Suomen suurin matkablogiyhteisö

8.9. Tiistai Vähän Scubaa

Pääsimme aamureeneihin tänään yhden siellä tanssivan kyydissä kun hän huomasi meidän olevan bussipysäkillä. Reeneissä tanssimme tänään aparimakoreon loppuuun, mikä olisi voitu minusta tehdä jo eilen, koska olin varautunut nopeampaan opettelurytmiin. Tanssimme myös yhtä kivaa nopeaa ’ote’aa, jossa fa’arapu (lantion ympyrä) sai kovasti kyytiä. Antti kävi sillä aika tutustumassa Championiin, isoon ruokamarkettiin keskustan laidalla.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulimme reenien jälkeen hotelliin välipalalle. Kello 13.30 olimme valmiina aulassa, josta ScubaTek haki meitä sukellusretkelle. Me saimme privaattiretken. Anttikin sai märkäpuvun, vaikka aikoi snorklata. Korallimesta oli parin minuutin venematkan päässä. Sukelluksen perusasiat olivat minulla hyvin muistissa, joten pieni kertaus riitti. Sukelluspakki heitettiin veteen kellumaan ja se puettiin vasta siellä. Tein 40 minuutin sukellusretken sukellussedän kanssa. Sillä aikaa Antti sukelteli ja snorklaili omin päin. Pari ensimmäistä hetkeä veden pinnan alapuolella tuntui taas hyvin oudolta, mutta sitten letkuun hengittämiseen tottui. Pohja oli vaaleata hiekkaa, korallimöykkyjä siellä täällä. Olimme ensin muutamassa metrissä ja lähdimme sitten vähän syvemmälle, jossa merenpohja teki jyrkkää alamäkeä. Iso koralliseinämä oli toisella puolella. Jännä juttu, kun snorklaan, niin korallit tuntuvat vähän pelottavalta, mutta kun sukellan, niin ne eivät enää pelota. Reissulla ei tullut mitään kovin ihmeellistä vastaan. Mielenkiintoisin oli iso meritähti, jollaisen olimme nähneet myös Bora Boran akvaariossa. Kalat olivat hyvin tuttuja jo monelta snorklireissulta. Olisin kaivannut rauskua, mutta sellaista ei ilmestynyt. Yhdessä korallissa oli poksahtelevia ”kukkia” kun niitä kosketti. Voimakas aaltoilu aiheutti veden samenemista, niin että kuvia oli vaikea ottaa, mutta näkyvyyttä se ei haitannut. Pinnalla myös satoi jossain kohtaa.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKun palasimme veneeseen, taivas oli täyttynyt harmaista pilvistä. Satamassa saimme odottaa kyytiä hotelliin noin vartin, mutta saimme ilmaisen hinanon ja mehun juotavaksi odotellessa. Kova sade alkoi kun olimme päässeet hotelliin takaisin. Oli ihan tunnelmallista syödä lounasta omalla parkella ja katsella kuinka ainoat ulkona olijat vesijumppasivat sitkeästi altaassa parituntisen jumpan. Sadetta riitti koko illan, joten ulos ei tarvinnut enää mennä.

Paikka: Tahiti, French Polynesia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply