Suomen suurin matkablogiyhteisö

21.12. Keskiviikko Tongarirossa tallustettu

Aamublogeilun jälkeen kävimme brunssilla, missäs muualla kuin intialaisessa. Lähdimme sitten bongaamaan Unescon maailmanperintökohdetta Tongariron kansallispuistoa Taupo-järven toiselle puolelle noin 70 km:n päähän. Reitti kulki osittain järven vierestä kauniissa järvimaisemissa. Tongariron kolme vuorta lähestyi ja ilmestyivät kohta meidän vasemmalle puolelle. Jossain kohtaa ne jäivät taakse ja aloimme tsekkailemaan reittiä kartasta. Olimme tulleet liian pitkälle, mutta vain muutaman kilometrin. Osuimme oikeaan kun laitoimme naviin visitor centerin osoitteen. Tosin emme me mitään visitor centeriä löytäneet, mutta pääsimme sinne minne halusimme, alpine crossing –reitin aloituskohtaan, joka on lumihuippuisen Maunga Ruapehun ja Maunga Ngauruhoen välissä.

Tongariro National Park

797 sq km:n kokoisen kansallispuiston suuret maamerkit ovat kolme aktiivista tulivuorta Ruapehu (2797 m), Ngauruhoe 2287 m) ja Tongariro (1967 m). Vuoret muodostavat pohjoissaaren keskiosan vulkaanisen vuorijonon eteläpään. Tongariron vuoret ovat nuoria, alle 300 000 vuoden ikäisiä. Alpine crossing, koko päivän vaellusreitti, on silmukka, joka kulkee Ruapehun pohjoispuolelta ja kiertää Ngauruhoen.

Me emme suinkaan lähteneet koko päivän vaellukselle Milan kanssa, mutta päätimme piipahtaa reitillä parin tunnin verran. Rattaille ei ollut käyttöä, vaikka melko tasaista maasto olikin. Mila laitettiin rintareppuun ja lähdimme katsastamaan Tongariron maisemaa. Puskainen kuiva maisema vaihtui hetkeksi pieneksi metsäksi, jonka läpi kävelimme. Pientä puroa oli siellä täällä. Takanamme oleva Ruapehu oli lumihuippuineen kovasti pilvien peitossa. Sää oli oivallinen pieneen patikkaan, asteita suunnilleen kaksikymmentä ja aurinkoa vaihtelevasti. Mila kulki välillä repussa, välillä isin sylissä ruokailemassa pullosta.

Alpine crossing -reitillä

Lähes tunnin kulkemisen jälkeen pääsimme omaan määränpäähämme ohuen Taranaki Fallsin yläpuolelle. Siellä pidimme pientä suklaa- ja imetystaukoa. Edessä oli Maunga Ngauruhoe, Taru Sormusten Herrasta –leffan Mount Doom. Huippua emme siitäkään saaneet näkyviin pilvien vuoksi. Paluupatikka sujui Milan nukkuessa repussa.

Mount Doom

Maunga Ruapehu

 

Sijainti: Taupo, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply