Suomen suurin matkablogiyhteisö

27.12. Tiistai Shoppailua Dunedinissa

Koska asuimme muutaman kilometrin päässä keskustasta, lähdimme autolla lähemmäksi ja jätimme sen kasvitieteellisen puutarhan viereen, josta keskustaan oli kilometrin verran. Kuvasimme Otagon Yliopiston päärakennuksen. Olin joskus huvikseni katsellut netistä, että jos Uuteen-Seelantiin muuttaisin, niin täällä yliopistossa olisi minulle sopivat pääaineet tarjolla. Ohitimme myös vanhempia yliopistorakennuksia.

Tämän talon yläkerta on meidän kotimme tämän viikon.

Meidän oli tarkoitus käydä University Book Shopissa, mutta se oli kiinni tänään. Heräsi epäilys, ovatko muutkin kaupat kiinni tänään kun kaupunki tuntui niin hiljaiselta. Suuri osa asukkaista on opiskelijoita. Monet heistä ovat varmaan joulun vietossa muualla. Epäilykset kaupungin kiinni olemisesta hävisivät kuitenkin pian kun tulimme ihan ydinkeskustaan. Tähtäimessä oli parikin ostoskeskusta. Kartta oli unohtunut kämpille, joten kuljeksimme sitten katukylttien mukaan. Käväisimme vaalean harmahtavassa goottimaisessa kirkossa. Se oli nimeltään First Presbyterian Church. Pienehkössä kirkossa oli kauniit lasimaalaukset. Kirkon puistossa istui äiti imettämässä lastaan, joka oli varmaan vähän Milaa vanhempi.

First Presbyterian Church

Päätimme käydä kuvaamassa vuonna 1906 avatun rautatieaseman kun se on täällä niin erikoisen hienon näköinen. Rautatieyhteys Dunedinista Christchurchiin oli valmistunut jo vuonna 1878. Edessä oli miellyttävä pieni puutarha. Vastapäätä sijaitsevassa Koru Art Shopissa oli paikallista taidetta, josta melkein ostin jotain. Palasimme parin korttelin päähän ja nyt löysimmekin ostoskeskukset. Meridian ja Wall Street Mall olivat käytännössä samaa ostoskeskusta. Emme löytäneet mitään älyttömiä kauppapaljouksia emmekä yhtään meidän merkkiliikettä, mutta se oli varmaan ihan hyvä. Tosin olisi ollut kiva jos Anttikin olisi jotain löytänyt. Muutamassa ”rättikaupassa” kuitenkin kävimme ja pari tunikaa tarttui mukaan puoleen hintaan.

Rautatieasema

Kaksikin pientä Food courtia oli ja tänään kokeilimme kreikkalaista kana-souvlakia. Hyvää oli ja terveellisen makuista kun pehmoiseen leipään oli kääritty kanaa, salaattia, humusta ja jugurttia. Kun vauvan kanssa matkustaa niin tuntuu, että näkee myös muita pieniä lapsia normaalia enemmän. Täälläkin niitä oli paljon ja ihan kokonainen iso lasten hoitohuone vessojen vieressä. Sinne mahduttiin riviin vaihtamaan vaippaa.

Yksi kauppa väitti olevansa kaupungin suurin lastenvaateliike. Ostimme sieltä MiIalle muutamalla dollarilla ananasmekon ja paita-sortsisetin. Muutama Home Design –puoti oli täynnä hauskaa kamaa, mutta viimeiseen asti täytyy pysyä lujana, ettei sitä krääsää ala ostelemaan.

Olin jo pari kertaa käynyt katselemassa Michael Hill –koruliikkeessä sellaisia ihania Spirits bay –collectionin kultariipuksia, jotka tietysti olivat täysin yli minun normibudjetin. Mutta en vain saanut ajatusta niistä pois. Jokin niissä vetosi minuun. Michaelin vaimo Christine oli suunnitellut ne simpukasta, jonka he olivat löytäneet rannalta. Liikkeessä oli alet ihan niin kuin muissakin, mutta nämä minun mielitietyt olivat uutta mallistoa, joten alennukset eivät koskeneet niitä. Kun kävin katsomassa koruja kolmannen kerran, piti alkaa tehdä päätöksiä. Aikaisemmilla kerroilla sain nihkeästi palvelua. Ehkä minä reppu selässä ja halvat vaatteet päällä en ollut niin varteen otettava asiakas kuin muut vähän vanhemmat rouvat. Kolmannella kerralla sainkin sitten jo hyvää palvelua nuorelta venäläissyntyiseltä naiselta. Antti ei jaksanut seistä minun vieressä koko aikaa kun yritin tehdä päätöstä vaan huvitutti Milaa tyhjällä vesipullolla läheisellä penkillä. Mietin varmasti yli puoli tuntia, mutta enpä yleensä tee näin kalliita koruostoksia. Kultainen ihanuus lähti mukaan pienellä alennuksella alkuperäisestä hinnasta.

Ostokset eivät loppuneet kalliiseen koruun vaan kävin ostamassa itse asiassa jo useamman vuoden etsimisen jälkeen sellaisen puisen lokeroisen korurasian, jossa on valkoinen pieni korupuu (saa koruja roikkumaan siihen). Antti ruokki Milaa hedelmäsoseella sillä aikaa. Sitten hän oli hyvinkin valmis lähtemään kotia kohti.

Evästystauko

George Street

Kävimme tsekkaamassa Dunedinin Botanical Gardenin, mukavan puiston kärrytellä.  Sorsat pyllistelivät pyrstöt pystyssä ruuan haussa reilun kokoisessa lammessa.

Dunedin Botanical Garden

Illalla tutustuttiin tämän majoituksen pyykkitupaan. Jälleen pienen ihmettelyn jälkeen saatiin täysi lasti pyykkiä pyörimään. Mutta aina se vaatii vähän pään vaivaa. Pesukoneet ovat täällä ihan erilaisia kuin meillä. Nappulia on paljon enemmän.

Muistoja mukaan

Sijainti: Dunedin, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply