Suomen suurin matkablogiyhteisö

13.9. Sunnuntai Papenoo Valley, Tahitin Sydän

Uusi mielenkiintoinen päivä oli taas alkamassa kun menimme hotellin aulaan kymmeneksi. Tanssiystäviemme tuttava Engel tuli hakemaan meitä päivän retkelle. Mukana oli myös hänen kaksi ystävää ja toisen pieni poika. Antti asettui etupenkille, minä naisten kanssa taakse. Suuntasimme Papenoo Valleyyn saaren itäosaan. Porukka tuntui heti tosi mukavalta. Naiset osasivat vain vähän englantia, mutta meksikolainen Engel paremmin. Papenoo Valleyyn vei yksi hyvin päällystetty tie. Ympärille putkahtivat vihreät vuoret. Pysähdyimme pienen kosken luo. Vesi tuli sinne Papenoo Valleyn monista vesiputouksista. Vaihdoimme uima-asut ja pulahdimme ihanan raikkaaseen veteen. Veden lämpötila oli kuin Suomen järvissä kesällä. Naiset pitivät sitä liian kylmänä, mutta Engel, joka on asunut myös Kanadassa, meni reippaasti veteen. Leveyttä pikkujoella oli vain muutamia metrejä ja syvin kohta oli pari metriä. Vuorten ympäröimä makea vesi oli mukavaa vaihtelua ihaniin biitseihin, joita olemme bongailleet lukemattomia. Kiipesin vesikenkien avulla isolle kivelle istumaan keskellä ohutta jokea. Rakastuin maisemaan ja rakastuin tähän laaksoon. Vesi kulki kauniisti kivikkoisena jatkuvaa jokea pitkin. Näimme kaksi ankeriasta kun olimme rantautuneet.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMatkamme jatkui syvemmälle laaksoon. Osa tieosuuksista oli muutamia kymmeniä senttejä virtaavan veden alla. Niihin kohtiin oli kyllä rakennettu sillatkin, mutta niitä käytettiin vain kovalla sateella. Pysähdyimme kohta ottamaan fotoa kun olimme nousseet korkeammalle. Maisema alhaalle laaksoon ja eteenpäin vuorille oli niin rauhoittavan kaunis. Matka jatkui. Vastaan tuli hyvin jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Meidän eilinen Clio olisi ollut ihan toivoton täällä. Silloin tällöin ylitettävät joet, jyrkät mäet ja soraosuudet vaativat nelivetoauton. Ohuita vesiputouksia oli siellä täällä. Mitään teitä sinne ei vienyt. Ne jäivät meidän ulottumattomiin, niiden saavuttamisesta voitiin vain uneksia. Yksi niistä oli kuitenkin lähellä, mutta sen ja tien välissä oli pieni pato, jonka yli oli mielenkiintoista kulkea autolla.

Joen ylitys

Joen ylitys

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATie hankaloitui mitä syvemmälle menimme. Määränpäämme oli ihan Tahiti Nuin keskellä Fare Hape, pieni muinainen kylä, jonka raunioiden viereen oli rakennettu camping-mökkejä ja katettu picnic-tila. Asettelimme ruuat pöytään. Mainiot tarjottavat sisälsivät tuoretta patonkia, tummempaa leipää, graavilohta, salaattia, kinkkua, juustoa, jotain tosi hyvää levitettävää homejuustoa ja maissipötköjä. Sade sattui juuri sopivasti kun olimme syömässä. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKiva oli jutella ja olisi juteltu vaikka koko päivä. Kävimme katsomassa askeettisia camping-mökkejä, pienen huoneen kokoisia puisia ”telttoja”. Paikan omistava nainen oli kiinnostunut meistä, kun tulimme kaukaa ja hän arvasi, että me tanssimme. Hän kertoi, että Hawai’in Pele-jumalatar syntyi täällä ja hänen osa hänen istukkaa on laitettu maahan kasvattamaan puita. Siksi tämä on tanssijoiden pyhiinvaelluspaikka.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienessä purossa asusti isoja ankeriaita, joita naiset yrittivät syöttää patongilla, mutta eivät tainneet olla nälkäisiä. Kävimme katsomassa Fare Hapen matalat rauniot. Piikikkäitä vuoria kohosi ihan muinaisen kylän vieressä. Alkoi taas sataa kun palasimme autolle. Sade osui tänään kyllä oivallisesti aina silloin kun meidän oli tarkoitus olla suojassa. Kävimme Relais Marotossa, pienessä hotellissa, joka oli rakennettu kauas eristyksiin. Hienot olivat maisemat hotellilla. Se oli aika kehnossa kunnossa ja tällä hetkellä toiminnassa on vain muutama vihreä bungalo.

Fare Hape

Fare Hape

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papenoo Valley

Papenoo Valley

Ajoimme samaa tietä takaisin, koska se oli ainoa tie. Sellainen oli Papenoo Valley. Jäi kyllä fiilis, että tänne on tultava ensi kerralla itse autolla, vaikka ei sitten ihan Fare Hapeen asti. Olimme neljältä hotellissa takaisin ja kiittelimme Engeliä retkestä ja runsaista tarjoiluista, joista hän ei halunnut mitään korvausta.

Meillä oli nyt viimeinen mahdollisuus kastautua tällä reissulla. Suuntasimme siis nopeasti beachille. Antti meni aaltoihin pyörimään. Minä istuin mustalle hiekalle fiilistelemään veden kulkeutumista alleni ja suorittamaan henkistä valmistautumista. Menimme pimeällä vielä altaaseen uimaan, leikkimään käsipohjaa kulkevaa eläintä ja kuhertamaan. Hauskoja kuvia tuli kun pää oli veden pinnan yläpuolella ja kädet alapuolella.

Lafayette Beach

Lafayette Beach

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varvaskuvat ovat käyneet kovin yleisiksi. Tässä minun.

Varvaskuvat ovat käyneet kovin yleisiksi. Tässä minun.

Pool

Pool

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikka: Tahiti, French Polynesia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply