Suomen suurin matkablogiyhteisö

22.12. Torstai Maori Rock Carvings

Tänään ei vietetty löysää aamua vaan olimme klo 10 keskustan pikkuruisessa satamassa lähtemässä Taupo-järven risteilylle. Parin tunnin risteilyllä oli yksi nähtävyys ja muuten se oli chillailua pienen laivan pehmeällä sohvalla. Mustikkamuffit saatiin ja ylimääräisetkin kun niitä jäi yli. Mine Bayssä oli 70-luvulla kiveen kaiverretut Maorikaiverrukset.

Maori Rock Carvings

Vuonna 1976 Matahi Whakataka-Brightwell alkoi yhdessä neljän muun artistin kanssa suunnitella ja kaivertaa näköisveistosta esi-isästään Ngatoroirangista. Pään yllä oleva Tikitiki edustaa Ngatoroirangin kykyä kommunikoida maori-kulttuurin korkeimman jumalan, Io Matua Koren kanssa. Matakite, spirituaalinen silmä otsan yläpuolella, edustaa kuudetta aistia. Otsassa on Mauri, yhteys spirituaalisuuteen. Te Haa (nenä) edustaa Ngatoroirangin taidokasta arvostelukykyä ja intuitiota. Whatakura huulien yläpuolella edustaa pyhää lintua (White Kotuku), joka kantoi kolme koria tietoa spirituaalisesta maailmasta ihmisten maailmaan. Matakoriki (kahdentunut ylä- ja alahuuli) symboloi wakan (kanootin) kuulumista Ngatoroirangin esi-isälle. Mareikura (leuka) symboloi kotkaa, joka on viestin välittäjä jumalan ja ihmisen välillä. Ylöspäin suuntautuvat Korukuviot merkitsevät uutta alkua, alaspäin suuntautuvat miehisyyttä. Kasvojen ympärillä olevat kaiverrukset edustavat esi-isiä ja suojelijoita.

Kaksi kanoottia oli tullut myös Mine bayhin. Mekin olisimme tulleet varmaan kanootilla jos olisimme kahdestaan. Mutta ihan reilusti saimme maoritaidetta katsella laivan kanneltakin eikä muita turisteja ollut montaa laivassa.

Rannassa menimme lounastamaan. Kun en kehdannut mennä enää samaan intialaiseen, niin Antti bongasi toisen samanmoisen yhtä halvoilla hinnoilla. Butter Chickenit nautittiin sitten tänään eri intialaisessa. Ehkä nyt on matkan intialaiskiintiö täynnä. Tulimme käväisemään kotona ja lähdimme kärrytellen järven rannalle. Muutama sata metriä meiltä piti olla hot beach. Siellä järven pohjassa on pikkuruisia kuumia lähteitä, jotka lämmittävät järvivettä. En tiedä löysimmekö sitä, vesi oli ihan tarpeeksi kylmää. Vedessä ui mustia joutsenia muutaman ihmisen lisäksi. Kävimme pulahtamassa vuorotellen. Ihan kuin olisi talviturkkia heittänyt Suomessa, niin vilpoista vesi oli. Mutta pohjan hiekka oli lämmintä. Siellä alla tapahtui selvästi jotain. Milakin kävi varpailla kokeilemassa viileätä Taupon vettä eikä ollut yhtään pahoillaan.

Taupo-järvessä

Mäkkärivälipalan jälkeen menimme nauttimaan Kerosene Creekiin viimeisestä illasta Taupossa. Vesi oli mahdollisesti hieman kuumempaa kuin viimeksi.

Kerosene Creek

Illalla blogeilun sijasta kudoin Milan tonttupipoa oikein urakalla. Oli kiva kutoa pitkästä aikaa. Aamulla on aikainen lähtö, joten kaikki mahdollinen oli pakattava valmiiksi.

sijainti: Taupo, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply