Suomen suurin matkablogiyhteisö

11.9. Perjantai Vähän Omaa Showta

Menimme kahdeksitoista Papeeteen Tamarikin tanssitunnille. Tämä oli ilmeisesti edistyneempien tunti. Yksi hyvä nuori tanssija siellä oli sama kuin aamutunneilla. Ensiksi oli aparima, joka oli minulle outo, mutta siinä oli kiva koreo ja se olisi kiva opetella. Sitten E Hina ja molemmat lyhyet ’ote’at. Tekniikkaa teimme fa’arapua ja varua salin poikki.

Tanssistudion vieressä oli pieni paikallisen musiikin kauppa. Siellä oli mukava miesmyyjä, joka soitti minulle haluamiltani CD:iltä biisejä. Hän arvasi, että tanssin kun halusin kuunnella tanssiryhmien musaa. Anttikin innostui kun kuulimme tutun I Mua –biisin. Viisi CD:tä sai alennuksella, joten päätin valita viisi. Viimeinen päätös oli vaikea, mutta kokonaisuudessaan parinkymmenen minuutin kuuntelemisen jälkeen päädyin seuraaviin CD:isiin: Fenuan Mua ja Polynesia, Les Grands Ballets de Tahitin Varua ja Tabu sekä Drums of Rarotonga.

Olin katsonut Lonely Planetista kaksi paikallista taidegalleriaa, joissa haluan käydä. Toinen, Galeria Winkler, oli ihan keskustassa kirkkoa vastapäätä olevalla kadulla. Esittelyhuoneessa oli tämän hetkinen näyttely, mutta sisäpihan huoneistossa oli muiden artistien töitä. Hienoja töitä, jotka kuvasivat polynesialaisten elämää ja paljon myös tanssiin liittyviä maalauksia. Alkuperäisillä oli kovasti hintaa, mutta printtejä oli myös joistakin. Printitkään eivät olleet ihan halpoja. Jäimme miettimään.

Mäkissä vietetyn lounaan jälkeen, kävelimme rantakatua Place To’atalle päin. Se oli koko matkalta puistoista. Avonaisia fareja (talo, mökki) oli siellä täällä, joihin voi mennä aurinkoa suojaan tai syömään. Monessa kohtaa oli myös kuntoiluvälineitä ja pieniä lampia maiseman kaunistukseksi. Lentopallokentällä oli nuoria miehiä pelaamassa. Galerie des Tropiques ei ollut niin meidän makuun kuin edellinen. Siellä oli lähinnä maisemamaalauksia. Palasimme keskustaan Winkleriin ostamaan tanssiaiheista printtitaulua. (En laita siitä nyt kuvaa kun se pakattiin niin hyvin, etten raaski sitä purkaa ennenkuin kotona.) Menimme sitten toistamiseen myös kukkakoristekauppaan, jossa olimme Margitin kanssa olleet ja jossa myyjä muisti meidät heti. Ostin kaksi isompaa hiuskoristetta, toisen plumerioilla ja toisen orkideoilla.

Papeete

Papeete

Rannan kävelytie

Rannan kävelytie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAntti oli mielestään juossut minun asioiden perässä monta tuntia ja halusi palata hotelliin. Niinpä palasimme hotelliin viiden aikaan, jolloin oli myös hyvä aika syödä päivällistä. Kuuden jälkeen ravintolasta baarin puolelta alkoi kuulua tahitilaisen bändin musisointia. Menimme kohta seuraamaan altaan reunalle jos siellä olisi hyväkin show. Eilisen kummallisuuden jälkeen halusin nähdä vielä jotain minun mielestä oikeata tahitilaista tanssia.

Keskustan bussipysäkillä. Ikinä ei tiennyt varmasti millä bussilla pääsee, vihreällä vai pinkillä. Aina piti varmistaa asia.

Keskustan bussipysäkillä. Ikinä ei tiennyt varmasti millä bussilla pääsee, vihreällä vai pinkillä. Aina piti varmistaa asia.

Orkideaa tukkaan

Orkideaa tukkaan

Bändin lisäksi siellä oli kaksi naistanssijaa ja yksi mies. Minua tanssitti kovasti ja annoinkin Antille vähän aparimasooloa altaan vierellä. Paitsi, että ei se ollut ihan yksityistä. Miestanssija ja ryhmän spiikkaaja huomasivat ja kohta minua pyydettiin tanssimaan muillekin. Hetken päästä tanssin bändin musaan aparimaa, jota yritin improvisoida parhaani mukaan. Yleisöä oli siellä täällä sohvalla ja pienten pöytien ääressä. Oli kyllä vaihteeksi kiva tanssia ns. yleisölle, vaikka koreografiaa ei ollutkaan. Miestanssija oli aivan innoissaan. Naistanssijat varmaan ajattelivat, että tulen heidän reviirilleen. Kohta oli vuorossa ’ote’a, jota oli vähintään yhtä vaikea improta kuin aparimaa, mutta hauskaa oli. Kohta Antti pääsi toisen miesturistin kanssa tanssimaan hakaa. Taas uusi outo haka, niitä tuntuu olevan tosi monta erilaista. Minua ja Anttia pyydettiin vielä yhteen ’ote’aan nais- ja miestanssijan kanssa. Olimme kyllä ihan fiiliksissä ja miestanssija oli aivan äimistynyt kun kaksi suomalaista tulee ja tanssii niin kuin hekin. Kiva välillä yllättää porukkaa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATilasin itselleni alkoholittoman Heiva-drinkin, jossa oli appelsiini-, sitruuna- ja karpalomehua. Sitä oli kiva juoda sohvalla oman ”shown” jälkeen. Pian bändi ja tanssijat jatkoivat ravintolan puolella. Me palauduimme huoneeseen mielenkiintoisen illan päätteeksi. Loppuillan ohjelma poikkesi kovasti normaalista, sillä innostuimme katsomaan youtubesta Alfred J. Kwakia.

Paikka: Tahiti, French Polynesia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply