Suomen suurin matkablogiyhteisö

15.4. Perjantai Tutustumista South Beachiin

Paikallisbussit S, L ja 120 vievät North Beachiltä South Beachille ja koska Collins kulkee pohjoiseen ja parin korttelin päässä oleva Abbott etelään niin menimme pysäkille Abbott streetille, jossa busseja tuli ilmeisesti usein. Bussimatkan hinta on 2,25 $ ja pitää olla tasaraha. Bussimatka kesti parikymmentä minuuttia pienen ruuhkan kera. Meidän kodikkaaseen alueeseen verrattuna South Beach on vilkkaampaa seutua. Art Deco districtin talot on maalattu pastelliväreillä. Rantakadulla ne oli varustettu ravintoloilla ja baareilla. Jokaisessa kuului oma musiikki ja ihmiset joivat margaritoja isoimmista ikinä näkemistäni margaritalaseista. Olisi vähän tehnyt mieli itsekin sellainen ostaa. Pistäydyimme varsinaisella South Beachillä. Sama ranta ja boardwalk jatkuvat meille asti, mutta täällä ne ovat vain vilkkaammassa käytössä. Aurinkotuolirivit peittivät osan merimaisemasta. Täältä löytyy myös pieniä kojuja, joissa myydään juotavaa ja evästä rantailijoille. Olimme kuitenkin tyytyväisiä, että asumme rauhallisemmalla pohjoisrannalla, siellä kun voi kokea omistavansa sitä pienen suikaleen.

South Beachille

South Beachille

South Beach

South Beach

Biitsin ja rantakadun välissä oli mukavan näköistä puistoa pirteän turkooseine tuoleineen, jossa porukka myös vietti aikaa. Pistäydyimme Surf Style –souvenirpuodissa, josta kumpikin löysi ”pakollisen” hihattoman turistipaidan. Top Burger mainosti valmistavansa erityisen tuoretta tavaraa. Tyylikkäästi sisustettu burger-ravintola todella osasi tehdä mehukkaat ja tuoreelta maistuvat burgerit ja kylkeen erinomaiset valkosipuli-yrttiranskalaiset. Victoria’s Secret oli taas tämän matkan osalta löydetty ja sieltä valitsin perinteisesti viidet pikkupökät alennushintaan.

Puistoa South Beachillä

Puistoa South Beachillä

Rantakadun Art Decoa

Rantakadun Art Decoa

DSC_0079

Top Burger

Top Burger

DSC_0082DSC_0083Kävimme rantakadulla sijaitsevassa Art Deco–museossa pakoilemassa eiliseen verrattuna kuumemmalta tuntuvaa päivän paistetta. Art Deco –tyyli sai alkunsa 1920-luvulla ja geometrisiä vaikutteita sen ajan autoista, junista ja laivoista. Sen kerrotaan saaneen vaikutteita myös Egyptin ja Mesoamerikan (Mayojen ja Atsteekien) pyramideista, niiden geometrisista muodoista ja kuvioinneista. Rapistuvat Art Deco –talot meinattiin purkaa 70-luvulla suurempien hotellien tieltä kun uudet isot hotellit olivat vieneet turistit Miami Beachin pohjoispuolelle. Kirjailija Barbara Capitman halusi säilyttää South Beachin art deco –ilmeen ja ystävänsä avulla onnistui siinä. Alun perin valkoiset talot kunnostettiin ja maalattiin merellisillä pastelliväreillä ja alueen omalaatuinen tyyli alkoi kerätä taas turisteja eteläpuolelle.

Museossa

Museossa

Kovasti lämmin päivä sai minut alituisen janoiseksi. Repussa olevat lämpimät vesipullot eivät tarjonneet tarpeeksi helpotusta, joten etsimme jonkinlaista smoothiemestaa. Ja nyt kun sitä etsittiin, se oli tietenkin todella kiven takana. Margaritoja sen sijaan olisi ollut tarjolla enemmän kuin kylliksi. Etsintä kuitenkin palkittiin Häagen-jätskibaarilla, josta saimme nauttiaksemme reilut mangosmoothiet (reiluun 8 dollarin hintaan).DSC_0095DSC_0096DSC_0103

Paikka: Miami

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply