Suomen suurin matkablogiyhteisö

17.12. Lauantai Taupo, pieni kaupunki suurimman järven kupeessa

Lisänetin oston ja rauhallisen aamupalailun jälkeen lähdimme ennen puolta päivää  tutustumaan Taupoon. Ruapehun lumihuippu näkyi tänään selkeämmin kuin eilen. Taivas oli pilvetön ja päivä matkamme lämpimin tähän mennessä. Pikkukesämekolla pärjäsi. Aamupalasta oli sen verran aikaa, että lounas maistui jo. Rantakadulla oli Indian Delights –ravintola, joka tarjosi kaikki ateriat reilulla alennuksella lounasaikaan. Sinnehän me menimme ja nautimme makoisat butter chickenit riisin ja naanin kanssa. Yhdelle lounaalle tuli hinnaksi 14 NZD (noin 7 €). Lisäksi saimme nauttia kaupungin parhaasta näköalasta.

Taupo-järvi, Tongariron vuoret taustalla

Intialaisessa

Tämän päivän luonnon nähtävyytemme oli Huka Falls. Taupo-järvi laskee Waikato-jokeen, joka muodostaa putouksen muutaman kilometrin päässä Tauposta. Kuohuvaa koskea pääsi katselemaan ylittävän sillan lisäksi useasta lookoutista. Huka Falls oli kerännyt muitakin turisteja, mutta ei ihan liikaa kuitenkaan. Mila nukkui tyytyväisenä rattaissa koko ajan. Putouksen teki kauniiksi sen valkoinen ja turkoosi väri. Siitä jatkuva turkoosin sininen joki ympäröivine metsineen houkutteli kovasti.

Huka Falls

Tulimme takaisin keskustaan kiertelemään shoppeja. Pienestä kaupungista ei löytynyt paljoakaan kiinnostavia kauppoja, useita päivittäistavarakauppoja kylläkin. Monta smoothiebaaria tuli vastaan. Rantakadulla oli lähinnä ravintoloita ja turistimajoituksia. Souvenir outletista ostin Milalle pinkin Maorikuvioisen bodyn ja itselleni tumman sinisen maorikuviollisen olkalaukun.

Hieno roskis ja mielenkiintoinen penkki

Omalla pihalla

Sijainti: Taupo, New Zealand

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply