaista kunnon isoa jenkkibrownieta ja jätskiä, josta riittää kahdelle.

Näin meillä nykyään lounastetaan.

 

Namijälkkäri

Turistit olivat siirtyneet shopeista ravintoloihin. Shopit sulkevat itsensä viiden aikaan ja samalla ravintolat aukeavat tai ottavat kattavamman menun käyttöön. Meidän kaltaisille turisteille olisi toki helpompaa jos kaikki olisivat vain pitkään auki. Shoppailla voisi illallakin ja syödä milloin haluaa. Täällä kannattaa hoitaa shoppailut ensin ja hankkia isompi nälkä vasta viideltä.

Illalla kävimme kärryttelemässä meidän lähistöllä. Katselimme kateellisina siistejä uusia taloja. Siellä oli monta, jonka olisi voinut omaksi ottaa. Yhden talon pihalta meidän seuraamme liittyi ruskean värinen kissa, ihan kuin jenkkityylinen lyttynaamainen burma, mutta jos se oli burma niin hyvin lyttynaamainen, suorastaan sairaan näköinen naamasta. Ehkä se oli jenkkiburman ja exoticin risteytys. Mutta hyvin burman kaltainen hän oli myös luonteeltaan. Hän tuli heti hakemaan silitystä ja seurasi meitä pari sataa metriä.

”Meidän ”talon pihalla

Iltakävelyllä

Burmamainen kaveri

Kävelimme omasta mielestämme suorakaiteen muotoista aluetta, mutta emme tulleetkaan sinne mihin luulimme vaan vähän köyhemmälle asuinalueelle. Tulimme vähän matkaa takaisin ja löysimme sopivan kadun, jonka nimen muistimme. Iltakävelylläkin pystyimme siis vähän eksymään. Kaarevat kadut saavat heti suuntavaiston sekaisin.

Sijainti: Christchurch, Akaroa, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply