Suomen suurin matkablogiyhteisö

20.12. Tiistai Geoterminen Paratiisi

Antti halusi hyödyntää halvan intialaisen lounaan, joten päädyimme Indian Delightsiin. Samalla teimme vielä vähän ostoksia keskustassa. Antti ostikin sitten neljä paitaa. Joskus pienet kaupungit yllättävät.

Taupon shoppailut viimeisteltyinä pääsimme lähtemään päivän nähtävyyteen. Kohteemme oli Kerosene Creek, ilmainen geotermisesti lämmennyt luonnon vesiallas. Siellä kuuma vesi maanalaisesta lähteestä yhdistyy ison puron viileään veteen.

Ajoimme kohti Rotoruaa puoli tuntia ja käännyimme soratielle. Tien päässä oli yksikertainen vessa, mutta ei muita fasiliteetteja. Otimme Milan rintareppuun, koska maasto ei sallinut rattaita. Joitakin muitakin turisteja oli menossa ja tulossa, joten ihan hyvä mesta oli odotettavissa. Ehdimme kävellä metsäistä tietä vain viisi minuuttia kun olimme jo perillä. Olimme varautuneet puolen tunnin kävelyyn. Hienoa, että välimatkat yllättävät joskus positiivisesti. Geotermaalinen paratiisi ilmestyi meille. Leveä kivikkoinen puro oli saniaisten ym. muiden metsän kasvien reunustama. Aurinko paistoi salaperäisesti kasvien välistä. Puro jatkoi parin metrin korkuiseen vesiputoukseen, josta putouksen alla oleva allas jatkoi taas leveänä purona matkaansa. Tämä oli todella matkan paras paikka, höyryävä luonnon jacuzzi (poreallas).

Kerosene Creek

Meillä oli vesikengät mukana, niistä oli hyötyä liukkailla kivillä. Vesi oli niin lämmintä, että siihen oli totuteltava pikkuhiljaa. Kun siihen oli tottunut, niin oli kiva istahtaa myös keskelle virtausta. Kävimme vesiputouksen altaassa vuorotellen kun sinne piti kiivetä alas emmekä voineet jättää Milaa yksin kaukaloon istumaan. Putouksen alla pohja oli pehmeää hiekkaa, kuinka täydellistä. Tästä hetkestä ei voinut kuin nauttia. Samalla se painui mieleen yhtenä ihmeellisimmistä ja ihanimmista paikoista joissa olen ikinä ollut.

Välillä oli noustava kiville istumaan tai ihan kokonaan rantaan. Pitkään kuumassa alkoi helposti huiputtamaan päästä. Jäähdyttelyn jälkeen pystyikin sitten taas palaamaan geotermiseen paratiisiin. Meillä oli onneksi reilusti aikaa, mutta joskus piti poiskin lähteä. Se oli vaikeata. Kävin vielä pari kertaa purossa nauttimassa luonnon lämmöstä, kauneudesta ja ihanasta olosta.

Ruokakaupassa jugupurkkien äärellä.

Sijainti: Taupo, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply